Вернуться назад Распечатать

Грінки в мікрохвильовці

Грінки в мікрохвильовці
Під грінками зазвичай мають на увазі шматочки хліба, обсмажені на рослинному або вершковому маслі. Вони бувають солоні і солодкі, гострі і ніжні, натерті часником або ж посипані цукром. Загалом, навіть у домашніх умовах можна приготувати грінки на будь-який смак. Але якщо з обсмажуванням потрібно повозитися, а вранці як звичайно часу зовсім не вистачає, то в мікрохвильовці рум'яні гріночки будуть готові за кілька хвилин.

Як приготувати грінки в мікрохвильовці?


Розглянемо приготування солодких грінок до чаю. Для цього можна взяти свіжий хліб, а можна і підсохлий, смак готового продукту при цьому абсолютно не постраждає.
Інгредієнти:

  • білий хліб або батон - 6 шматочків;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • молоко - 200 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до теплого стану, вбиваємо яйце, додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення останнього. Потім шматочки батона в отриманій суміші, при бажанні хліб можна злегка посипати цукром. Укладаємо все на тарілку і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Через 5 хвилин у вас будуть готові апетитні гріночки.

    Гострі грінки з часником в мікрохвильовці


    Діти просто обожнюють покупні сухарики. Але, як відомо, корисного в них дуже мало. А адже подібний продукт можна приготувати і вдома, тільки користі буде набагато більше, та й вийдуть вони смачніші. Давайте подивимося, як зробити гострі грінки з часником і сиром у мікрохвильовці. Приготування займе мінімум часу, і впоратися з ним будь-який школяр.
    Інгредієнти:

  • черствий хліб для тостів - 6-8 скибочок;

  • часник - 2 зубчики;

  • твердий сир - 150 г;

  • рослинне масло - 50 г;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Ріжемо хліб невеликими кубиками. Сир натираємо на середній тертці. У рослинне масло додаємо видавлений часник, солимо.
    Грінки в мікрохвильовці
    Кубики хліба занурюємо в суміш, обвалюємо в сирі і ставимо в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Спочатку хліб нагріється, сир розплавиться, а потім почне подсушиваться, тому важливо не перетримати. Такі грінки можна вживати як самостійне блюдо, а можна доповнити ними супи і бульйони.
    Таким чином, при приготуванні грінок ви можете експериментувати зі спеціями, додати шинку і курку, помідори і зелень, а також різні соуси. При цьому часу у вас буде витрачено мінімум, а в результаті отримаєте смачне частування і прохання приготувати ще.