Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чіабатта - рецепт

Чіабатта - рецепт

18-01-2015, 12:21
3 069
Чіабатта - рецепт
Італійський хліб чіабата давно вже завоював визнання і любов мільйонів гурманів у всьому світі. І в наші дні будь-яка поважаюча себе господиня пробувала, чи хоче спробувати, спекти його самостійно. Якщо ви відноситеся до їх числа, ми пропонуємо вам декілька найбільш вдалих рецептів хліба чіабатта.

Рецепт чіабатти в духовці


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 650 г;

  • свіжі дріжджі - 30 г;

  • вода - 300 мл;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Зверніть увагу, що тісто для чіабатти слід готувати виключно з борошна вищого сорту. Для цього розведіть дріжджі в 50 мл ледь теплої води, додайте цукор і поставте опару в тепле місце на 1 годину.
    Потім візьміть 250 мл злегка теплої води, з'єднайте з сіллю, борошном і опарою, і замісіть тісто. Воно повинно вийти м'яким і не липнути до рук. Обережно введіть в тісто оливкова олія. Покладіть його в миску, накрийте рушником і відправте в тепло на 15-2 години. За цей час тесту має стати вдвічі більше.
    Після закінчення часу, перекладіть його на стіл, розріжте навпіл і з кожної частини сформуйте буханець, довжиною близько 30 см. Посипте борошном деко, викладіть на нього хліб і його також посипте борошном. Потім накрийте рушником хліб, поставте в тепле місце на годину, він повинен збільшитися, а після цього відправте в духовку, нагріту до 220 градусів. Випікайте чіабату, поки вона не стане золотистою, потім готовий хліб знову накрийте і дайте постояти півгодини.

    Рецепт італійського хліба чіабатта


    Якщо ви хочете приготувати чіабатту не за класичним рецептом, наведеному вище, то можете скористатися трохи зміненим. Цей рецепт італійської чіабатти цікавий тим, що в тісто додають сухе молоко, щоб хліб вийшов більш ніжним.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту - 300 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сухе молоко - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 1 пакетик.


  • Приготування
    З'єднайте в мисці сіль, борошно, сухі дріжджі і сухе молоко. Налийте до них оливкова олія і 200 мл теплої води. Замісіть тісто, періодично посипаючи борошном руки, щоб воно не прилипало. Готове тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. За цей час воно має збільшитися в об'ємі в два рази.
    Потім перекладіть тісто на деко, присипаний борошном, сформуйте з нього хлібину, накрийте її рушником і дайте постояти в теплі ще 45 хвилин. Вона також повинна піднятися. Після цього поставте чіабатту в духовку, розігріту до 200 градусів і випікайте приблизно 20-25 хвилин, до золотистого кольору. Перед подачею дайте хлібу охолонути.

    Чіабатта з оливками і сулугуні


    Тим, хто хоче зробити свій італійський хлібець більш апетитним, ми розповімо, як готувати чіабату з сулугуні та оливками.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 13 кг;

  • оливки без кісточок - 1 банка;

  • сулугуні - 100 г;

  • темне пиво - 200 мл;

  • вода - 750 мл;

  • сухі дріжджі - 1 пакетик;

  • сіль і цукор - по 1 ст. ложці.


  • Приготування
    Почніть з приготування опари. Для цього змішайте пиво, воду, цукор, дріжджі і 600 г борошна. Накрийте змішані інгредієнти харчовою плівкою і залиште на ніч. Вранці додайте до опарі сіль і залишки борошна і замісити тісто: воно повинно вийти м'яким. Прикрийте тісто рушником і дайте постояти в теплому місці 1 годину.
    Чіабатта - рецепт
    Посипте робочу поверхню борошном, викладіть на нього тісто і поділіть його на дві частини. Сформуйте з них дві довгасті буханки хліба і залиште їх на 15 години, щоб підійшли. У цьому час оливки порізати тонкими кружечками, а сулугуні натріть на крупній тертці або просто покришіть на шматочки.
    Після цього трохи примніть тісто, в середину насипте начинку і складіть коржик навпіл. Викладіть хліб на посипаний борошном деко і поставте його в духовку. Випікайте чіабатту при 230 градусах протягом 40-45 хвилин.
    Надихнувшись італійської чіабаттою, не забудьте спробувати рецепти часникового хліба і хлібних паличок .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Хлібні палички
    Хлібні палички
    Відмінна закуска до будь-якої страви - хлібні палички. Їх можна подавати замість хліба. А ще вони чудово підійдуть до пива, особливо, якщо
    Житній хліб в духовці
    Житній хліб в духовці
    Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
    Чіабатта в хлібопічці
    Чіабатта в хлібопічці
    Хлібопічка, рівно як і всі сучасні кухонні девайси, робить наше життя легшим. І якщо раніше на приготування італійської чіабатти у господинь йшли
    Кукурудзяний хліб
    Кукурудзяний хліб
    Якщо ви любите свіжоспечений хліб, але звичайний пшеничний вже трохи набрид, то пропонуємо вам новий рецепт - кукурудзяний хліб. Його можна
    Печиво на кефірі
    Печиво на кефірі
    Рецептів приготування домашнього печива існує безліч. У цій статті ми зібрали рецепти печива на основі кефіру, готувати що - одне задоволення.