Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Часникові грінки

Часникові грінки

17-03-2015, 21:05
1 852
Часникові грінки
Якщо хліб - це незамінна страва майже на кожному столі, то грінки - найбільш поширена закуска, яка готується з хліба. Грінки подають до перших страв, до пива, роблять з них канапе та інші закуски. Найсмачніші і улюблені всіма - часникові грінки, які багато готові їсти просто як окрему страву.
Варіантів приготування часникового кілька грінок - на сковороді або в духовці, але всі вони радують не тільки цим смаком, але також легкістю і швидкістю приготування.

Грінки з яйцем і часником


Якщо ви чекаєте гостей і вам потрібна смачна і красива закуска, але багато часу на її приготування немає, то ми розповімо, як зробити грінки з часником, яйцем і сиром, які сподобаються і вам, і вашим гостям.
Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • яйце варене - 3 шт.;

  • сир - 200 г;

  • майонез і сметана - 50 г;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • зелена цибуля - півпучка;

  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    Батон нарізати не дуже товстими шматками і обсмажте з одного боку. Потім натріть обсмажену сторону часником. Яйця натріть на дрібній тертці, змішайте з дрібно нашаткованою зеленою цибулею і заправити майонезом зі сметаною. Добре все перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
    Остиглі грінки намажте сумішшю з яєць і зеленого лука (з тієї сторони, що не обсмажувалася), зверху посипте натертим твердим сиром і подавайте до столу.

    Грінки з часником в духовці


    Якщо вам потрібні смачні грінки, які можна подати до першого страви, то ми пропонуємо вам рецепт приготування часникового грінок в духовці.
    Інгредієнти:

  • скибочки хліба - 6 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • вершкове масло - 100 г;

  • часникова сіль - 1 ч. ложка;

  • часниковий порошок - 1 ч. ложка;

  • тертий сир - за бажанням.


  • Приготування
    Хліб для цього рецепт підійде будь-який. Часникові грінки відмінно вийдуть з пшеничного, чорного хліба, французького багета або будь-якого іншого. Головне - хліб не повинен бути занадто свіжим, ідеальний варіант - вчорашній.
    Хліб слід нарізати довільними шматочками. Масло розігріти в сковороді, додати до нього часниковий порошок, часникову сіль і часник, нарізаний дрібними шматочками. Добре перемішайте все це. Потім викладіть в миску нарізаний хліб, залийте його часниково-масляною сумішшю і знову добре перемішайте.
    Деко застелити фольгою, викладіть на нього грінки, при бажанні посипте їх сиром, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Але приблизно через 7-10 хвилин можна почати перевіряти готовність грінок, щоб вони не підгоріли, так як їх розмір, а, отже, і час приготування, можуть бути різними.

    Грінки з часником на сковороді


    Наступний рецепт дуже простий і легкий, але ви отримаєте відмінні грінки з часниковим смаком. Для цього вам потрібно розігріти на сковороді вершкове масло, покласти туди 2-3 крупно нарізаних зубчика часнику і обсмажити близько 3-4 хвилин. Потім часник вийняти, а на сковороду покласти будь нарізаний кубиками хліб.
    Обсмажити з двох боків до утворення рум'яної скоринки, дати трохи охолонути і подавати до столу.
    Часникові грінки

    Часникові грінки до пива - рецепт


    Щоб приготувати ці грінки, візьміть будь-який вид хліба, наріжте його шматочками, як вам подобається, і викладіть їх на тарілку. Посоліть, поперчіть і полийте шматочки хліба олією, щоб вони добре просочилися, потім приправте сухим часником. При бажанні і наявності часникової олії, можна додати і його.
    Добре розігрійте Сковороду, налийте в неї масла і смажте на сильному вогні грінки по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладіть готові грінки на тарілку, покриту паперовою серветкою, щоб скло зайве масло, і пригощайтеся.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Грінки до пива - рецепт
    Грінки до пива - рецепт
    Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Грінки з батона
    Грінки з батона
    Грінки - це обсмажені з двох сторін шматочки хліба. Вони можуть бути солодкими, соленими і навіть гострими. І сьогодні ми розглянемо всі ці види
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про