Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Окрошка на мінералці

Окрошка на мінералці

26-03-2015, 18:46
1 028
Окрошка на мінералці
Окрошка - холодний суп, який так виручає в теплу пору року. З приходом весни хочеться свіжості і різноманітності в меню. Є безліч рецептів окрошки. Хтось любить окрошку на бульйоні, хтось-на сироватці, ще хтось-на квасі. Деякі в якості основи використовують огірковий розсіл. А чи пробували ви окрошку на мінеральній воді? Якщо ні, то ми зараз навчимо вас її готувати. Мінеральна вода надає окрошці якусь різкість і пікантність. Все швидко і просто, а від смаку ви будете в захваті.

Рецепт окрошки на мінералці


Інгредієнти:

  • картопля - 05 кг;

  • яйця - 6 шт.;

  • свіжий огірок (дрібний) - 4 шт.;

  • м'ясо - 300 г;

  • сметана - 100 г;

  • майонез - 200 г;

  • редис - 150 г;

  • зелень кропу і петрушки - 1 пучок;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • вода мінеральна середньогазована - 3 л;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Овочі, м'ясо, яйця відварюємо до готовності. Яйця та очищаємо овочі. Всі інгредієнти нарізаємо невеликими кубиками. Зелень і цибулю дрібненько кришимо, перетираємо у мисочці з сіллю і лимонним соком. Всі складові перемішуємо. Сметану змішуємо з майонезом, розчиняємо в 1 літрі мінералки, з'єднуємо з іншими складовими, потім доливаємо решту воду і перемішуємо. Якщо потрібно, досолює за смаком. Окрошка на мінералці готова, залишилося її охолодити, і можна подавати до столу.

    Окрошка з копченою куркою на мінералці і кефірі


    Інгредієнти:

  • картопля - 300 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • огірок - 2 шт.;

  • зелень кропу - 50 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • філе копченої курки - 1 шт.;

  • кефір 1% - 15 літра;

  • газована мінералка - 1 літр;

  • сметана - 100 г;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо й відварюємо «в мундирі». Яйця варимо «круто». Картоплю і яйця чистимо, якщо огірки з тонкою шкіркою, то їх чистити не треба. Все нарізаємо кубиками. З грудки знімаємо шкірку, м'ясо дрібно нарізаємо. Складаємо подрібнені цибулю і кріп в миску, додаємо дрібку солі і добре товчемо дерев'яним товкачем. Це робимо для того, щоб із зелені вийшов сік, і окрошка стала більш ароматною. Всі компоненти перемішуємо,
    Окрошка на мінералці
    солимо за смаком, додаємо сметану, чайну ложку гірчиці і заливаємо кефіром, тепер можна влити мінералку до отримання бажаної густоти. Ставимо окрошку мінімум на годину в холодильник.
    Порада: якщо під рукою не виявилося 1%-ного кефіру, можете взяти і більш жирний, але тоді сметану не додавати не варто. На свій розсуд замість м'яса і копченої курки можна використовувати варену ковбасу, шинку або відварене куряче м'ясо.
    Як бачите, рецепти окрошки на мінеральній воді абсолютно прості і доступні. Спробуйте приготувати страву за одним із наведених рецептів і, можливо, воно займе почесне місце у вашій кулінарній колекції.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Юшка з морського окуня
    Юшка з морського окуня
    Коли хочеться ситної юшки, варто подумати, яка риба найкраще підійде для цього першого страви. Дуже смачним виходить суп з морського окуня.
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - рецепт
    Окрошка на кефірі - смачне, ситне і в теж час легке блюдо, яке хочеться їсти, не зупиняючись. Готують його по-різному, а тому сьогодні ми розглянемо
    Окрошка на квасі
    Окрошка на квасі
    Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
    Окрошка на воді
    Окрошка на воді
    Окрошка може бути приготована не тільки на кефірі, сироватці, квасі або мінералці, але і на звичайній воді. Так-так, ви не помилилися! Про рецепти
    Окрошка на бульйоні
    Окрошка на бульйоні
    Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований
    Окрошка на сироватці
    Окрошка на сироватці
    Доступний рецепт окрошки на сироватці не тільки простий у приготуванні, але і відмінно насичує, не створюючи почуття переїдання. З рецептами цього