Грінки в мікрохвильовці
Під грінками зазвичай мають на увазі шматочки хліба, обсмажені на рослинному або вершковому маслі. Вони бувають солоні і солодкі, гострі і ніжні, натерті часником або ж посипані цукром. Загалом, навіть у домашніх умовах можна приготувати грінки на будь-який смак. Але якщо з обсмажуванням потрібно повозитися, а вранці як звичайно часу зовсім не вистачає, то в мікрохвильовці рум'яні гріночки будуть готові за кілька хвилин.
Розглянемо приготування солодких грінок до чаю. Для цього можна взяти свіжий хліб, а можна і підсохлий, смак готового продукту при цьому абсолютно не постраждає.
Інгредієнти:
білий хліб або батон - 6 шматочків;
цукор - 2 ст. ложки;
молоко - 200 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Молоко підігріваємо до теплого стану, вбиваємо яйце, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення останнього. Потім шматочки батона в отриманій суміші, при бажанні хліб можна злегка посипати цукром. Укладаємо все на тарілку і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Через 5 хвилин у вас будуть готові апетитні гріночки.
Діти просто обожнюють покупні сухарики. Але, як відомо, корисного в них дуже мало. А адже подібний продукт можна приготувати і вдома, тільки користі буде набагато більше, та й вийдуть вони смачніші. Давайте подивимося, як зробити гострі грінки з часником і сиром у мікрохвильовці. Приготування займе мінімум часу, і впоратися з ним будь-який школяр.
Інгредієнти:
черствий хліб для тостів - 6-8 скибочок;
часник - 2 зубчики;
твердий сир - 150 г;
рослинне масло - 50 г;
вода - 1 ст. ложка;
сіль.
Приготування
Ріжемо хліб невеликими кубиками. Сир натираємо на середній тертці. У рослинне масло додаємо видавлений часник, солимо. Кубики хліба занурюємо в суміш, обвалюємо в сирі і ставимо в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Спочатку хліб нагріється, сир розплавиться, а потім почне подсушиваться, тому важливо не перетримати. Такі грінки можна вживати як самостійне блюдо, а можна доповнити ними супи і бульйони.
Таким чином, при приготуванні грінок ви можете експериментувати зі спеціями, додати шинку і курку, помідори і зелень, а також різні соуси. При цьому часу у вас буде витрачено мінімум, а в результаті отримаєте смачне частування і прохання приготувати ще.
Як приготувати грінки в мікрохвильовці?
Розглянемо приготування солодких грінок до чаю. Для цього можна взяти свіжий хліб, а можна і підсохлий, смак готового продукту при цьому абсолютно не постраждає.
Інгредієнти:
Приготування
Молоко підігріваємо до теплого стану, вбиваємо яйце, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення останнього. Потім шматочки батона в отриманій суміші, при бажанні хліб можна злегка посипати цукром. Укладаємо все на тарілку і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Через 5 хвилин у вас будуть готові апетитні гріночки.
Гострі грінки з часником в мікрохвильовці
Діти просто обожнюють покупні сухарики. Але, як відомо, корисного в них дуже мало. А адже подібний продукт можна приготувати і вдома, тільки користі буде набагато більше, та й вийдуть вони смачніші. Давайте подивимося, як зробити гострі грінки з часником і сиром у мікрохвильовці. Приготування займе мінімум часу, і впоратися з ним будь-який школяр.
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо хліб невеликими кубиками. Сир натираємо на середній тертці. У рослинне масло додаємо видавлений часник, солимо. Кубики хліба занурюємо в суміш, обвалюємо в сирі і ставимо в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Спочатку хліб нагріється, сир розплавиться, а потім почне подсушиваться, тому важливо не перетримати. Такі грінки можна вживати як самостійне блюдо, а можна доповнити ними супи і бульйони.
Таким чином, при приготуванні грінок ви можете експериментувати зі спеціями, додати шинку і курку, помідори і зелень, а також різні соуси. При цьому часу у вас буде витрачено мінімум, а в результаті отримаєте смачне частування і прохання приготувати ще.
Рекомендуємо добрі рецепти
Часникові грінки
Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Солодкі грінки - рецепт
Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
Грінки до пива - рецепт
Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки з батона
Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види