Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грінки з батона

Грінки з батона

17-03-2015, 16:08
2 026
Грінки з батона
Коли набридли звичні бутерброди, на виручку прийдуть грінки - обсмажені шматочки хліба. Їх готують як солодкими, тоді виходить відмінне доповнення до чаю, так і солоними і навіть гострими - виходить смачна і пікантна закуска. Як приготувати грінки з батона на всі випадки життя ми вам зараз і розповімо.
Рецепт солодких грінок з батона
Інгредієнти:

  • молоко топлене - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • батон - 1 шт.;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Приготування
    Батон нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см. Яйця змішуємо з топленим молоком і збиваємо. Викладаємо отриману суміш скибочки батона, вони повинні добре просочитися, але не розкиснути. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з добре прогрітим рослинним маслом і обсмажуємо з обох боків до утворення скоринки. Готові грінки посипаємо цукром, а перед подачею до столу за бажанням додаємо варення, джем або фрукти.
    Як підсмажити грінки з батона з ковбасою?
    Інгредієнти:

  • батон - 12 скибочок;

  • варена ковбаса - 200 г;

  • молоко - 250 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з додаванням солі. Сир і ковбасу тремо на дрібній тертці і добре розмішуємо. Розігріваємо в сковороді олію. У миску наливаємо молоко, мачає в ньому скибочки батона, потім занурюємо їх у яйце і обсмажуємо на сковороді на невеликому вогні. Коли одна сторона покрилася рум'яною скоринкою, перевертаємо на другу сторону, викладаємо ковбасно-сирну масу, рівномірно розподіляючи її. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо ще 2 хвилини. Готові грінки з батона з ковбасою і сиром посипаємо подрібненою зеленню кропу.
    Грінки з батона з сиром
    Інгредієнти:

  • батон - 3 скибочки;

  • сир товщиною близько 4 мм - 3 скибочки;

  • яйце - 1 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Яйце збиваємо з додаванням 3 столових ложок води і дрібки солі. На сковороді на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло, а потім ще додаємо рослинне масло. Кожен скибочку батона спочатку занурюємо в кляр, а потім викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до отримання золотистої скоринки. Потім грінки перевертаємо і на гарячу бік і відразу ж викладаємо шматочок сиру. Накриваємо сковороду кришкою і на мінімальному вогні готуємо 2-3 хвилини. Подаємо такі грінки до столу відразу ж, поки вони ще теплі.
    Смачні грінки з батона
    Інгредієнти:

  • батон - 8 скибочок;

  • згущене молоко - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Збиваємо яйця, додаємо згущене молоко і воду, перемішуємо. Вмочуємо батон в цій суміші так, щоб він добре просочився. А потім викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо з 2 сторін.
    Грінки з батона з яйцем, молоком і джемом
    Інгредієнти:

  • батон - 10 скибочок;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 200 г;

  • вершкове масло для обсмажування;

  • кориця, мускатний горіх - за смаком;

  • джем - за смаком.


  • Приготування
    Беремо 5 скибочок батона і намазуємо на кожен з одного боку джем. Зверху накриваємо другим шматочком батона. Яйця збиваємо з молоком, додаємо за смаком мускатний горіх, корицю і збиваємо. Макаємо в отриману суміш наші заготовки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо грінки і обсмажуємо з двох боків до рум'яності.
    Грінки з батона з часником
    Інгредієнти:

  • батон - 1 шт.;

  • майонез - 100 г;

  • варені яйця - 3 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • Грінки з батона

  • огірок свіжий або солоний - 1 шт.;

  • шпроти - 1 банка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Батон нарізаємо скибочками і викладаємо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Потім натираємо грінки з часником, попередньо вмочивши його в сіль. Варені яйця і огірок нарізаємо кружальцями. На кожну гренку викладаємо по кружечку яйця, огірки і 1 штучку шпротів. За бажанням такі гріночки ще можна прикрасити зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
    Солодкі грінки - рецепт
    Солодкі грінки - рецепт
    Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
    Гарячий бутерброд з яйцем
    Гарячий бутерброд з яйцем
    Гарячі бутерброди з яйцем готуються досить швидко і легко, але зате виходять чудово смачними, оригінальними і поживними. Вони можуть стати чудовим
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Салат Цезар
    Салат Цезар
    Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,