Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Часниковий хліб - рецепт

Часниковий хліб - рецепт

21-03-2015, 17:58
1 329
Часниковий хліб - рецепт
Іноді навіть простий хліб набридає і хочеться чогось особливого. Цілком можна урізноманітнити меню, подавши до столу не просто хліб, а часниковий. Існують різні способи приготування це смачного ласощі. Ми хочемо вам запропонувати і швидкі, і більш складні.

Як зробити часниковий хліб?



Цей простий рецепт допоможе вам, коли часу зовсім мало, а хочеться подати до столу щось незвичайне. У тому, як приготувати часниковий хліб по-швидкому, немає нічого складного. І ви самі переконаєтеся в цьому.

Інгредієнти:

  • французький багет - 1 шт.;

  • вершкове масло - 150 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • петрушка.



  • Приготування
    Масло добре розітріть з часником і рубаною петрушкою. Багет наріжте кругляшками трохи навскіс, товщиною приблизно 1-15 см. Кожен шматок змастіть маслом з обох сторін, і акуратно зібравши багет назад, загорніть у фольгу. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, приблизно 7-10 хвилин. Останні 2-3 хвилини можете трохи відкрити фольгу, щоб хліб підрум'янився.

    Часниковий хліб в хлібопічці



    Такий хліб ще називають італійським. Він чудово підійде до будь-якого святкового столу. Особливо смак він має, коли гарячий, так що намагайтеся його випікати перед самою подачею на стіл.

    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • оливки (порізані) - 100 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • вода - 300 мл;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • дріжджі;

  • сіль.



  • Приготування
    Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води, краще всього теплою. Залиште постояти хвилин 15. Щоб дріжджі підійшли швидше, додайте щіпку цукру. В контейнер хлібопічки вилийте воду, потім оливкова олія. Часник продавіть і додайте разом з оливками у воду, вилийте дріжджі і в останню чергу додайте борошно. Ваш хліб буде готовий через 3 години. А щоб він вийшов смачніше, використовуйте борошно різного помелу. Так само можете трохи додати в борошно солі.

    Сирно-часниковий хліб



    Інгредієнти:
    Часниковий хліб - рецепт

  • білий батон - 1 шт.;

  • вершкове масло - 150 г;

  • сир (твердий) - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень.



  • Приготування
    Вершкове масло розімніть, додайте роздавлений часник і сир, натертий на дрібну тертку. Добре перемішайте. Зелень дрібно порубаєте і так само додайте в часникове масло. Хліб порізати на скибочки товщиною 1 см і намажте маслом. Викладіть хліб на деко, застелене папером для випічки. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте в ній хліб приблизно 15 хвилин до рум'яної скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хлібні палички
    Хлібні палички
    Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Цибулевий хліб в хлібопічці
    Якщо вам набридло піч звичайний білий хліб, то задумайтеся про приготування ароматного цибульного хлібця. Спекти його в хлібопічці не проблема,
    Безглютеновый хліб
    Безглютеновый хліб
    Якщо ви, або ваші близькі страждаєте від непереносимості клейковини (глютену або), то уникнути прояв неприємних наслідків недуги можна лише обмеживши
    Французький багет - рецепт
    Французький багет - рецепт
    Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,