Солодкі грінки - відмінний варіант для сніданку. По-перше, вони готуються швидко, по-друге, продукти для них завжди є під рукою. І при цьому ще можна використовувати сухий хліб. Так що плюси з усіх боків. Кілька цікавих рецептів, як приготувати солодкі грінки, чекають вас нижче.
Солодкі грінки з батона
Інгредієнти: батон - 6 скибочок; молоко - 100 мл; яйця - 2 шт.; цукор - за смаком; рослинне масло. Приготування Яйця збиваємо з молоком, додаємо цукор за смаком. В отриману суміш маку скибочки батона і обсмажуємо їх на рослинному маслі до утворення рум'яної скориночки з 2 сторін. При бажанні зверху ще можна присипати цукром або цукровою пудрою. Можна зробити також солодкі грінки без молока, але у такому разі кількість яєць потрібно збільшити. Подавати такі грінки до столу можна зі сметаною, вершками і свіжими фруктами.
Як ще можна зробити солодкі грінки?
Інгредієнти: шматочки батона - 8 шт.; яйця - 3 шт.; кип'ячена вода - 3 ст. ложки; згущене молоко - 200 г; вершкове масло - 50 р. Приготування Збиваємо яйця, додаємо до них кип'ячену воду і згущене молоко. Добре перемішуємо. Викладаємо в цю суміш шматочки батона по черзі і залишаємо хвилини на 2 щоб вони просочилися. Обсмажуємо солодкі грінки з яйцем і згущеним молоком на вершковому маслі з 2 боків до утворення золотистої скоринки.
Як посмажити солодкі винні грінки?
Інгредієнти: пшеничний хліб - 200 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; червоне вино - 120 мл; рослинне масло - 2 ст. ложки; білки - 2 шт.; кориця або ванілін - за смаком. Приготування У вині розчиняємо цукрову пудру, додаємо на вибір ванілін або корицю і все перемішуємо. Знімаємо з батона кірку, а самі скибочки нарізаємо смужками по 15-2 см завширшки. Кожен макаємо в винну суміш, а потім у попередньо збиті білки. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Солодкі грінки з білого хліба
Інгредієнти: тостовий пшеничний хліб - 4 скибочки; яйця - 2 шт.; цукор - 15 ст. ложки; молоко - 70 мл; мелена кориця - 05 ч. ложки; рідкий мед - 2 ч. ложки; цукрова пудра - 1 ч. ложка; заморожене вершкове масло - 30 г; полуниця - 100 г; чорниця - 50 г; рослинна олія для смаження. Приготування Збиваємо яйця з молоком і цукром, додаємо мелену корицю і добре перемішуємо. Макаємо в отриману суміш шматочки хліба, розрізані на трикутнички. Обсмажуємо на рослинній олії з 2 сторін. Викладаємо грінки на серветку, щоб стік зайвий жир. Перед подачею на стіл на кожен шматочок можна покласти тонку скибочку
замороженого вершкового масла і полити медом. Прикрашаємо фруктами. Якщо немає наведених в рецепті фруктів, можете використовувати будь-які інші на ваш смак.
Можна також приготувати солодкі грінки в духовці. Для цього можете взяти за основу будь-якої з перерахованих вище рецептів, але замість смаження на сковороді підготовлені скибочки хліба викладаємо у форму для запікання, змащену олією. Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 20-25 хвилин. Такі грінки виходять менш жирними і калорійними.
А щоб ваш сніданок кожен день був різноманітним, скористайтеся рецептом приготування грінки з сиром на нашому сайті.