Часниковий суп
Часниковий суп - блюдо інтернаціональне: в Іспанії його готують надзвичайно гострим, в Чехії дуже люблять «чесночку» на м'ясному бульйоні, а у Франції готують ніжний часниковий суп-пюре з великою кількістю вершків. Ми розглянемо декілька з перерахованих рецептів, і разом розберемося з тим, як приготувати часниковий суп.
Чеська «часничку» дуже нагадує звичні нам супи на м'ясних бульйонах, тому у вас навряд чи виникнуть труднощі з приготуванням цього ароматного страви.
Інгредієнти:
часник - 5 зубчиків;
бульйон яловичий - 15 л;
картопля (велика) - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
бекон копчений - 2 скибочки;
твердий сир - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
кмин, майоран - 1/4 ч. ложки;
рослинне масло - для смаження;
білий хліб - 3 скибочки.
Приготування
Очищений і нарізаний кубиками картоплю відварюємо в яловичому бульйоні до м'якості. Жирний копчений бекон нарізаємо і злегка обсмажуємо разом з часником, після чого відразу ж відправляємо в каструлю з бульйоном. Яйце добре збиваємо і поступово вливаємо в гарячий суп, постійно помішуючи. Приправляємо спеціями бульйон і травами, і залишаємо настоятися під кришкою.
Тим часом білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії. Подаємо чеський часниковий суп з грінками і тертим сиром.
Крем-супи чи супи-пюре - це надбання французької кухні, тож озброївшись автентичним рецептом тих країв, приступимо до приготування самого що ні на є, класичного часникового супу.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 10 зубчиків;
біле вино - 1 ст.;
лавровий лист - 1 шт.;
багет - шт.;
курячий бульйон - 300 мл;
вершки - 3/4 ст.;
тертий сир «Грюйер» - 1/2 ст;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У глибокому посуді обсмажуємо півкільця цибулі і роздавлений часник до початку карамелізації. Додаємо в каструлю вино, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Вливаємо бульйон і кладемо лавровий лист, доводимо суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо його і тушкуємо ще 30 хвилин. Після закінчення часу закладаємо в каструлю порваний на шматочки багет, закриваємо блюдо кришкою і даємо хлібу ввібрати бульйон хвилин 10-15 після чого можна дістати лавровий лист і заливати суп в блендер.
Пюрированный до однорідності суп подаємо в теплій тарілці з дрібкою тертого «Грюйера».
Чеський часниковий суп
Чеська «часничку» дуже нагадує звичні нам супи на м'ясних бульйонах, тому у вас навряд чи виникнуть труднощі з приготуванням цього ароматного страви.
Інгредієнти:
Приготування
Очищений і нарізаний кубиками картоплю відварюємо в яловичому бульйоні до м'якості. Жирний копчений бекон нарізаємо і злегка обсмажуємо разом з часником, після чого відразу ж відправляємо в каструлю з бульйоном. Яйце добре збиваємо і поступово вливаємо в гарячий суп, постійно помішуючи. Приправляємо спеціями бульйон і травами, і залишаємо настоятися під кришкою.
Тим часом білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії. Подаємо чеський часниковий суп з грінками і тертим сиром.
Часниковий крем-суп
Крем-супи чи супи-пюре - це надбання французької кухні, тож озброївшись автентичним рецептом тих країв, приступимо до приготування самого що ні на є, класичного часникового супу.
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому посуді обсмажуємо півкільця цибулі і роздавлений часник до початку карамелізації. Додаємо в каструлю вино, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Вливаємо бульйон і кладемо лавровий лист, доводимо суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо його і тушкуємо ще 30 хвилин. Після закінчення часу закладаємо в каструлю порваний на шматочки багет, закриваємо блюдо кришкою і даємо хлібу ввібрати бульйон хвилин 10-15 після чого можна дістати лавровий лист і заливати суп в блендер.
Пюрированный до однорідності суп подаємо в теплій тарілці з дрібкою тертого «Грюйера».
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп у хлібі
Любите радувати близьких смачними й незвичайними стравами? Пропонуємо почастувати їх чимось новеньким - супом в хлібі. Це перше страву готуватися
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Сметанно-часниковий соус
Соуси зі сметани мають вершковим смаком, який чудово доповнює страви з риби і м'яса. Різновидів цієї популярної заправки дуже багато. Але сьогодні
Часниковий хліб - рецепт
Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
Цибулевий суп з крутонами
Цибулевий суп - це страва французької кухні. Способів його приготування безліч. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити його з крутонами.
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І