Часниковий суп - блюдо інтернаціональне: в Іспанії його готують надзвичайно гострим, в Чехії дуже люблять «чесночку» на м'ясному бульйоні, а у Франції готують ніжний часниковий суп-пюре з великою кількістю вершків. Ми розглянемо декілька з перерахованих рецептів, і разом розберемося з тим, як приготувати часниковий суп.
Чеський часниковий суп
Чеська «часничку» дуже нагадує звичні нам супи на м'ясних бульйонах, тому у вас навряд чи виникнуть труднощі з приготуванням цього ароматного страви.
Інгредієнти: часник - 5 зубчиків; бульйон яловичий - 15 л; картопля (велика) - 1 шт.; яйце - 1 шт.; бекон копчений - 2 скибочки; твердий сир - 100 г; сіль, перець - за смаком; кмин, майоран - 1/4 ч. ложки; рослинне масло - для смаження; білий хліб - 3 скибочки. Приготування Очищений і нарізаний кубиками картоплю відварюємо в яловичому бульйоні до м'якості. Жирний копчений бекон нарізаємо і злегка обсмажуємо разом з часником, після чого відразу ж відправляємо в каструлю з бульйоном. Яйце добре збиваємо і поступово вливаємо в гарячий суп, постійно помішуючи. Приправляємо спеціями бульйон і травами, і залишаємо настоятися під кришкою.
Тим часом білий хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії. Подаємо чеський часниковий суп з грінками і тертим сиром.
Часниковий крем-суп
Крем-супи чи супи-пюре - це надбання французької кухні, тож озброївшись автентичним рецептом тих країв, приступимо до приготування самого що ні на є, класичного часникового супу.
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 10 зубчиків; біле вино - 1 ст.; лавровий лист - 1 шт.; багет - шт.; курячий бульйон - 300 мл; вершки - 3/4 ст.; тертий сир «Грюйер» - 1/2 ст; сіль, перець - за смаком. Приготування У глибокому посуді обсмажуємо півкільця цибулі і роздавлений часник до початку карамелізації. Додаємо в каструлю вино, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Вливаємо бульйон і кладемо лавровий лист, доводимо суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо його і тушкуємо ще 30 хвилин. Після закінчення часу закладаємо в каструлю порваний на шматочки багет, закриваємо блюдо кришкою і даємо хлібу ввібрати бульйон хвилин 10-15 після чого можна дістати лавровий лист і заливати суп в блендер.
Пюрированный до однорідності суп подаємо в теплій тарілці з дрібкою тертого «Грюйера».