Окрошка - холодний суп, який так виручає в теплу пору року. З приходом весни хочеться свіжості і різноманітності в меню. Є безліч рецептів окрошки. Хтось любить окрошку на бульйоні, хтось-на сироватці, ще хтось-на квасі. Деякі в якості основи використовують огірковий розсіл. А чи пробували ви окрошку на мінеральній воді? Якщо ні, то ми зараз навчимо вас її готувати. Мінеральна вода надає окрошці якусь різкість і пікантність. Все швидко і просто, а від смаку ви будете в захваті.
Рецепт окрошки на мінералці
Інгредієнти: картопля - 05 кг; яйця - 6 шт.; свіжий огірок (дрібний) - 4 шт.; м'ясо - 300 г; сметана - 100 г; майонез - 200 г; редис - 150 г; зелень кропу і петрушки - 1 пучок; зелена цибуля - 1 пучок; сік лимона - 2 ст. ложки; вода мінеральна середньогазована - 3 л; сіль - за смаком. Приготування Овочі, м'ясо, яйця відварюємо до готовності. Яйця та очищаємо овочі. Всі інгредієнти нарізаємо невеликими кубиками. Зелень і цибулю дрібненько кришимо, перетираємо у мисочці з сіллю і лимонним соком. Всі складові перемішуємо. Сметану змішуємо з майонезом, розчиняємо в 1 літрі мінералки, з'єднуємо з іншими складовими, потім доливаємо решту воду і перемішуємо. Якщо потрібно, досолює за смаком. Окрошка на мінералці готова, залишилося її охолодити, і можна подавати до столу.
Окрошка з копченою куркою на мінералці і кефірі
Інгредієнти: картопля - 300 г; яйця - 5 шт.; огірок - 2 шт.; зелень кропу - 50 г; зелена цибуля - 1 пучок; філе копченої курки - 1 шт.; кефір 1% - 15 літра; газована мінералка - 1 літр; сметана - 100 г; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Картоплю миємо й відварюємо «в мундирі». Яйця варимо «круто». Картоплю і яйця чистимо, якщо огірки з тонкою шкіркою, то їх чистити не треба. Все нарізаємо кубиками. З грудки знімаємо шкірку, м'ясо дрібно нарізаємо. Складаємо подрібнені цибулю і кріп в миску, додаємо дрібку солі і добре товчемо дерев'яним товкачем. Це робимо для того, щоб із зелені вийшов сік, і окрошка стала більш ароматною. Всі компоненти перемішуємо,
солимо за смаком, додаємо сметану, чайну ложку гірчиці і заливаємо кефіром, тепер можна влити мінералку до отримання бажаної густоти. Ставимо окрошку мінімум на годину в холодильник.
Порада: якщо під рукою не виявилося 1%-ного кефіру, можете взяти і більш жирний, але тоді сметану не додавати не варто. На свій розсуд замість м'яса і копченої курки можна використовувати варену ковбасу, шинку або відварене куряче м'ясо.
Як бачите, рецепти окрошки на мінеральній воді абсолютно прості і доступні. Спробуйте приготувати страву за одним із наведених рецептів і, можливо, воно займе почесне місце у вашій кулінарній колекції.