» » Часниковий суп

Часниковий суп

Часниковий суп
Часниковий суп - блюдо інтернаціональне: в Іспанії його готують надзвичайно гострим, в Чехії дуже люблять «чесночку» на м'ясному бульйоні, а у Франції готують ніжний часниковий суп-пюре з великою кількістю вершків. Ми розглянемо декілька з перерахованих рецептів, і разом розберемося з тим, як приготувати часниковий суп.

Чеський часниковий суп


Чеська «часничку» дуже нагадує звичні нам супи на м'ясних бульйонах, тому у вас навряд чи виникнуть труднощі з приготуванням цього ароматного страви.
Інгредієнти:

  • часник - 5 зубчиків;

  • бульйон яловичий - 15 л;

  • картопля (велика) - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • бекон копчений - 2 скибочки;

  • твердий сир - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кмин, майоран - 1/4 ч. ложки;

  • рослинне масло - для смаження;

  • білий хліб - 3 скибочки.


  • Приготування
    Очищений і нарізаний кубиками картоплю відварюємо в яловичому бульйоні до м'якості. Жирний копчений бекон нарізаємо і злегка обсмажуємо разом з часником, після чого відразу ж відправляємо в каструлю з бульйоном. Яйце добре збиваємо і поступово вливаємо в гарячий суп, постійно помішуючи. Приправляємо спеціями бульйон і травами, і залишаємо настоятися під кришкою.
    Тим часом білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії. Подаємо чеський часниковий суп з грінками і тертим сиром.

    Часниковий крем-суп


    Крем-супи чи супи-пюре - це надбання французької кухні, тож озброївшись автентичним рецептом тих країв, приступимо до приготування самого що ні на є, класичного часникового супу.
    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 10 зубчиків;

  • біле вино - 1 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • багет - шт.;

  • курячий бульйон - 300 мл;

  • вершки - 3/4 ст.;

  • тертий сир «Грюйер» - 1/2 ст;
  • Часниковий суп

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У глибокому посуді обсмажуємо півкільця цибулі і роздавлений часник до початку карамелізації. Додаємо в каструлю вино, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Вливаємо бульйон і кладемо лавровий лист, доводимо суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо його і тушкуємо ще 30 хвилин. Після закінчення часу закладаємо в каструлю порваний на шматочки багет, закриваємо блюдо кришкою і даємо хлібу ввібрати бульйон хвилин 10-15 після чого можна дістати лавровий лист і заливати суп в блендер.
    Пюрированный до однорідності суп подаємо в теплій тарілці з дрібкою тертого «Грюйера».
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:29
    Переглядів: 1441