Якщо хліб - це незамінна страва майже на кожному столі, то грінки - найбільш поширена закуска, яка готується з хліба. Грінки подають до перших страв, до пива, роблять з них канапе та інші закуски. Найсмачніші і улюблені всіма - часникові грінки, які багато готові їсти просто як окрему страву.
Варіантів приготування часникового кілька грінок - на сковороді або в духовці, але всі вони радують не тільки цим смаком, але також легкістю і швидкістю приготування.
Грінки з яйцем і часником
Якщо ви чекаєте гостей і вам потрібна смачна і красива закуска, але багато часу на її приготування немає, то ми розповімо, як зробити грінки з часником, яйцем і сиром, які сподобаються і вам, і вашим гостям.
Інгредієнти: білий батон - 1 шт.; яйце варене - 3 шт.; сир - 200 г; майонез і сметана - 50 г; часник - 3-4 зубчики; зелена цибуля - півпучка; сіль, перець за смаком. Приготування Батон нарізати не дуже товстими шматками і обсмажте з одного боку. Потім натріть обсмажену сторону часником. Яйця натріть на дрібній тертці, змішайте з дрібно нашаткованою зеленою цибулею і заправити майонезом зі сметаною. Добре все перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком.
Остиглі грінки намажте сумішшю з яєць і зеленого лука (з тієї сторони, що не обсмажувалася), зверху посипте натертим твердим сиром і подавайте до столу.
Грінки з часником в духовці
Якщо вам потрібні смачні грінки, які можна подати до першого страви, то ми пропонуємо вам рецепт приготування часникового грінок в духовці.
Інгредієнти: скибочки хліба - 6 шт.; часник - 2-3 зубчики; вершкове масло - 100 г; часникова сіль - 1 ч. ложка; часниковий порошок - 1 ч. ложка; тертий сир - за бажанням. Приготування Хліб для цього рецепт підійде будь-який. Часникові грінки відмінно вийдуть з пшеничного, чорного хліба, французького багета або будь-якого іншого. Головне - хліб не повинен бути занадто свіжим, ідеальний варіант - вчорашній.
Хліб слід нарізати довільними шматочками. Масло розігріти в сковороді, додати до нього часниковий порошок, часникову сіль і часник, нарізаний дрібними шматочками. Добре перемішайте все це. Потім викладіть в миску нарізаний хліб, залийте його часниково-масляною сумішшю і знову добре перемішайте.
Деко застелити фольгою, викладіть на нього грінки, при бажанні посипте їх сиром, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Але приблизно через 7-10 хвилин можна почати перевіряти готовність грінок, щоб вони не підгоріли, так як їх розмір, а, отже, і час приготування, можуть бути різними.
Грінки з часником на сковороді
Наступний рецепт дуже простий і легкий, але ви отримаєте відмінні грінки з часниковим смаком. Для цього вам потрібно розігріти на сковороді вершкове масло, покласти туди 2-3 крупно нарізаних зубчика часнику і обсмажити близько 3-4 хвилин. Потім часник вийняти, а на сковороду покласти будь нарізаний кубиками хліб.
Обсмажити з двох боків до утворення рум'яної скоринки, дати трохи охолонути і подавати до столу.
Часникові грінки до пива - рецепт
Щоб приготувати ці грінки, візьміть будь-який вид хліба, наріжте його шматочками, як вам подобається, і викладіть їх на тарілку. Посоліть, поперчіть і полийте шматочки хліба олією, щоб вони добре просочилися, потім приправте сухим часником. При бажанні і наявності часникової олії, можна додати і його.
Добре розігрійте Сковороду, налийте в неї масла і смажте на сильному вогні грінки по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладіть готові грінки на тарілку, покриту паперовою серветкою, щоб скло зайве масло, і пригощайтеся.