Батон - рецепт

Рецепт нарізної батона по ГОСТу
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Рецепт нарізної батона досить простий, спочатку готуємо опару: змішати борошно з дріжджами, додаємо воду і замішуємо досить круте однорідне тісто. Далі накриваємо опару рушником і залишаємо приблизно на 4 години при кімнатній температурі. Тим часом готуємо тісто: у теплій воді розчиняємо повністю сіль, цукор і вливаємо суміш у підійшла опару, потім всипаємо борошно і перемішуємо до утворення густого однорідного тіста. Далі додаємо в масу розм'якшений маргарин, викладаємо тісто на сухий стіл, гарненько вимішуємо його до гладкого стану, накриваємо рушником і ставимо для бродіння на 15 години в тепло. Тісто викладаємо на стіл і поділяємо на кілька частин. Кожен шматочок розгортаємо в овал, а потім підтягуємо краю, щоб вийшов прямокутник, і скачуємо його в щільний рулет. Сформований батон перекладаємо на папір для випічки, накриваємо і залишаємо підрости.
Деко змащуємо олією, викладаємо батони, збризкуємо їх водою, робимо 4 косі надсічки і відправляємо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 15 години.
Рецепт домашнього батона
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт випічки батона дуже проста і не відніме у вас багато часу і сил. Отже, наливаємо в миску теплу кип'ячену воду,

Через відведений час поділяємо тісто на 2 частини і кладемо в алюмінієві товсті форми, попередньо змазані рослинним маслом. Коли батон підніметься і дійде до країв форми, ставимо його в духовку і випікаємо приблизно 1 годину. По закінченню часу, акуратно дістаємо батон з духовки, і, поки він гарячий, змащуємо його вершковим маслом, щоб скоринка не зачерствів.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Гречаний хліб
Домашній хліб природно смачніше і корисніше покупного. І сьогодні ми поділимося з вами досить простими, але в теж час чудовими рецептами приготування

Батон в духовці - рецепт
Батон можна купити в будь-якому продуктовому магазині, але хіба він буде таким же корисним, як приготовлений своїми руками. В нашій сьогоднішній

Французький багет - рецепт
Французькі багети відомі на весь світ, оскільки саме їх подають до гарячих, ситним, ароматним супів, других страв і навіть до сніданку. Отже,

Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.

Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили