Іноді так хочеться здивувати рідних і друзів своїми кулінарними шедеврами, але нічого не приходить на розум. Спекти смачний домашній батон є самим безпрограшним варіантом, тим більше, що зробити це дуже легко, а виходить він набагато смачніше і ароматні покупної випічки. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування батону в домашніх умовах і обговоримо деякі особливості того, як спекти хліб в духовці .
Рецепт нарізної батона по ГОСТу
Інгредієнти: Для опари:
борошно - 165 г; тепла вода - 85 м; свіжі дріжджі - 3 р. Для тіста:
борошно - 135 г; тепла вода - 70 мл; цукор - 12 г; сіль - 4 г; маргарин - 10 р. Приготування Рецепт нарізної батона досить простий, спочатку готуємо опару: змішати борошно з дріжджами, додаємо воду і замішуємо досить круте однорідне тісто. Далі накриваємо опару рушником і залишаємо приблизно на 4 години при кімнатній температурі. Тим часом готуємо тісто: у теплій воді розчиняємо повністю сіль, цукор і вливаємо суміш у підійшла опару, потім всипаємо борошно і перемішуємо до утворення густого однорідного тіста. Далі додаємо в масу розм'якшений маргарин, викладаємо тісто на сухий стіл, гарненько вимішуємо його до гладкого стану, накриваємо рушником і ставимо для бродіння на 15 години в тепло. Тісто викладаємо на стіл і поділяємо на кілька частин. Кожен шматочок розгортаємо в овал, а потім підтягуємо краю, щоб вийшов прямокутник, і скачуємо його в щільний рулет. Сформований батон перекладаємо на папір для випічки, накриваємо і залишаємо підрости.
Деко змащуємо олією, викладаємо батони, збризкуємо їх водою, робимо 4 косі надсічки і відправляємо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 15 години.
Рецепт домашнього батона
Інгредієнти: вода - 700 г; борошно - 15 кг; дріжджі - 40 г; сіль - щіпка; рослинне масло. Приготування Рецепт випічки батона дуже проста і не відніме у вас багато часу і сил. Отже, наливаємо в миску теплу кип'ячену воду,
додаємо сіль і дріжджі. Потім поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне і однорідне тісто, накриваємо його рушником і ставимо на 15 години в тепле час. Під час замісу в тісто можна додати пшеничні висівки і приготувати корисний хліб з висівками .
Через відведений час поділяємо тісто на 2 частини і кладемо в алюмінієві товсті форми, попередньо змазані рослинним маслом. Коли батон підніметься і дійде до країв форми, ставимо його в духовку і випікаємо приблизно 1 годину. По закінченню часу, акуратно дістаємо батон з духовки, і, поки він гарячий, змащуємо його вершковим маслом, щоб скоринка не зачерствів.
Приємного вам апетиту!