Грінки з батона
Коли набридли звичні бутерброди, на виручку прийдуть грінки - обсмажені шматочки хліба. Їх готують як солодкими, тоді виходить відмінне доповнення до чаю, так і солоними і навіть гострими - виходить смачна і пікантна закуска. Як приготувати грінки з батона на всі випадки життя ми вам зараз і розповімо.
Рецепт солодких грінок з батона
Інгредієнти:
молоко топлене - 200 г;
яйця - 2 шт.;
батон - 1 шт.;
цукор - 5 ст. ложок;
рослинна олія для обсмажування.
Приготування
Батон нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см. Яйця змішуємо з топленим молоком і збиваємо. Викладаємо отриману суміш скибочки батона, вони повинні добре просочитися, але не розкиснути. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з добре прогрітим рослинним маслом і обсмажуємо з обох боків до утворення скоринки. Готові грінки посипаємо цукром, а перед подачею до столу за бажанням додаємо варення, джем або фрукти.
Як підсмажити грінки з батона з ковбасою?
Інгредієнти:
батон - 12 скибочок;
варена ковбаса - 200 г;
молоко - 250 мл;
яйця - 3 шт.;
сир твердий - 100 г;
кріп - 1 пучок;
сіль - 05 ч. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Яйця збиваємо з додаванням солі. Сир і ковбасу тремо на дрібній тертці і добре розмішуємо. Розігріваємо в сковороді олію. У миску наливаємо молоко, мачає в ньому скибочки батона, потім занурюємо їх у яйце і обсмажуємо на сковороді на невеликому вогні. Коли одна сторона покрилася рум'яною скоринкою, перевертаємо на другу сторону, викладаємо ковбасно-сирну масу, рівномірно розподіляючи її. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо ще 2 хвилини. Готові грінки з батона з ковбасою і сиром посипаємо подрібненою зеленню кропу.
Грінки з батона з сиром
Інгредієнти:
батон - 3 скибочки;
сир товщиною близько 4 мм - 3 скибочки;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Яйце збиваємо з додаванням 3 столових ложок води і дрібки солі. На сковороді на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло, а потім ще додаємо рослинне масло. Кожен скибочку батона спочатку занурюємо в кляр, а потім викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до отримання золотистої скоринки. Потім грінки перевертаємо і на гарячу бік і відразу ж викладаємо шматочок сиру. Накриваємо сковороду кришкою і на мінімальному вогні готуємо 2-3 хвилини. Подаємо такі грінки до столу відразу ж, поки вони ще теплі.
Смачні грінки з батона
Інгредієнти:
батон - 8 скибочок;
згущене молоко - 200 г;
яйця - 3 шт.;
вода - 3 ст. ложки;
рослинне масло.
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо згущене молоко і воду, перемішуємо. Вмочуємо батон в цій суміші так, щоб він добре просочився. А потім викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо з 2 сторін.
Грінки з батона з яйцем, молоком і джемом
Інгредієнти:
батон - 10 скибочок;
яйця - 3 шт.;
молоко - 200 г;
вершкове масло для обсмажування;
кориця, мускатний горіх - за смаком;
джем - за смаком.
Приготування
Беремо 5 скибочок батона і намазуємо на кожен з одного боку джем. Зверху накриваємо другим шматочком батона. Яйця збиваємо з молоком, додаємо за смаком мускатний горіх, корицю і збиваємо. Макаємо в отриману суміш наші заготовки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо грінки і обсмажуємо з двох боків до рум'яності.
Грінки з батона з часником
Інгредієнти:
батон - 1 шт.;
майонез - 100 г;
варені яйця - 3 шт.;
часник - 4 зубчики;
огірок свіжий або солоний - 1 шт.;
шпроти - 1 банка;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Батон нарізаємо скибочками і викладаємо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Потім натираємо грінки з часником, попередньо вмочивши його в сіль. Варені яйця і огірок нарізаємо кружальцями. На кожну гренку викладаємо по кружечку яйця, огірки і 1 штучку шпротів. За бажанням такі гріночки ще можна прикрасити зеленню.
Рецепт солодких грінок з батона
Інгредієнти:
Приготування
Батон нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см. Яйця змішуємо з топленим молоком і збиваємо. Викладаємо отриману суміш скибочки батона, вони повинні добре просочитися, але не розкиснути. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з добре прогрітим рослинним маслом і обсмажуємо з обох боків до утворення скоринки. Готові грінки посипаємо цукром, а перед подачею до столу за бажанням додаємо варення, джем або фрукти.
Як підсмажити грінки з батона з ковбасою?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з додаванням солі. Сир і ковбасу тремо на дрібній тертці і добре розмішуємо. Розігріваємо в сковороді олію. У миску наливаємо молоко, мачає в ньому скибочки батона, потім занурюємо їх у яйце і обсмажуємо на сковороді на невеликому вогні. Коли одна сторона покрилася рум'яною скоринкою, перевертаємо на другу сторону, викладаємо ковбасно-сирну масу, рівномірно розподіляючи її. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо ще 2 хвилини. Готові грінки з батона з ковбасою і сиром посипаємо подрібненою зеленню кропу.
Грінки з батона з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Яйце збиваємо з додаванням 3 столових ложок води і дрібки солі. На сковороді на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло, а потім ще додаємо рослинне масло. Кожен скибочку батона спочатку занурюємо в кляр, а потім викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до отримання золотистої скоринки. Потім грінки перевертаємо і на гарячу бік і відразу ж викладаємо шматочок сиру. Накриваємо сковороду кришкою і на мінімальному вогні готуємо 2-3 хвилини. Подаємо такі грінки до столу відразу ж, поки вони ще теплі.
Смачні грінки з батона
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо згущене молоко і воду, перемішуємо. Вмочуємо батон в цій суміші так, щоб він добре просочився. А потім викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо з 2 сторін.
Грінки з батона з яйцем, молоком і джемом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо 5 скибочок батона і намазуємо на кожен з одного боку джем. Зверху накриваємо другим шматочком батона. Яйця збиваємо з молоком, додаємо за смаком мускатний горіх, корицю і збиваємо. Макаємо в отриману суміш наші заготовки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо грінки і обсмажуємо з двох боків до рум'яності.
Грінки з батона з часником
Інгредієнти:
Приготування
Батон нарізаємо скибочками і викладаємо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Потім натираємо грінки з часником, попередньо вмочивши його в сіль. Варені яйця і огірок нарізаємо кружальцями. На кожну гренку викладаємо по кружечку яйця, огірки і 1 штучку шпротів. За бажанням такі гріночки ще можна прикрасити зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки зі шпротами
Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
Солодкі грінки - рецепт
Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
Гарячий бутерброд з яйцем
Гарячі бутерброди з яйцем готуються досить швидко і легко, але зате виходять чудово смачними, оригінальними і поживними. Вони можуть стати чудовим
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,