Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Цибульні коржі

4-01-2015, 20:37
721
Цибульні коржі
Хочете відчути смак італійської кухні без особливих витрат і навіть не виходячи з дому? Тоді обов'язково спробуйте національні італійські коржі з цибулею, вони ж фокачча.
Ми поділимося з вами рецептом того, як приготувати це нехитрий хліб у власній духовці, а інгредієнти для цибулевих коржів гарантовано знайдуться у вас вдома.

Коржі з цибулею - рецепт


Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 1 ст.;

  • дріжджі - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно - 6 ст.


  • Приготування
    Подрібніть одну очищену цибулину і підсмажте її на сильному вогні з 3 столовими ложками оливкової олії, нарізаним часником і сіллю, до м'якості.
    Поки смажиться цибуля, розведіть дріжджі в склянці теплої води і дайте йому постояти близько 5 хвилин. Тепер увімкніть міксер (або візьміть віночок) і додайте дріжджі з водою в миску зі склянкою молока. Туди ж вмішайте столову ложку солі, цукор, підсмажену цибулю і починайте підмішувати борошно. Отримане еластичне тісто викладіть в змащену оливковою олією миску і накрийте фольгою. Дайте тісту піднятися в теплому місці близько півтори години, потім знову вимішайте і залиште доходити другий раз ще 1 годину.
    Тепер колобок з тіста можна викласти на змащене маслом деко, розподілити його по поверхні
    Цибульні коржі
    , накрити рушником і знову залишити на 45 хвилин.
    Тим часом дожариваємо решта 2 цибулини: нарізаємо їх півкільцями і готуємо на оливковій олії з сіллю і перцем до м'якості.
    У променях тісті пальцями робимо поглиблення і розподіляємо за ним підсмажену цибулю. Випікаємо фокаччу при 230 градусах 30-35 хвилин.
    Рецепт цибулевої коржі можна видозмінити по своєму смаку, наприклад, додавши тертого пармезану або класичних італійських трав начебто розмарину, базиліка і орегано. Buon appetito!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджові млинці
    Дріжджові млинці
    Млинці приготовані на дріжджах виходять повітряними і пористими, а товщину млинця можна змінювати в залежності від сполученого кількості борошна: в
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Кукурудзяний хліб в хлібопічці
    Якщо ви є володаркою такого чудового приладу як хлібопічка, то пропонуємо вам спекти незвичайний хлібець - кукурудзяний. Він дуже корисний, та й смак
    Чіабатта - рецепт
    Чіабатта - рецепт
    Увазі досвідчених господинь представляємо рецепт чіабатти - хрусткого і ніжного італійського хліба, після приготування якого ви навряд чи повернетеся
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Фокачча - рецепт
    Фокачча - рецепт
    Італійська фокачча - це тонка коржик з травами і оливковою олією, яку подають з гарячими стравами, або використовують для приготування бутербродів.