Коли набридли звичні бутерброди, на виручку прийдуть грінки - обсмажені шматочки хліба. Їх готують як солодкими, тоді виходить відмінне доповнення до чаю, так і солоними і навіть гострими - виходить смачна і пікантна закуска. Як приготувати грінки з батона на всі випадки життя ми вам зараз і розповімо.
Рецепт солодких грінок з батона
Інгредієнти: молоко топлене - 200 г; яйця - 2 шт.; батон - 1 шт.; цукор - 5 ст. ложок; рослинна олія для обсмажування. Приготування Батон нарізаємо скибочками товщиною близько 15 см. Яйця змішуємо з топленим молоком і збиваємо. Викладаємо отриману суміш скибочки батона, вони повинні добре просочитися, але не розкиснути. Викладаємо підготовлені шматочки на сковороду з добре прогрітим рослинним маслом і обсмажуємо з обох боків до утворення скоринки. Готові грінки посипаємо цукром, а перед подачею до столу за бажанням додаємо варення, джем або фрукти.
Як підсмажити грінки з батона з ковбасою?
Інгредієнти: батон - 12 скибочок; варена ковбаса - 200 г; молоко - 250 мл; яйця - 3 шт.; сир твердий - 100 г; кріп - 1 пучок; сіль - 05 ч. ложки; рослинне масло. Приготування Яйця збиваємо з додаванням солі. Сир і ковбасу тремо на дрібній тертці і добре розмішуємо. Розігріваємо в сковороді олію. У миску наливаємо молоко, мачає в ньому скибочки батона, потім занурюємо їх у яйце і обсмажуємо на сковороді на невеликому вогні. Коли одна сторона покрилася рум'яною скоринкою, перевертаємо на другу сторону, викладаємо ковбасно-сирну масу, рівномірно розподіляючи її. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо ще 2 хвилини. Готові грінки з батона з ковбасою і сиром посипаємо подрібненою зеленню кропу.
Грінки з батона з сиром
Інгредієнти: батон - 3 скибочки; сир товщиною близько 4 мм - 3 скибочки; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Яйце збиваємо з додаванням 3 столових ложок води і дрібки солі. На сковороді на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло, а потім ще додаємо рослинне масло. Кожен скибочку батона спочатку занурюємо в кляр, а потім викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до отримання золотистої скоринки. Потім грінки перевертаємо і на гарячу бік і відразу ж викладаємо шматочок сиру. Накриваємо сковороду кришкою і на мінімальному вогні готуємо 2-3 хвилини. Подаємо такі грінки до столу відразу ж, поки вони ще теплі.
Смачні грінки з батона
Інгредієнти: батон - 8 скибочок; згущене молоко - 200 г; яйця - 3 шт.; вода - 3 ст. ложки; рослинне масло. Приготування Збиваємо яйця, додаємо згущене молоко і воду, перемішуємо. Вмочуємо батон в цій суміші так, щоб він добре просочився. А потім викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо з 2 сторін.
Грінки з батона з яйцем, молоком і джемом
Інгредієнти: батон - 10 скибочок; яйця - 3 шт.; молоко - 200 г; вершкове масло для обсмажування; кориця, мускатний горіх - за смаком; джем - за смаком. Приготування Беремо 5 скибочок батона і намазуємо на кожен з одного боку джем. Зверху накриваємо другим шматочком батона. Яйця збиваємо з молоком, додаємо за смаком мускатний горіх, корицю і збиваємо. Макаємо в отриману суміш наші заготовки. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо грінки і обсмажуємо з двох боків до рум'яності.
Грінки з батона з часником
Інгредієнти: батон - 1 шт.; майонез - 100 г; варені яйця - 3 шт.; часник - 4 зубчики; огірок свіжий або солоний - 1 шт.; шпроти - 1 банка; рослинна олія для смаження. Приготування Батон нарізаємо скибочками і викладаємо на сковороду з добре розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки. Потім натираємо грінки з часником, попередньо вмочивши його в сіль. Варені яйця і огірок нарізаємо кружальцями. На кожну гренку викладаємо по кружечку яйця, огірки і 1 штучку шпротів. За бажанням такі гріночки ще можна прикрасити зеленню.