Хочете відчути смак італійської кухні без особливих витрат і навіть не виходячи з дому? Тоді обов'язково спробуйте національні італійські коржі з цибулею, вони ж фокачча.
Ми поділимося з вами рецептом того, як приготувати це нехитрий хліб у власній духовці, а інгредієнти для цибулевих коржів гарантовано знайдуться у вас вдома.
Коржі з цибулею - рецепт
Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 3 шт.; оливкова олія - 5 ст. ложок; часник - 2 зубчики; сіль - 1 1/2 ч. ложки; молоко - 1 ст.; дріжджі - 1 ст. ложка; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 6 ст. Приготування Подрібніть одну очищену цибулину і підсмажте її на сильному вогні з 3 столовими ложками оливкової олії, нарізаним часником і сіллю, до м'якості.
Поки смажиться цибуля, розведіть дріжджі в склянці теплої води і дайте йому постояти близько 5 хвилин. Тепер увімкніть міксер (або візьміть віночок) і додайте дріжджі з водою в миску зі склянкою молока. Туди ж вмішайте столову ложку солі, цукор, підсмажену цибулю і починайте підмішувати борошно. Отримане еластичне тісто викладіть в змащену оливковою олією миску і накрийте фольгою. Дайте тісту піднятися в теплому місці близько півтори години, потім знову вимішайте і залиште доходити другий раз ще 1 годину.
Тепер колобок з тіста можна викласти на змащене маслом деко, розподілити його по поверхні
, накрити рушником і знову залишити на 45 хвилин.
Тим часом дожариваємо решта 2 цибулини: нарізаємо їх півкільцями і готуємо на оливковій олії з сіллю і перцем до м'якості.
У променях тісті пальцями робимо поглиблення і розподіляємо за ним підсмажену цибулю. Випікаємо фокаччу при 230 градусах 30-35 хвилин.
Рецепт цибулевої коржі можна видозмінити по своєму смаку, наприклад, додавши тертого пармезану або класичних італійських трав начебто розмарину, базиліка і орегано. Buon appetito!