Солодкі грінки - рецепт
Солодкі грінки - відмінний варіант для сніданку. По-перше, вони готуються швидко, по-друге, продукти для них завжди є під рукою. І при цьому ще можна використовувати сухий хліб. Так що плюси з усіх боків. Кілька цікавих рецептів, як приготувати солодкі грінки, чекають вас нижче.
Інгредієнти:
батон - 6 скибочок;
молоко - 100 мл;
яйця - 2 шт.;
цукор - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Яйця збиваємо з молоком, додаємо цукор за смаком. В отриману суміш маку скибочки батона і обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення рум'яної скориночки з 2 сторін. При бажанні зверху ще можна присипати цукром або цукровою пудрою. Можна зробити також солодкі грінки без молока, але у такому разі кількість яєць потрібно збільшити. Подавати такі грінки до столу можна зі сметаною, вершками і свіжими фруктами.
Інгредієнти:
шматочки батона - 8 шт.;
яйця - 3 шт.;
кип'ячена вода - 3 ст. ложки;
згущене молоко - 200 г;
вершкове масло - 50 р.
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо до них кип'ячену воду і згущене молоко. Добре перемішуємо. Викладаємо в цю суміш шматочки батона по черзі і залишаємо хвилини на 2 щоб вони просочилися. Обсмажуємо солодкі грінки з яйцем і згущеним молоком на вершковому маслі з 2 боків до утворення золотистої скоринки.
Інгредієнти:
пшеничний хліб - 200 г;
цукрова пудра - 2 ст. ложки;
червоне вино - 120 мл;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
білки - 2 шт.;
кориця або ванілін - за смаком.
Приготування
У вині розчиняємо цукрову пудру, додаємо на вибір ванілін або корицю і все перемішуємо. Знімаємо з батона кірку, а самі скибочки нарізаємо смужками по 15-2 см завширшки. Кожен макаємо в винну суміш, а потім у попередньо збиті білки. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Інгредієнти:
тостовий пшеничний хліб - 4 скибочки;
яйця - 2 шт.;
цукор - 15 ст. ложки;
молоко - 70 мл;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
рідкий мед - 2 ч. ложки;
цукрова пудра - 1 ч. ложка;
заморожене вершкове масло - 30 г;
полуниця - 100 г;
чорниця - 50 г;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Збиваємо яйця з молоком і цукром, додаємо мелену корицю і добре перемішуємо. Макаємо в отриману суміш шматочки хліба, розрізані на трикутнички. Обсмажуємо на рослинній олії з 2 сторін. Викладаємо грінки на серветку, щоб стік зайвий жир. Перед подачею на стіл на кожен шматочок можна покласти тонку скибочку замороженого вершкового масла і полити медом. Прикрашаємо фруктами. Якщо немає наведених в рецепті фруктів, можете використовувати будь-які інші на ваш смак.
Можна також приготувати солодкі грінки в духовці. Для цього можете взяти за основу будь-якої з перерахованих вище рецептів, але замість смаження на сковороді підготовлені скибочки хліба викладаємо у форму для запікання, змащену олією. Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Такі грінки виходять менш жирними і калорійними.
А щоб ваш сніданок кожен день був різноманітним, скористайтеся рецептом приготування грінки з сиром на нашому сайті.
Солодкі грінки з батона
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з молоком, додаємо цукор за смаком. В отриману суміш маку скибочки батона і обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення рум'яної скориночки з 2 сторін. При бажанні зверху ще можна присипати цукром або цукровою пудрою. Можна зробити також солодкі грінки без молока, але у такому разі кількість яєць потрібно збільшити. Подавати такі грінки до столу можна зі сметаною, вершками і свіжими фруктами.
Як ще можна зробити солодкі грінки?
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця, додаємо до них кип'ячену воду і згущене молоко. Добре перемішуємо. Викладаємо в цю суміш шматочки батона по черзі і залишаємо хвилини на 2 щоб вони просочилися. Обсмажуємо солодкі грінки з яйцем і згущеним молоком на вершковому маслі з 2 боків до утворення золотистої скоринки.
Як посмажити солодкі винні грінки?
Інгредієнти:
Приготування
У вині розчиняємо цукрову пудру, додаємо на вибір ванілін або корицю і все перемішуємо. Знімаємо з батона кірку, а самі скибочки нарізаємо смужками по 15-2 см завширшки. Кожен макаємо в винну суміш, а потім у попередньо збиті білки. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Солодкі грінки з білого хліба
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з молоком і цукром, додаємо мелену корицю і добре перемішуємо. Макаємо в отриману суміш шматочки хліба, розрізані на трикутнички. Обсмажуємо на рослинній олії з 2 сторін. Викладаємо грінки на серветку, щоб стік зайвий жир. Перед подачею на стіл на кожен шматочок можна покласти тонку скибочку замороженого вершкового масла і полити медом. Прикрашаємо фруктами. Якщо немає наведених в рецепті фруктів, можете використовувати будь-які інші на ваш смак.
Можна також приготувати солодкі грінки в духовці. Для цього можете взяти за основу будь-якої з перерахованих вище рецептів, але замість смаження на сковороді підготовлені скибочки хліба викладаємо у форму для запікання, змащену олією. Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Такі грінки виходять менш жирними і калорійними.
А щоб ваш сніданок кожен день був різноманітним, скористайтеся рецептом приготування грінки з сиром на нашому сайті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грінки зі шпротами
Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
Грінки з яйцем
Коли хочеться приготувати смачний сніданок і витратити на це трохи часу, на виручку прийдуть грінки з яйцем. Це чудове ласощі можна зробити солодким
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки з батона
Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види
Грінки в мікрохвильовці
Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про