Суп з селери - відмінний варіант для смачного та корисного обіду. У селери специфічний аромат і солодкувато-гіркий, пряний смак, але страви з них виходять надзвичайно вишуканими і шалено смачними, особливо супи!
Суп із стебел селери
Інгредієнти: курячі стегенця - 2 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; капуста брокколі - 200 г; кип'ячена вода - 2 л; цибуля ріпчаста - 1 шт.; стебла селери - 5 шт.; зелень (базилік, петрушка, селера) - за бажанням; сіль, перець - за смаком. Приготування Як приготувати суп з селери? Курячі окости кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо піну, приправляємо сіллю, перцем за смаком і варимо на середньому вогні 30 хвилин. Потім обережно виймаємо м'ясо з бульйону, злегка остуджуємо, розбираємо від кісток і відставляємо в сторону.
Бульйон проціджуємо через марлю і кладемо в нього порізаний соломкою картоплю і пошинкованную брокколі. Моркву, цибулю і селеру тонко шаткуємо й обсмажуємо на олії приблизно 5 хвилин. Перекладаємо готову овочеву обжарку в бульйон, доводимо до кипіння і проварюємо при закритій кришці протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо в суп шматочки курятини, перемішуємо і готуємо 5 хвилин. Зелень дрібно рубаємо, всипаємо в каструлю і вимикаємо вогонь. Даємо страві настоятися під кришкою і розливаємо суп із селери і брокколі по порційних тарілках.
Томатний суп з селерою
Інгредієнти: бульйон - 1 л; помідори - 200 г; томатний сік - 250 г; картопля - цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 1 зубчик; зелень петрушки; селера - 2 стебла. Приготування Рецепт приготування супу із селери досить простий. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо дрібно порізану цибулю, селеру і часник до прозорості. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо нарізану соломкою картоплю, проварюємо приблизно 10 хвилин.
Додаємо подрібнені помідори, петрушку. Вливаємо томатний сік і приправляємо все сіллю і перцем за смаком. Варимо томатний суп протягом 20 хвилин на слабкому вогні, а потім розливаємо по тарілках і подаємо на стіл з охолодженою сметаною і зеленню.
Суп з черешкової селери
Інгредієнти: черешкова селера - 500 г; пармезан - 50 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; соус бешамель - 3 ст. ложки; овочевий бульйон - 1 л; сіль, перець, мускатний горіх - за смаком; вершкове масло - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 05 л. Приготування Селера гарненько миємо і дуже тонко нарізаємо. Обсмажуємо його в каструлі з розігрітим оливковою олією. Тепер займемося приготуванням соусу бешамель. Для цього в окремій мисці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і ретельно перемішуємо, щоб не утворилося грудок. Знімаємо соус з плити і обережно вливаємо в нього тепле молоко. Знову ставимо на слабкий вогонь і варимо приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім злегка підсолюємо його і додаємо тертий мускатний горіх. Переливаємо готовий соус і бульйон до селері, добре перемішуємо. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо до кипіння.
Далі солимо, перчимо наш супчик за смаком і варимо на повільному вогні 25 хвилин.
Гарбузовий суп-пюре з селерою
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; картопля - 4 шт.; цвітна капуста - 150 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; білокачанна капуста - 150 г; селера - 150 г; морква - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; зелень кропу, петрушки. Приготування Для приготування гарбузового супу з селерою очищаємо картоплю, моркву і ріжемо всі овочі дрібними кубиками. Перекладаємо їх у каструлю, заливаємо повністю водою, солимо, додаємо вершкове і рослинне масло. Варимо суп до м'якості овочів. Вода у вас повинна википіти приблизно наполовину. Потім все гарненько збиваємо блендером, ще раз кип'ятимо, додаємо рубану зелень і подаємо готовий суп-пюре з гарбуза і селери на стіл.