Грінки - це шматочки батона або хліба, які обсмажуються на олії або висушуються в духовці до появи хрусткої скоринки. Ну а шпроти завжди займали дуже почесне місце на столах, ще з часів СРСР. А якщо їх об'єднати, то вийде чудове блюдо - грінки зі шпротами. Не встигнете озирнутися, а їх уже й слід прохолов з святкового столу! Не вірите? Давайте тоді з вами приготуємо смачні грінки зі шпротами, і ви самі переконаєтеся, що це просто смакота, яке так і тане в роті.
Грінки зі шпротами - це дуже оригінальна і смачна закуска. Рецептів їх приготування дуже багато, все залежить від вашої фантазії і смакових уподобань.
Грінки з шпротами
Інгредієнти: білий хліб (пшеничний) - 250 г; консервовані шпроти - 150 г; оливки - за смаком; рослинне масло - для смаження; кріп, петрушка для прикраси. Приготування Отже, почнемо ми з того, що розглянемо як посмажити грінки. Все дуже просто. Беремо хліб, нарізаємо скибочками, приблизно 1 сантиметр завтовшки, і кладемо на заздалегідь розігріту сковороду. Обсмажуємо їх на рослинному маслі по 3 хвилини з кожного боку. Потім акуратно перекладаємо грінки на деко, поливаємо олією від консервованих шпротів і відправляємо в духовку до появи рум'яної скоринки. Дістаємо грінки, охолоджуємо і на кожну скибочку хліба викладаємо шпроти. Перекладаємо грінки з шпротами на красиве блюдо і прикрашаємо зверху оливками, порізаними кружальцями, і дрібно посіченою зелень.
Грінки з часником і шпротами
Ось ще один цікавий і смачний рецепт того, як зробити смачні грінки.
Інгредієнти: батон - 250 г; консервовані шпроти - 200 г; яйце - 2 шт.; помідор - 1 шт.; огірок - 1 шт.; оливкова олія - 30 мл; солоний огірок - 1 шт.; часник - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Отже, давайте з вами розглянемо, як зробити грінки з батона. Для цього беремо батон і нарізаємо його на бутерброди. Потім мачає кожен шматочок в олію і кладемо на деко. Відправляємо скибочки в духовку і даємо їм час трохи підрум'янитися. Тепер остуджуємо грінки і натираємо кожен шматочок з обох сторін часником. Яйця відварюємо і нарізаємо кубиками. Додаємо порізаний помідор, майонез і ретельно перемішуємо. Відставляємо приготований салат вбік, а тим часом ріжемо коліщатками свіжий і солоний огірок.
Тепер викладаємо на батон трохи салату, потім кружечок свіжого, потім солоного огірка і зверху шпроти. Смачні грінки з батона готові.
Грінки зі шпротами для фуршету
Інгредієнти: хліб чорний - 200 г; яйце - 2 шт.; масло вершкове - за смаком; консервовані шпроти - 200 г; зелена цибуля для прикраси; солодкий перець - 1 шт.; вода; сіль, оцет - за смаком; маслини без кісточок - 8 шт.; лимонний сік; гірчиця і зелень - за смаком. Приготування Отже, почнемо як завжди з приготування грінок. Для цього беремо чорний хліб і нарізаємо невеликими, але рівними скибочками. Вмочаємо в олію і обсмажуємо з двох сторін на розпеченій сковороді.
Коли грінки приготовані, акуратно викладаємо їх на блюдо і залишаємо остигати.
Тим часом готуємо заправку. Беремо перець, миємо, очищаємо від насіння і серцевини, дуже дрібно ріжемо і тушкуємо в розігрітій олії з додаванням води, оцту і солі. Коли перець буде готовий, додаємо маслини, лимонний сік, гірчицю і дрібно порізану зелень. Все ретельно перемішуємо. Цим соусом змащуємо наші грінки, а зверху кладемо кружечок звареного яйця і шпроти.
Прикрашаємо грінки дрібно порізаною зеленою цибулею. Приємного апетиту!