Вернуться назад Распечатать

Батон в духовці - рецепт

Батон в духовці - рецепт
Сьогодні ми розповімо вам, як спекти батон в духовці і приготувати його з різними оригінальними начинками.
Як спекти батон в духовці?
Інгредієнти:

  • вода - 250 мл;

  • борошно - 500 г;

  • масло вершкове - 40 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 15 ст. ложки;

  • дріжджі сухі - 14 м;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Для того щоб спекти батон в духовці, розтоплюємо спочатку в мікрохвильовці вершкове масло і трохи охолоджуємо. Потім додаємо в нього сіль, цукор, сухі дріжджі і трохи води. Гарненько все перемішуємо і залишаємо постояти в теплому місці приблизно 10 хвилин. Далі поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер кладемо його в тепле місце і залишаємо підніматися до збільшення в об'ємі в 2 рази.
    Після цього поділяємо тісто на кілька частин і формуємо з них батони потрібного нам розміру. Присипаємо борошном деко і викладаємо на нього заготовки. Зверху робимо гострим ножем по діагоналі кілька надрізів, накриваємо батони рушником і залишаємо на 30 хвилин в теплі. Духовку розігріваємо до 210 градусів. Яйце розмішуємо вилочкою, змащуємо поверхню і випікаємо 15 хвилин. Після цього зменшуємо температуру і печемо батони до рум'яного кольору ще хвилин 30. Потім перекладаємо їх акуратно на решітку і даємо повністю охолонути.
    Рецепт батона, запеченого в духовці
    Інгредієнти:

  • французький багет - 2 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • майонез - 100 мл;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • оливки і маслини - 200 р.


  • Приготування
    Оливки і маслини без кісточок шаткуємо тоненькими кільцями. Вершкове масло, сир і домашній майонез перемішуємо до однорідності і додаємо порубаний дрібненько зелений цибулька. Батон розрізаємо на порційні шматочки, намазуємо приготовану суміш викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин.
    Батон з начинкою в духовці
    Інгредієнти:

  • сир - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • помідор - 2 шт.;

  • батон - 1 шт.;

  • шинка - 200 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • зелень петрушки - 05 пучка.


  • Приготування
    Часник чистимо, видавлюємо через прес. Сир натираємо на середній терочке. Петрушку і кріп дрібно шаткуємо. В окремій мисці з'єднуємо масло, часник, сир і свіжу зелень. В батоні робимо глибокі надрізи, заповнюємо їх сирною начинкою, вкладаємо скибочки шинки і кружечки помідорів. Батон загортаємо у фольгу і запікаємо протягом 20 хвилин в нагрітій духовці. Після цього перекладаємо готовий хліб на тарілку, накриваємо полотенчиком і даємо охолонути.
    Батон в духовці з фаршем
    Інгредієнти:

  • батон - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • фарш м'ясний - 300 г;

  • молоко - 05 склянки;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції і приправи.


  • Приготування
    Батон розрізаємо впоперек навпіл, акуратно виймаємо середину так, що б залишилися тільки стіночки. Хлібну мякушку заливаємо молоком і залишаємо розмокати. Потім беремо м'ясний фарш, додаємо в нього подрібнену цибулю, тертий часник, вимочений батон і солимо за смаком. Гарненько вимішуємо начинку і фаршируємо нею половинки батона. Далі з'єднуємо обидві половинки між собою, щільно загорнути у декілька шарів фольгою і відправляємо на годину в духовку.
    Батон з сиром в духовці
    Інгредієнти:

  • батон - 100 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • сир - 100 г;

  • свіжий кріп - 1 пучок;

  • Батон в духовці - рецепт

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Отже, зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Домашній сир натираємо на крупній терочке. Тепер з'єднуємо в мисці м'яке масло, сир, свіжу зелень і часник, видавлений через прес. Всі інгредієнти добре перемішуємо до однорідного стану. Половину батона надрізаємо на шматочки товщиною 2 сантиметри, але не розрізаємо до кінця. Заповнюємо поглиблення сирною масою, загортаємо часниковий батон у фольгу і запікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин.