Грінки зі шпротами
Грінки - це шматочки батона або хліба, які обсмажуються на олії або висушуються в духовці до появи хрусткої скоринки. Ну а шпроти завжди займали дуже почесне місце на столах, ще з часів СРСР. А якщо їх об'єднати, то вийде чудове блюдо - грінки зі шпротами. Не встигнете озирнутися, а їх уже й слід прохолов з святкового столу! Не вірите? Давайте тоді з вами приготуємо смачні грінки зі шпротами, і ви самі переконаєтеся, що це просто смакота, яке так і тане в роті.
Грінки зі шпротами - це дуже оригінальна і смачна закуска. Рецептів їх приготування дуже багато, все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
Інгредієнти:
білий хліб (пшеничний) - 250 г;
консервовані шпроти - 150 г;
оливки - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
кріп, петрушка для прикраси.
Приготування
Отже, почнемо ми з того, що розглянемо як посмажити грінки. Все дуже просто. Беремо хліб, нарізаємо скибочками, приблизно 1 сантиметр завтовшки, і кладемо на заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо їх на рослинному маслі по 3 хвилини з кожного боку. Потім акуратно перекладаємо грінки на деко, поливаємо олією від консервованих шпротів і відправляємо в духовку до появи рум'яної скоринки. Дістаємо грінки, охолоджуємо і на кожну скибочку хліба викладаємо шпроти. Перекладаємо грінки з шпротами на красиве блюдо і прикрашаємо зверху оливками, порізаними кружальцями, і дрібно посіченою зелень.
Ось ще один цікавий і смачний рецепт того, як зробити смачні грінки.
Інгредієнти:
батон - 250 г;
консервовані шпроти - 200 г;
яйце - 2 шт.;
помідор - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
оливкова олія - 30 мл;
солоний огірок - 1 шт.;
часник - 1 шт.;
майонез - за смаком.
Приготування
Отже, давайте з вами розглянемо, як зробити грінки з батона. Для цього беремо батон і нарізаємо його на бутерброди. Потім мачає кожен шматочок в олію і кладемо на деко. Відправляємо скибочки в духовку і даємо їм час трохи підрум'янитися. Тепер остуджуємо грінки і натираємо кожен шматочок з обох сторін часником. Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Додаємо порізаний помідор, майонез і ретельно перемішуємо. Відставляємо приготований салат вбік, а тим часом ріжемо коліщатками свіжий і солоний огірок.
Тепер викладаємо на батон трохи салату, потім кружечок свіжого, потім солоного огірка і зверху шпроти. Смачні грінки з батона готові.
Інгредієнти:
хліб чорний - 200 г;
яйце - 2 шт.;
масло вершкове - за смаком;
консервовані шпроти - 200 г;
зелена цибуля для прикраси;
солодкий перець - 1 шт.;
вода;
сіль, оцет - за смаком;
маслини без кісточок - 8 шт.;
лимонний сік;
гірчиця і зелень - за смаком.
Приготування
Отже, почнемо як завжди з приготування грінок. Для цього беремо чорний хліб і нарізаємо невеликими, але рівними скибочками. Вмочаємо в олію і обсмажуємо з двох сторін на розпеченій сковороді. Коли грінки приготовані, акуратно викладаємо їх на блюдо і залишаємо остигати.
Тим часом готуємо заправку. Беремо перець, миємо, очищаємо від насіння і серцевини, дуже дрібно ріжемо і тушкуємо в розігрітій олії з додаванням води, оцту і солі. Коли перець буде готовий, додаємо маслини, лимонний сік, гірчицю і дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо. Цим соусом змащуємо наші грінки, а зверху кладемо кружечок звареного яйця і шпроти.
Прикрашаємо грінки дрібно порізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!
Грінки зі шпротами - це дуже оригінальна і смачна закуска. Рецептів їх приготування дуже багато, все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
Грінки з шпротами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, почнемо ми з того, що розглянемо як посмажити грінки. Все дуже просто. Беремо хліб, нарізаємо скибочками, приблизно 1 сантиметр завтовшки, і кладемо на заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо їх на рослинному маслі по 3 хвилини з кожного боку. Потім акуратно перекладаємо грінки на деко, поливаємо олією від консервованих шпротів і відправляємо в духовку до появи рум'яної скоринки. Дістаємо грінки, охолоджуємо і на кожну скибочку хліба викладаємо шпроти. Перекладаємо грінки з шпротами на красиве блюдо і прикрашаємо зверху оливками, порізаними кружальцями, і дрібно посіченою зелень.
Грінки з часником і шпротами
Ось ще один цікавий і смачний рецепт того, як зробити смачні грінки.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, давайте з вами розглянемо, як зробити грінки з батона. Для цього беремо батон і нарізаємо його на бутерброди. Потім мачає кожен шматочок в олію і кладемо на деко. Відправляємо скибочки в духовку і даємо їм час трохи підрум'янитися. Тепер остуджуємо грінки і натираємо кожен шматочок з обох сторін часником. Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Додаємо порізаний помідор, майонез і ретельно перемішуємо. Відставляємо приготований салат вбік, а тим часом ріжемо коліщатками свіжий і солоний огірок.
Тепер викладаємо на батон трохи салату, потім кружечок свіжого, потім солоного огірка і зверху шпроти. Смачні грінки з батона готові.
Грінки зі шпротами для фуршету
Інгредієнти:
Приготування
Отже, почнемо як завжди з приготування грінок. Для цього беремо чорний хліб і нарізаємо невеликими, але рівними скибочками. Вмочаємо в олію і обсмажуємо з двох сторін на розпеченій сковороді. Коли грінки приготовані, акуратно викладаємо їх на блюдо і залишаємо остигати.
Тим часом готуємо заправку. Беремо перець, миємо, очищаємо від насіння і серцевини, дуже дрібно ріжемо і тушкуємо в розігрітій олії з додаванням води, оцту і солі. Коли перець буде готовий, додаємо маслини, лимонний сік, гірчицю і дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо. Цим соусом змащуємо наші грінки, а зверху кладемо кружечок звареного яйця і шпроти.
Прикрашаємо грінки дрібно порізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт бутербродами зі шпротами
Бутерброди, здавалося б, така проста і невигадлива закуска. А ось і ні. Вони несуть в собі настільки велика різноманітність смаку, що диву даєшся -
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Солодкі грінки - рецепт
Для смачного і ситного сніданку відмінним варіантом буде приготувати солодкі грінки. Їх можна посмажити досить швидко, використовуючи прості
Бутерброди з сиром
Бутерброди з сиром - це, безсумнівно, класика серед закусок на святковому і щоденному столі. У кожної господині, напевно, є свої варіанти створення
Грінки в духовці
Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
Грінки з батона
Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види