Часниковий хліб - рецепт
Іноді навіть простий хліб набридає і хочеться чогось особливого. Цілком можна урізноманітнити меню, подавши до столу не просто хліб, а часниковий. Існують різні способи приготування це смачного ласощі. Ми хочемо вам запропонувати і швидкі, і більш складні.
Цей простий рецепт допоможе вам, коли часу зовсім мало, а хочеться подати до столу щось незвичайне. У тому, як приготувати часниковий хліб по-швидкому, немає нічого складного. І ви самі переконаєтеся в цьому.
Інгредієнти:
французький багет - 1 шт.;
вершкове масло - 150 г;
часник - 3 зубчики;
петрушка.
Приготування
Масло добре розітріть з часником і рубаною петрушкою. Багет наріжте кругляшками трохи навскіс, товщиною приблизно 1-15 см. Кожен шматок змастіть маслом з обох сторін, і акуратно зібравши багет назад, загорніть у фольгу. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, приблизно 7-10 хвилин. Останні 2-3 хвилини можете трохи відкрити фольгу, щоб хліб підрум'янився.
Такий хліб ще називають італійським. Він чудово підійде до будь-якого святкового столу. Особливо смак він має, коли гарячий, так що намагайтеся його випікати перед самою подачею на стіл.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
оливки (порізані) - 100 г;
часник - 4 зубчики;
вода - 300 мл;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
дріжджі;
сіль.
Приготування
Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води, краще всього теплою. Залиште постояти хвилин 15. Щоб дріжджі підійшли швидше, додайте щіпку цукру. В контейнер хлібопічки вилийте воду, потім оливкова олія. Часник продавіть і додайте разом з оливками у воду, вилийте дріжджі і в останню чергу додайте борошно. Ваш хліб буде готовий через 3 години. А щоб він вийшов смачніше, використовуйте борошно різного помелу. Так само можете трохи додати в борошно солі.
Інгредієнти:
білий батон - 1 шт.;
вершкове масло - 150 г;
сир (твердий) - 100 г;
часник - 3 зубчики;
зелень.
Приготування
Вершкове масло розімніть, додайте роздавлений часник і сир, натертий на дрібну тертку. Добре перемішайте. Зелень дрібно порубаєте і так само додайте в часникове масло. Хліб порізати на скибочки товщиною 1 см і намажте маслом. Викладіть хліб на деко, застелене папером для випічки. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте в ній хліб приблизно 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Як зробити часниковий хліб?
Цей простий рецепт допоможе вам, коли часу зовсім мало, а хочеться подати до столу щось незвичайне. У тому, як приготувати часниковий хліб по-швидкому, немає нічого складного. І ви самі переконаєтеся в цьому.
Інгредієнти:
Приготування
Масло добре розітріть з часником і рубаною петрушкою. Багет наріжте кругляшками трохи навскіс, товщиною приблизно 1-15 см. Кожен шматок змастіть маслом з обох сторін, і акуратно зібравши багет назад, загорніть у фольгу. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, приблизно 7-10 хвилин. Останні 2-3 хвилини можете трохи відкрити фольгу, щоб хліб підрум'янився.
Часниковий хліб в хлібопічці
Такий хліб ще називають італійським. Він чудово підійде до будь-якого святкового столу. Особливо смак він має, коли гарячий, так що намагайтеся його випікати перед самою подачею на стіл.
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води, краще всього теплою. Залиште постояти хвилин 15. Щоб дріжджі підійшли швидше, додайте щіпку цукру. В контейнер хлібопічки вилийте воду, потім оливкова олія. Часник продавіть і додайте разом з оливками у воду, вилийте дріжджі і в останню чергу додайте борошно. Ваш хліб буде готовий через 3 години. А щоб він вийшов смачніше, використовуйте борошно різного помелу. Так само можете трохи додати в борошно солі.
Сирно-часниковий хліб
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розімніть, додайте роздавлений часник і сир, натертий на дрібну тертку. Добре перемішайте. Зелень дрібно порубаєте і так само додайте в часникове масло. Хліб порізати на скибочки товщиною 1 см і намажте маслом. Викладіть хліб на деко, застелене папером для випічки. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте в ній хліб приблизно 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хлібні палички
Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
Кукурудзяний хліб в хлібопічці
Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
Цибулевий хліб в хлібопічці
Якщо вам набридло піч звичайний білий хліб, то задумайтеся про приготування ароматного цибульного хлібця. Спекти його в хлібопічці не проблема,
Безглютеновый хліб
Якщо ви, або ваші близькі страждаєте від непереносимості клейковини (глютену або), то уникнути прояв неприємних наслідків недуги можна лише обмеживши
Французький багет - рецепт
Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,