Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грінки до пива - рецепт

Грінки до пива - рецепт

17-03-2015, 18:45
2 629
Грінки до пива - рецепт
Так приємно буває літнім спекотним ввечері випити з друзями або родиною келих холодного пива. Але до хорошого алкогольного напою завжди покладається і хороша закуска. Дуже доречно подати до пива гріночки, які будуть хороші не тільки в гарячому вигляді, але і в холодному.
Житні грінки до пива
Інгредієнти:

  • житній хліб - 100 г;

  • рослинна олія;

  • часник - 1 зубчик;

  • сир - 50 г;

  • спеції;

  • часниковий соус - за бажанням;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити грінки до пива. Беремо чорний хліб, нарізаємо його невеликими кубиками або смужками. Очищаємо зубчик часничку. На сковорідку наливаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і кидаємо часник. Пасеруємо його до тих пір, поки зубчик не стане золотистим.
    В масло акуратно опускаємо хліб. Обсмажуємо його до тих пір, поки хліб не підрум'яниться, після чого перевертаємо грінки і даємо їм підсмажитися з іншого боку.
    При бажанні додаємо спеції чорний перець або каррі. Готові грінки перекладаємо в посуд, в якій будемо їх подавати на стіл. Поки хлібні шматочки ще гарячі укладаємо зверху нарізаний скибочками сир, щоб він встиг розплавитися і застигнути.
    Грінки з часником до пива
    Інгредієнти:

  • чорний хліб - паляниця;

  • масло вершкове;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як посмажити грінки до пива. Хліб нарізаємо звичайними невеликими прямоугольничками, або трикутничками. Часник чистимо, пропускаємо через землянку і змішуємо з м'яким вершковим маслом. Отриману суміш гарненько втираємо в заготівлі грінок, підсолюємо за смаком і смажимо на змащеній сковорідці до утворення хрусткої скоринки. Головний секрет таких грінок полягає в тому, що часничку повинно бути побільше, а маслечка поменше. Готові часникові грінки подаємо до пива як гострої і пікантною закуски!
    Грінки до пива
    Інгредієнти:

  • білий хліб - 1 буханець;

  • сир твердий - 200 г;

  • пиво;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Перш ніж почнемо готувати грінки до пива, білий хліб нарізаємо на великі шматочки для грінок. Сир шаткуємо дрібними кубиками. У підігріту, але не сильно розпечену скороводку наливаємо трохи пива і викладаємо сир.
    Туди ж додаємо гірчицю , перчимо і солимо за смаком. Чекаємо, поки сир повністю не розплавиться, постійно помішуючи. Тепер шматочки хліба гарненько намазуємо отриманою сумішшю і висушуємо сирні грінки в духовці.
    Гострі грінки до пива
    Інгредієнти:

  • чорний хліб - 4 скибочки;

  • перець червоний;

  • томатна паста;

  • вершкове масло;

  • яйце;

  • сир;

  • спеції.


  • Приготування
    Чорний хліб нарізаємо великими квадратами. Натираємо сир на дрібній терочке, розбиваємо яйце і збиваємо міксером. До отриманої суміші додаємо тертий сир, кладемо томатну пасту, червоний перчик і масло. Добре перемішуємо до отримання однорідної суміші. Отриманою сумішшю намазуємо хлібні заготівлі і підсмажуємо на сковорідці. Грінки подаємо до пива, або просто використовуємо в якості основи під бутерброди.
    Грінки до пива в духовці
    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 50 г;

  • сіль;

  • яйце - 2 шт.;

  • багет;

  • рослинна олія;

  • Грінки до пива - рецепт

  • світле пиво - 50 мл;

  • сир - 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати грінки до пива. Багет нарізаємо однаковими по товщині скибочками, злегка підрум'янюємо їх на сковороді. В іншому посуді з розтоплюємо вершкове масло і висипаємо тертий на крупній тертці сир. Як тільки він розплавиться, вливаємо пиво, солимо і перчимо за смаком. Потім розбиваємо яєчний жовток, все перемішуємо і знімаємо з вогню. Деко застеляємо пекарським папером, викладаємо скибочки багета і заливаємо отриманої сирною масою. Випікаємо грінки в розігрітій духовці близько 5-7 хвилин при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами
    Грінки зі шпротами з'явилися на наших столах досить давно і міцно зайняли своє заслужене місце закуски. Існує багато рецептів грінок зі шпротами,
    Часникові грінки
    Часникові грінки
    Навряд чи знайдуться люди, які не люблять грінки, а тому розглянемо кілька рецептів приготування цієї закуски. Найпоширенішими є грінки з часником, а
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Гарячий бутерброд з яйцем
    Гарячий бутерброд з яйцем
    Гарячі бутерброди з яйцем готуються досить швидко і легко, але зате виходять чудово смачними, оригінальними і поживними. Вони можуть стати чудовим
    Грінки в духовці
    Грінки в духовці
    Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як
    Грінки в мікрохвильовці
    Грінки в мікрохвильовці
    Солодкі грінки в мікрохвильовці - швидкий і смачний сніданок, який із задоволенням з'їдять і дорослі, і діти. Тому ми вирішили розповісти вам про