Легкий овочевий суп - блюдо універсальне, влітку його можна подавати охолодженим, а взимку підігрівати і присмачувати грінками і сиром. У цій статті ми розповімо про рецепти овочевих супів з різними видами капусти.
Рецепт овочевого супу з кольоровою капустою
Інгредієнти: оливкова олія - 2 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; сушений чебрець - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; томатна паста - 1 ст. ложка; гарбуз - 350 г; цвітна капуста - 250 г; овочевий бульйон - 1 3/4 ст.; вода - 1 3/4 ст.; лавровий лист - 2 шт.; петрушка. Приготування Оливкова розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю близько 5 хвилин. Потім до цибулі кладемо подрібнений часник, нарізану кубиками моркву, селера і приправляємо все за смаком. Як тільки овочі почнуть розм'якшаться, кладемо томатну пасту і обсмажуємо все ще хвилину.
Поки овочі смажаться, гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Кладемо підготовлені інгредієнти в каструлю до інших овочів і заливаємо все водою і овочевим бульйоном , кладемо лавровий лист. Варимо суп 20-25 хвилин, після чого близько 2 склянок бульйону з овочами пюрируем з допомогою блендера і повертаємо назад в каструлю. Готовий суп посипаємо петрушкою і подаємо до столу.
Овочевий суп з кабачками і капустою
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; стручкова квасоля - 1 ст.; цибуля-порей - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; брокколі - 1 головка; печериці - 350 г; томати у власному соку - 400 г; консервована кукурудза - 1/2 банки; овочевий бульйон - 500 мл; зелений горошок - 3/4 ст.; картопля - 3 шт.; оливкова олія - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування У жаровні, на підігрітому маслі обсмажуємо нарізану цибулю 5-6 хвилин. Додаємо до цибулі моркву і кубики селери, смажимо все ще 3-4 хвилини. Приправляємо овочі сіллю, перцем, кладуть у жаровню горошок і кукурудзу. Даємо овочам потомитися ще 5 хвилин, потім додаємо до них нарізану цибулю-порей, шматочки кабачки, томати, кубики картоплі, печериці, стручкову квасолю, при необхідності підливаємо трохи олії.
Смажимо овочі ще 7 хвилин і заливаємо бульйоном. Варимо суп на малому вогні 30 хвилин або до готовності овочів, після чого приправляємо за смаком і подаємо до столу в гарячому вигляді. Прикрашаємо овочевий суп з капустою брокколі свіжою зеленню, при бажанні, або додаємо крутони.