Батон в духовці - рецепт
Сьогодні ми розповімо вам, як спекти батон в духовці і приготувати його з різними оригінальними начинками.
Як спекти батон в духовці?
Інгредієнти:
вода - 250 мл;
борошно - 500 г;
масло вершкове - 40 г;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 15 ст. ложки;
дріжджі сухі - 14 м;
яйце - 1 шт.
Приготування
Для того щоб спекти батон в духовці, розтоплюємо спочатку в мікрохвильовці вершкове масло і трохи охолоджуємо. Потім додаємо в нього сіль, цукор, сухі дріжджі і трохи води. Гарненько все перемішуємо і залишаємо постояти в теплому місці приблизно 10 хвилин. Далі поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер кладемо його в тепле місце і залишаємо підніматися до збільшення в об'ємі в 2 рази.
Після цього поділяємо тісто на кілька частин і формуємо з них батони потрібного нам розміру. Присипаємо борошном деко і викладаємо на нього заготовки. Зверху робимо гострим ножем по діагоналі кілька надрізів, накриваємо батони рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. Яйце розмішуємо вилочкою, змащуємо поверхню і випікаємо 15 хвилин. Після цього зменшуємо температуру і печемо батони до рум'яного кольору ще хвилин 30. Потім перекладаємо їх акуратно на решітку і даємо повністю охолонути.
Рецепт батона, запеченого в духовці
Інгредієнти:
французький багет - 2 шт.;
масло вершкове - 100 г;
сир твердий - 150 г;
майонез - 100 мл;
зелена цибуля - за смаком;
оливки і маслини - 200 р.
Приготування
Оливки і маслини без кісточок шаткуємо тоненькими кільцями. Вершкове масло, сир і домашній майонез перемішуємо до однорідності і додаємо порубаний дрібненько зелений цибулька. Батон розрізаємо на порційні шматочки, намазуємо приготовану суміш викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин.
Батон з начинкою в духовці
Інгредієнти:
сир - 100 г;
часник - 3 зубчики;
помідор - 2 шт.;
батон - 1 шт.;
шинка - 200 г;
масло вершкове - 100 г;
зелень петрушки - 05 пучка.
Приготування
Часник чистимо, видавлюємо через прес. Сир натираємо на середній терочке. Петрушку і кріп дрібно шаткуємо. В окремій мисці з'єднуємо масло, часник, сир і свіжу зелень. В батоні робимо глибокі надрізи, заповнюємо їх сирною начинкою, вкладаємо скибочки шинки і кружечки помідорів. Батон загортаємо у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин в нагрітій духовці. Після цього перекладаємо готовий хліб на тарілку, накриваємо полотенчиком і даємо охолонути.
Батон в духовці з фаршем
Інгредієнти:
батон - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
фарш м'ясний - 300 г;
молоко - 05 склянки;
часник - 2 зубчики;
спеції і приправи.
Приготування
Батон розрізаємо впоперек навпіл, акуратно виймаємо середину так, що б залишилися тільки стіночки. Хлібну мякушку заливаємо молоком і залишаємо розмокати. Потім беремо м'ясний фарш, додаємо в нього подрібнену цибулю, тертий часник, вимочений батон і солимо за смаком. Гарненько вимішуємо начинку і фаршируємо нею половинки батона. Далі з'єднуємо обидві половинки між собою, щільно загорнути у декілька шарів фольгою і відправляємо на годину в духовку.
Батон з сиром в духовці
Інгредієнти:
батон - 100 г;
масло вершкове - 100 г;
свіжа петрушка - 1 пучок;
сир - 100 г;
свіжий кріп - 1 пучок;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Отже, зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Домашній сир натираємо на крупній терочке. Тепер з'єднуємо в мисці м'яке масло, сир, свіжу зелень і часник, видавлений через прес. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану. Половину батона надрізаємо на шматочки товщиною 2 сантиметри, але не розрізаємо до кінця. Заповнюємо поглиблення сирною масою, загортаємо часниковий батон у фольгу і запікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин.
Як спекти батон в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб спекти батон в духовці, розтоплюємо спочатку в мікрохвильовці вершкове масло і трохи охолоджуємо. Потім додаємо в нього сіль, цукор, сухі дріжджі і трохи води. Гарненько все перемішуємо і залишаємо постояти в теплому місці приблизно 10 хвилин. Далі поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер кладемо його в тепле місце і залишаємо підніматися до збільшення в об'ємі в 2 рази.
Після цього поділяємо тісто на кілька частин і формуємо з них батони потрібного нам розміру. Присипаємо борошном деко і викладаємо на нього заготовки. Зверху робимо гострим ножем по діагоналі кілька надрізів, накриваємо батони рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. Яйце розмішуємо вилочкою, змащуємо поверхню і випікаємо 15 хвилин. Після цього зменшуємо температуру і печемо батони до рум'яного кольору ще хвилин 30. Потім перекладаємо їх акуратно на решітку і даємо повністю охолонути.
Рецепт батона, запеченого в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Оливки і маслини без кісточок шаткуємо тоненькими кільцями. Вершкове масло, сир і домашній майонез перемішуємо до однорідності і додаємо порубаний дрібненько зелений цибулька. Батон розрізаємо на порційні шматочки, намазуємо приготовану суміш викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин.
Батон з начинкою в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Часник чистимо, видавлюємо через прес. Сир натираємо на середній терочке. Петрушку і кріп дрібно шаткуємо. В окремій мисці з'єднуємо масло, часник, сир і свіжу зелень. В батоні робимо глибокі надрізи, заповнюємо їх сирною начинкою, вкладаємо скибочки шинки і кружечки помідорів. Батон загортаємо у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин в нагрітій духовці. Після цього перекладаємо готовий хліб на тарілку, накриваємо полотенчиком і даємо охолонути.
Батон в духовці з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Батон розрізаємо впоперек навпіл, акуратно виймаємо середину так, що б залишилися тільки стіночки. Хлібну мякушку заливаємо молоком і залишаємо розмокати. Потім беремо м'ясний фарш, додаємо в нього подрібнену цибулю, тертий часник, вимочений батон і солимо за смаком. Гарненько вимішуємо начинку і фаршируємо нею половинки батона. Далі з'єднуємо обидві половинки між собою, щільно загорнути у декілька шарів фольгою і відправляємо на годину в духовку.
Батон з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Домашній сир натираємо на крупній терочке. Тепер з'єднуємо в мисці м'яке масло, сир, свіжу зелень і часник, видавлений через прес. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану. Половину батона надрізаємо на шматочки товщиною 2 сантиметри, але не розрізаємо до кінця. Заповнюємо поглиблення сирною масою, загортаємо часниковий батон у фольгу і запікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт бутербродами зі шпротами
Бутерброди, здавалося б, така проста і невигадлива закуска. А ось і ні. Вони несуть в собі настільки велика різноманітність смаку, що диву даєшся -
Фарширований батон
Гарячі бутерброди, або піцу на велику компанію з лишком замінить цілий фарширований батон. У таку закуску можна додавати улюблені інгредієнти,
Піца з батона
Усім нам чудово знайоме таке італійське блюдо, як піца. Її звичайно роблять із дріжджового або листкового тіста, але сьогодні ми пропонуємо вам
Гарячі бутерброди з рибою
Гарячі бутерброди люблять багато. Найчастіше їх готують з ковбасою, шинкою або м'ясом. А ми вам розповімо, як зробити чудову закуску з рибою.
Грінки з батона
Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види
Батон - рецепт
Приготувати батон будинку без хлібопічки - завдання, на перший погляд, непросте. Однак з рецептами з нашої статті ви зможете готувати це популярне