Хліб з оливками - приголомшлива випічка, гідна мішленівського ресторану
Хліб з оливками - страва не рідкісне у багатьох країнах Середземномор'я. Будь то ароматна італійська чіабата , французький багет, або грецька коржик з Каламата, в доповненні маслин або оливок, хліб заграє приємною солоністю і різноманітністю текстур.
Цю статтю ми вирішили присвятити відразу кількох рецептами приготування оливкової хліба, кожен з яких гідний бути поданим на столі мішленівського ресторану.
Інгредієнти:
борошно - 1/4 ст.;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
цукор - 2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
тепла вода - 1 ст.;
зелена цибуля - 1 пучок;
оливки - 1 ст.;
молоко - 2 ч. ложки.
Приготування
Борошно просіваємо на стіл і змішуємо з сіллю, дріжджами і цукром. В центрі сухої суміші робимо колодязь, в який заливаємо теплу воду. Акуратно збираючи борошно до центру, замішуємо тісто до однорідності і гладкості. Готове тісто збираємо в кульку, кладемо його в миску і накриваємо вологим рушником, даємо йому піднятися в теплому місці близько 1 години.
Оливки нарізаємо і промакаем від вологи сухою серветкою, цибулю нарізаємо шматочками. Вдавлюємо оливки і цибулю в тісто, знову вимішуємо його, формуємо і змащуємо молоком. Випікаємо наш простий цибулевий хліб 35-40 хвилин при 190 градусах.
Інгредієнти:
борошно вищого сорту - 240 г;
цільнозернові борошно - 150 г;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
сіль - 2 ч. ложки;
тепла вода - 240 мл;
оливкова олія - 80 мл;
оливки (без кісточок) - 1 ст.;
свіжий розмарин - 1/2 ст. ложки;
терта лимонна цедра - 1 ст. ложка.
Приготування
Обидва види борошна просіваємо разом в чашу кухонного комбайна, до них додаємо дріжджі і сіль. Заливаємо в борошняну суміш теплу воду і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким і еластичним.
Перекладаємо готове тісто у велику миску, наливаємо на поверхню трохи оливкової олії і додаємо розмарин, оливки і цедру. Вимішуємо тісто разом з «начинкою», а потім обертаємо його плівкою і залишаємо в теплому місці на 2 години, або до тих пір, поки кульку тесту не збільшиться вдвічі.
Духовку розігріваємо до 220 градусів. На деко, попередньо присипаний борошном, викладаємо тісто, надаємо йому бажану форму і ставимо випікатися спочатку 15 хвилин при початковій температурі, а потім ще 45-50 при 175 градусах. Готовий оливковий хліб повинен бути золотистим і хрустким зовні.
Французький фугас з маслинами і оливками
Для російськомовного людини слово «фугас» стосовно лише до зброї, проте в прованської кухні «тезкою» заряду вибухової стала ароматна коржик, традиційно готується у французьких селах.
Інгредієнти:
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
борошно - 1/2 ст.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
маслини (без кісточок) - 1/2 ст.;
оливки (без кісточок) - 1/2 ст.;
петрушка - 2 ст. ложки;
чебрець - 2 ст. ложки;
розмарин - 1 ст. ложка.
Приготування
У глибокій мисці змішати дріжджі, цукор і 1 1/3 склянки теплої води, даємо суміші постояти в теплому місці, до тих пір, поки вона не почне пузиритися. До дріжджів підсипаємо борошно, додаємо оливкову олію і сіль, замішуємо тісто. Готове тісто переносимо в глибоку миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці до подвоєння в розмірі.
Тепер тісто потрібно розділити на 5 рівних частин, кожну з яких слід розкачати в корж. Тепер корж тричі надрізаємо посередині, а смужки тіста злегка розтягуємо руками. Майбутній хліб накриваємо вологим рушником і залишаємо в теплі на 30 хвилин. Поки хліб піднімається, оливки і трави подрібнюємо разом. Фугас змащуємо оливковою олією, а зверху посипаємо сумішшю оливкової. Випікаємо хліб при 260 градусах 15 хвилин. Перед подачею охолоджуємо.
Цю статтю ми вирішили присвятити відразу кількох рецептами приготування оливкової хліба, кожен з яких гідний бути поданим на столі мішленівського ресторану.
Простий хліб з оливками і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо на стіл і змішуємо з сіллю, дріжджами і цукром. В центрі сухої суміші робимо колодязь, в який заливаємо теплу воду. Акуратно збираючи борошно до центру, замішуємо тісто до однорідності і гладкості. Готове тісто збираємо в кульку, кладемо його в миску і накриваємо вологим рушником, даємо йому піднятися в теплому місці близько 1 години.
Оливки нарізаємо і промакаем від вологи сухою серветкою, цибулю нарізаємо шматочками. Вдавлюємо оливки і цибулю в тісто, знову вимішуємо його, формуємо і змащуємо молоком. Випікаємо наш простий цибулевий хліб 35-40 хвилин при 190 градусах.
Оливковий хліб по-грецьки
Інгредієнти:
Приготування
Обидва види борошна просіваємо разом в чашу кухонного комбайна, до них додаємо дріжджі і сіль. Заливаємо в борошняну суміш теплу воду і вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким і еластичним.
Перекладаємо готове тісто у велику миску, наливаємо на поверхню трохи оливкової олії і додаємо розмарин, оливки і цедру. Вимішуємо тісто разом з «начинкою», а потім обертаємо його плівкою і залишаємо в теплому місці на 2 години, або до тих пір, поки кульку тесту не збільшиться вдвічі.
Духовку розігріваємо до 220 градусів. На деко, попередньо присипаний борошном, викладаємо тісто, надаємо йому бажану форму і ставимо випікатися спочатку 15 хвилин при початковій температурі, а потім ще 45-50 при 175 градусах. Готовий оливковий хліб повинен бути золотистим і хрустким зовні.
Французький фугас з маслинами і оливками
Для російськомовного людини слово «фугас» стосовно лише до зброї, проте в прованської кухні «тезкою» заряду вибухової стала ароматна коржик, традиційно готується у французьких селах.
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій мисці змішати дріжджі, цукор і 1 1/3 склянки теплої води, даємо суміші постояти в теплому місці, до тих пір, поки вона не почне пузиритися. До дріжджів підсипаємо борошно, додаємо оливкову олію і сіль, замішуємо тісто. Готове тісто переносимо в глибоку миску, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці до подвоєння в розмірі.
Тепер тісто потрібно розділити на 5 рівних частин, кожну з яких слід розкачати в корж. Тепер корж тричі надрізаємо посередині, а смужки тіста злегка розтягуємо руками. Майбутній хліб накриваємо вологим рушником і залишаємо в теплі на 30 хвилин. Поки хліб піднімається, оливки і трави подрібнюємо разом. Фугас змащуємо оливковою олією, а зверху посипаємо сумішшю оливкової. Випікаємо хліб при 260 градусах 15 хвилин. Перед подачею охолоджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,
Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування
Чіабатта - рецепт
Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся
Хліб з родзинками
Хліб з родзинками - відмінний варіант для ранкового сніданку: можна зробити тост з джемом або канапе з маслом і рибою. Давайте розберемося, як
Фокачча - рецепт
Італійська фокачча - це тонка коржик з травами і оливковою олією, яку подають з гарячими стравами, або використовують для приготування бутербродів.