Суп з шпинату
Шпинат є джерелом вітамінів і лідером у вмісті мінеральних солей, солей йоду, заліза і фолієвої кислоти. А головна особливість містяться в ньому вітамінів А і С полягає в тому, що вони не руйнуються при тепловій обробці продукту.
З шпинату можна приготувати безліч страв - його вживають сирими, варять або тушкують, використовують як начинку для пирогів. А найчастіше шпинат використовують для приготування різних супів, як дієтичних, так і для дітей.
У цій статті ми розглянемо кілька варіантів приготування супів з шпинату - поділимося рецептом супу з замороженого шпинату, дуже просте в приготуванні, швидкого і смачного супу з шпинату для дітей, а може бути вам сподобатися рецепт угорського супу зі шпинату з яйцем і вершками, і ви занесете його в свою кулінарну книжку.
Отже, як приготувати швидкий суп із замороженого шпинату?
Є дуже простий рецепт приготування супу з замороженого шпинату. Вам знадобиться всього близько 20 хвилин на його приготування. Отже, беремо заморожений шпинат, розламуємо його на шматки і кладемо в каструльку. Заливаємо окропом так, щоб він ледве покривав шматки, і доводимо до кипіння. Варити шпинат довго не треба, достатньо буде хвилин п'ять. Знімаємо з вогню і блендером перетворюємо на пюре. Додаємо вершки зі спеціями і назад на вогонь на кілька хвилин. При бажанні перед подачею на стіл додайте тертий сир або грінку.
Суп з шпинату для дітей
Для дитячого харчування шпинат є ідеальним продуктом. Адже він містить всі необхідні для маленького організму корисні речовини. Багато діти без жодного задоволення і апетиту їдять овочеві супи, а тим більше з шпинату. Але є один простий рецепт, який сподобається вашим дітям, так і вас він не залишить байдужими. Отже, для приготування супу з шпинату для дітей нам потрібно трохи менше години. Якщо ви готуєте суп зі свіжого шпинату, то його потрібно попередньо тушкувати близько 5 хвилин на сковороді, а тільки потім додати в бульйон. При використанні замороженого шпинату такої процедури не треба проводити. Додаємо в нього порізаний на кубики картоплю і варимо поки картопля не буде готовий. Після чого знімаємо з вогню. Якщо додасте в суп кілька крапель лимонного соку, то смак супу вийде як у щавлевого. А для самих маленьких можна подрібнити суп у блендері.
Суп з шпинату по-угорськи
Є ще один простий рецепт супу з шпинату по-угорськи. Отже, відваріть шпинат, подрібніть в блендері і збережіть воду, в якій він варився. Нарізану тонкими півкільцями цибулю обсмажте на вершковому маслі до м'якості, в кінці додайте пару ложок борошна. У каструлі з'єднайте шпинатну воду, обсмажену цибулю і подрібнений шпинат, додайте спеції і проваріть до загустіння супу. В кінці влийте вершки і, помішуючи, доведіть до кипіння, тільки не треба його ще раз кип'ятити. В тарілки з супом додайте половинка варених яєць і обсмажені шматочки бекону.
З шпинату можна приготувати безліч страв - його вживають сирими, варять або тушкують, використовують як начинку для пирогів. А найчастіше шпинат використовують для приготування різних супів, як дієтичних, так і для дітей.
У цій статті ми розглянемо кілька варіантів приготування супів з шпинату - поділимося рецептом супу з замороженого шпинату, дуже просте в приготуванні, швидкого і смачного супу з шпинату для дітей, а може бути вам сподобатися рецепт угорського супу зі шпинату з яйцем і вершками, і ви занесете його в свою кулінарну книжку.
Отже, як приготувати швидкий суп із замороженого шпинату?
Є дуже простий рецепт приготування супу з замороженого шпинату. Вам знадобиться всього близько 20 хвилин на його приготування. Отже, беремо заморожений шпинат, розламуємо його на шматки і кладемо в каструльку. Заливаємо окропом так, щоб він ледве покривав шматки, і доводимо до кипіння. Варити шпинат довго не треба, достатньо буде хвилин п'ять. Знімаємо з вогню і блендером перетворюємо на пюре. Додаємо вершки зі спеціями і назад на вогонь на кілька хвилин. При бажанні перед подачею на стіл додайте тертий сир або грінку.
Суп з шпинату для дітей
Для дитячого харчування шпинат є ідеальним продуктом. Адже він містить всі необхідні для маленького організму корисні речовини. Багато діти без жодного задоволення і апетиту їдять овочеві супи, а тим більше з шпинату. Але є один простий рецепт, який сподобається вашим дітям, так і вас він не залишить байдужими. Отже, для приготування супу з шпинату для дітей нам потрібно трохи менше години. Якщо ви готуєте суп зі свіжого шпинату, то його потрібно попередньо тушкувати близько 5 хвилин на сковороді, а тільки потім додати в бульйон. При використанні замороженого шпинату такої процедури не треба проводити. Додаємо в нього порізаний на кубики картоплю і варимо поки картопля не буде готовий. Після чого знімаємо з вогню. Якщо додасте в суп кілька крапель лимонного соку, то смак супу вийде як у щавлевого. А для самих маленьких можна подрібнити суп у блендері.
Суп з шпинату по-угорськи
Є ще один простий рецепт супу з шпинату по-угорськи. Отже, відваріть шпинат, подрібніть в блендері і збережіть воду, в якій він варився. Нарізану тонкими півкільцями цибулю обсмажте на вершковому маслі до м'якості, в кінці додайте пару ложок борошна. У каструлі з'єднайте шпинатну воду, обсмажену цибулю і подрібнений шпинат, додайте спеції і проваріть до загустіння супу. В кінці влийте вершки і, помішуючи, доведіть до кипіння, тільки не треба його ще раз кип'ятити. В тарілки з супом додайте половинка варених яєць і обсмажені шматочки бекону.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп на курячому бульйоні
Багато господинь, побачивши в магазині або на ринку хорошу бульйонну курку, обов'язково придбають її і при нагоді приготують відмінний курячий
Салат зі шпинатом
Коли хочеться харчуватися легкими стравами, які не створюють тяжкості в шлунку, то варто уважніше придивитися до салатів. Він і смачні, ситні, і
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Шпинат з вершками - рецепти
Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
Заморожений шпинат
Влітку дуже багато корисної зелені, яку хочеться зберегти до зими так, що б вона не втратила свої цінні якості. Кращий спосіб - заморожування. Ми вам
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.