Фокачча - рецепт
Фокачча - це традиційна італійська випічка, яку часто подають на стіл замість хліба. Рецептів її приготування існує дуже багато. Давайте розглянемо з вами лише деякі з них.
Інгредієнти:
вода - 2 ст.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сухі дріжджі - 2 ч. ложки;
пшеничне борошно - 4 ст.;
сіль - щіпка;
оливки - 5 шт.;
свіжий розмарин - 1 ст. ложка.
Приготування
Як приготувати фокаччу? Отже, беремо миску, наливаємо в неї теплої кип'яченої води і висипаємо сухі дріжджі. Гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо борошно, кладемо щіпку солі і замішуємо м'яке однорідне тісто. Викладаємо тісто на робочу поверхню, злегка присипаємо борошном і вимішуємо ще хвилин 10. Далі скачуємо тісто в кулю і кладемо в миску, змащену рослинним маслом, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підніматися в теплому місці години на 15. Потім обминаємо тісто, знову скачуємо в кулю і кладемо в ту ж миску ще на 45 хвилин. Деко змащуємо оливковою олією, викладаємо тісто і розподіляємо його руками рівномірним шаром.
Зверху злегка скроплюємо маслом, встромляємо розрізані навпіл оливки і посипаємо дрібно нарізаним розмарином. Залишаємо фокаччу хвилин на 25 в теплому місці. Духовку розігріваємо до 250 градусів, ставимо деко і запікаємо італійську фокаччу до появи золотистого кольору, приблизно, протягом 25 хвилин.
Інгредієнти:
тепла вода - 250 мл;
часник - 2 зубчики;
мед - 2 ч. ложки;
сухі дріжджі - 7 г;
сіль - щіпка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сир - 100 г;
пшеничне борошно - 400 р.
Приготування
Для початку беремо часник, чистимо і запікаємо кілька зубчиків в духовці, загорнувши кожен у фольгу з додаванням кількох крапель оливкової олії і меду.
Тепер готуємо опару: у теплій воді розводимо дріжджі, чайну кладемо трохи солі і мед, перемішуємо і даємо постояти хвилин 10 поки дріжджова маса не запіниться. Потім поступово додаємо борошно, замішуємо однорідне тісто, накриваємо рушником і залишаємо підходити хвилин на 30.
Тим часом подрібнюємо запечений часник, а потім акуратно додаємо його в тісто. Формуємо з тіста невеликі круглі коржі, робимо пальцями поглиблення, зверху посипаємо сумішшю італійських трав і тертим сиром, випікаємо фокаччу з сиром 20 хвилин.
Інгредієнти:
помідори - 10 шт.;
борошно - 450 г;
оливкова олія - 100 мл;
свіжі дріжджі - 20 г;
цукор - 1 ст. ложка;
велика сіль - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 30 г;
тепла вода - 225 мл;
чорний перець - за смаком;
сушений базилік - за смаком.
Приготування
Дріжджі кладемо в невелику тарілку і заливаємо теплою кип'яченою водою. Всипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, що б дріжджі розійшлися і трохи запенились. Борошно заздалегідь просіваємо на стіл і рубаємо її з вершковим маслом до утворення крихти. Додаємо трохи солі і, не припиняючи заважати, поступово вливаємо дріжджову воду. Потім виливаємо воду, що залишилася і трохи оливкової олії. Виминаємо масу до отримання тіста, робимо з нього кульку, кладемо в миску, накриваємо і ставимо в тепле місце, для підняття і збільшення в об'ємі. Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі однакові шматочки, акуратно видаляючи насіння.
Обминаємо тісто, викладаємо у змащену маслом форму для запікання і скроплюємо оливковою олією. Зверху кладемо шматочки помідорів і обережно вдавлюємо їх в тісто. Посипаємо сухим базиліком, солимо і перчимо за смаком. Ставимо фоккачу в розігріту духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.
Також випробуйте рецепти цибулевих коржів , які дуже схожі з фокаччею, і вірменського лаваша .
Фокачча з оливками
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати фокаччу? Отже, беремо миску, наливаємо в неї теплої кип'яченої води і висипаємо сухі дріжджі. Гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо борошно, кладемо щіпку солі і замішуємо м'яке однорідне тісто. Викладаємо тісто на робочу поверхню, злегка присипаємо борошном і вимішуємо ще хвилин 10. Далі скачуємо тісто в кулю і кладемо в миску, змащену рослинним маслом, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підніматися в теплому місці години на 15. Потім обминаємо тісто, знову скачуємо в кулю і кладемо в ту ж миску ще на 45 хвилин. Деко змащуємо оливковою олією, викладаємо тісто і розподіляємо його руками рівномірним шаром.
Зверху злегка скроплюємо маслом, встромляємо розрізані навпіл оливки і посипаємо дрібно нарізаним розмарином. Залишаємо фокаччу хвилин на 25 в теплому місці. Духовку розігріваємо до 250 градусів, ставимо деко і запікаємо італійську фокаччу до появи золотистого кольору, приблизно, протягом 25 хвилин.
Фокачча з сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Для початку беремо часник, чистимо і запікаємо кілька зубчиків в духовці, загорнувши кожен у фольгу з додаванням кількох крапель оливкової олії і меду.
Тепер готуємо опару: у теплій воді розводимо дріжджі, чайну кладемо трохи солі і мед, перемішуємо і даємо постояти хвилин 10 поки дріжджова маса не запіниться. Потім поступово додаємо борошно, замішуємо однорідне тісто, накриваємо рушником і залишаємо підходити хвилин на 30.
Тим часом подрібнюємо запечений часник, а потім акуратно додаємо його в тісто. Формуємо з тіста невеликі круглі коржі, робимо пальцями поглиблення, зверху посипаємо сумішшю італійських трав і тертим сиром, випікаємо фокаччу з сиром 20 хвилин.
Фокачча з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Дріжджі кладемо в невелику тарілку і заливаємо теплою кип'яченою водою. Всипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, що б дріжджі розійшлися і трохи запенились. Борошно заздалегідь просіваємо на стіл і рубаємо її з вершковим маслом до утворення крихти. Додаємо трохи солі і, не припиняючи заважати, поступово вливаємо дріжджову воду. Потім виливаємо воду, що залишилася і трохи оливкової олії. Виминаємо масу до отримання тіста, робимо з нього кульку, кладемо в миску, накриваємо і ставимо в тепле місце, для підняття і збільшення в об'ємі. Помідори миємо, обсушуємо й розрізаємо на невеликі однакові шматочки, акуратно видаляючи насіння.
Обминаємо тісто, викладаємо у змащену маслом форму для запікання і скроплюємо оливковою олією. Зверху кладемо шматочки помідорів і обережно вдавлюємо їх в тісто. Посипаємо сухим базиліком, солимо і перчимо за смаком. Ставимо фоккачу в розігріту духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.
Також випробуйте рецепти цибулевих коржів , які дуже схожі з фокаччею, і вірменського лаваша .
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові булочки
Часникові булочки хороші як самі по собі, в якості основи для бутерброда, так і в доповнення до улюблених гарячих страв. Рецепти ароматних булочок
Хліб з оливками - приголомшлива випічка, гідна мішленівського ресторану
Хліб з оливками - це смачне і часте страва на столах народів Середземномор'я. І приготувати його в домашніх умовах досить нескладно. Зараз ми вам
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Цибульні коржі
Італійський цибульні коржі, або фокача, знамениті на весь світ. І не даремно. Смак цієї страви дійсно приголомшливий. Чи це не причина його
Фокачча з сиром
Фокачча - це проста італійська коржик, яку готують з різних видів тіста. Воно може бути здобним, листковим, дріжджовим, прісним. Її печуть як з
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили