Французький багет - рецепт
Французький багет - це справжній національний французький хліб з дивовижною хрусткою скоринкою і апетитним гребінцем. Якщо його правильно спекти, то ви отримаєте незрівнянний смак свіжої булки. Для приготування французького хліба багета не потрібно ніяких екзотичних продуктів, все дуже просто і доступно. З ним можна робити прекрасні бутерброди, але найкраще цей хліб не різати ножем, а ламати руками. Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування французького багета.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 10 г;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
тепла вода - 400 мл;
борошно - 500 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Як спекти французький багет? У каструльку наливаємо трохи теплої води, додаємо цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Все перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин до утворення білої пінки. Потім доливаємо в опару воду, що залишилася, всипаємо борошно і сіль. Кладемо розтоплене вершкове масло і замішуємо еластичне тісто. Пам'ятайте, що чим менше ви мнете тісто, тим пористее у вас вийде багет. Далі формуємо справжні французькі багети: довгі і вузькі булки з кількома скісними паралельними надсечками. Викладаємо їх на деко, обсипаний борошном, накриваємо рушником і залишаємо підніматися в теплому місці на 30 хвилин. Розігріваємо до 200°С духовку і на дно духовки ставимо ємність з водою для утворення пари. Випікаємо багети протягом 10 хвилин. Потім прибираємо ємність і продовжуємо пекти хліб ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
борошно - 370 г;
цукор - 1 ст. ложки;
сіль - 15 ч. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
тепла вода - 1 ст.
Приготування
Рецепт французького багета для хлібопічки досить простий. Потрібно тільки замісити тісто і виставити режим «Випічка». Отже, почнемо! Дріжджі розмішуємо в теплій воді, додаємо трохи цукру, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин для замісу. Потім додаємо всі залишилися інгредієнти і вимішуємо гладке і еластичне тісто, яке залишаємо приблизно на 45 хвилин для підняття в два рази. Потім ділимо його на 2 частини, розкачуємо кожну прямокутники, туго скачуємо в рулети і викладаємо в хлібопічку. Робимо гострим ножем надрізи, змащуємо яйцем і випікаємо приблизно 50 хвилин.
З приготованого в домашніх умовах класичного багета, можна приготувати і незвичайний хліб, наприклад часниковий. Він відмінно підійде до щам, гороховому супу або картоплі.
Інгредієнти:
багет - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сир - 100 г;
вершкове несолоне масло - 100 г;
зелень петрушки - 100 р.
Приготування
Беремо миску, нарізаємо в неї невеликими шматками вершкове масло і даємо йому трохи підтанути. Потім очищаємо часник і ріжемо на часточки дрібні шматочки. Додаємо його до олії разом з дрібно нарізаною зеленню петрушки і все добре перемішуємо. Тепер беремо тільки що спечений багет, надрізаємо його невеликими шматочками, приблизно 4 см. завширшки, не дорізуючи батон до кінця. Акуратно викладаємо часникове масло між розрізами в багеті і посипаємо тертим сиром. Обережно загортаємо його в фольгу і ставимо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку приблизно на 10 хвилин.
Якщо ви хочете, щоб смак багета вийшов більш насиченим і солодким, то перед тим як додати часник до вершкового масла, злегка обсмажте на сковороді. По закінченню часу дістаємо готовий батон, остуджуємо, розгортаємо і подаємо до столу.
Французький багет в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Як спекти французький багет? У каструльку наливаємо трохи теплої води, додаємо цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Все перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин до утворення білої пінки. Потім доливаємо в опару воду, що залишилася, всипаємо борошно і сіль. Кладемо розтоплене вершкове масло і замішуємо еластичне тісто. Пам'ятайте, що чим менше ви мнете тісто, тим пористее у вас вийде багет. Далі формуємо справжні французькі багети: довгі і вузькі булки з кількома скісними паралельними надсечками. Викладаємо їх на деко, обсипаний борошном, накриваємо рушником і залишаємо підніматися в теплому місці на 30 хвилин. Розігріваємо до 200°С духовку і на дно духовки ставимо ємність з водою для утворення пари. Випікаємо багети протягом 10 хвилин. Потім прибираємо ємність і продовжуємо пекти хліб ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Французький багет в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт французького багета для хлібопічки досить простий. Потрібно тільки замісити тісто і виставити режим «Випічка». Отже, почнемо! Дріжджі розмішуємо в теплій воді, додаємо трохи цукру, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин для замісу. Потім додаємо всі залишилися інгредієнти і вимішуємо гладке і еластичне тісто, яке залишаємо приблизно на 45 хвилин для підняття в два рази. Потім ділимо його на 2 частини, розкачуємо кожну прямокутники, туго скачуємо в рулети і викладаємо в хлібопічку. Робимо гострим ножем надрізи, змащуємо яйцем і випікаємо приблизно 50 хвилин.
Французький багет з часником - рецепт
З приготованого в домашніх умовах класичного багета, можна приготувати і незвичайний хліб, наприклад часниковий. Він відмінно підійде до щам, гороховому супу або картоплі.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо миску, нарізаємо в неї невеликими шматками вершкове масло і даємо йому трохи підтанути. Потім очищаємо часник і ріжемо на часточки дрібні шматочки. Додаємо його до олії разом з дрібно нарізаною зеленню петрушки і все добре перемішуємо. Тепер беремо тільки що спечений багет, надрізаємо його невеликими шматочками, приблизно 4 см. завширшки, не дорізуючи батон до кінця. Акуратно викладаємо часникове масло між розрізами в багеті і посипаємо тертим сиром. Обережно загортаємо його в фольгу і ставимо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку приблизно на 10 хвилин.
Якщо ви хочете, щоб смак багета вийшов більш насиченим і солодким, то перед тим як додати часник до вершкового масла, злегка обсмажте на сковороді. По закінченню часу дістаємо готовий батон, остуджуємо, розгортаємо і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часниковий хліб - рецепт
Якщо вам набрид звичайний хліб, то варто урізноманітнити своє меню новим рецептом - його часниковим варіантом. Приготувати його можна кількома
Батон в духовці - рецепт
Батон можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але хіба він буде таким же корисним, як приготовлений своїми руками. В нашій сьогоднішній
Цибулевий суп в мультиварці
Цибулевий суп - традиційна страва французької кухні, готуватися воно досить просто з мінімальним набором інгредієнтів. А якщо у вас ще є мультиварка,
Хліб з оливками - приголомшлива випічка, гідна мішленівського ресторану
Хліб з оливками - це смачне і часте страва на столах народів Середземномор'я. І приготувати його в домашніх умовах досить нескладно. Зараз ми вам
Французькі тости
Якщо вас уже не радують прості бутерброди з ковбасою і грінки, то пропонуємо урізноманітнити меню французькими тостами. Приготувати їх легко, краще
Цибулевий суп з крутонами
Цибулевий суп - це страва французької кухні. Способів його приготування безліч. І сьогодні ми детально розповімо, як зробити його з крутонами.