Французький багет - це справжній національний французький хліб з дивовижною хрусткою скоринкою і апетитним гребінцем. Якщо його правильно спекти, то ви отримаєте незрівнянний смак свіжої булки. Для приготування французького хліба багета не потрібно ніяких екзотичних продуктів, все дуже просто і доступно. З ним можна робити прекрасні бутерброди, але найкраще цей хліб не різати ножем, а ламати руками. Отже, давайте розглянемо з вами рецепти приготування французького багета.
Французький багет в духовці
Інгредієнти: сухі дріжджі - 10 г; цукор - 2 ч. ложки; сіль - 2 ч. ложки; тепла вода - 400 мл; борошно - 500 г; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Як спекти французький багет? У каструльку наливаємо трохи теплої води, додаємо цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Все перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин до утворення білої пінки. Потім доливаємо в опару воду, що залишилася, всипаємо борошно і сіль. Кладемо розтоплене вершкове масло і замішуємо еластичне тісто. Пам'ятайте, що чим менше ви мнете тісто, тим пористее у вас вийде багет. Далі формуємо справжні французькі багети: довгі і вузькі булки з кількома скісними паралельними надсечками. Викладаємо їх на деко, обсипаний борошном, накриваємо рушником і залишаємо підніматися в теплому місці на 30 хвилин. Розігріваємо до 200°С духовку і на дно духовки ставимо ємність з водою для утворення пари. Випікаємо багети протягом 10 хвилин. Потім прибираємо ємність і продовжуємо пекти хліб ще 15 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Французький багет в хлібопічці
Інгредієнти: сухі дріжджі - 2 ч. ложки; борошно - 370 г; цукор - 1 ст. ложки; сіль - 15 ч. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; тепла вода - 1 ст. Приготування Рецепт французького багета для хлібопічки досить простий. Потрібно тільки замісити тісто і виставити режим «Випічка». Отже, почнемо! Дріжджі розмішуємо в теплій воді, додаємо трохи цукру, перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин для замісу. Потім додаємо всі залишилися інгредієнти і вимішуємо гладке і еластичне тісто, яке залишаємо приблизно на 45 хвилин для підняття в два рази. Потім ділимо його на 2 частини, розкачуємо кожну прямокутники, туго скачуємо в рулети і викладаємо в хлібопічку. Робимо гострим ножем надрізи, змащуємо яйцем і випікаємо приблизно 50 хвилин.
Французький багет з часником - рецепт
З приготованого в домашніх умовах класичного багета, можна приготувати і незвичайний хліб, наприклад часниковий. Він відмінно підійде до щам, гороховому супу або картоплі.
Інгредієнти: багет - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сир - 100 г; вершкове несолоне масло - 100 г; зелень петрушки - 100 р. Приготування Беремо миску, нарізаємо в неї невеликими шматками вершкове масло і даємо йому трохи підтанути. Потім очищаємо часник і ріжемо на часточки дрібні шматочки. Додаємо його до олії разом з
дрібно нарізаною зеленню петрушки і все добре перемішуємо. Тепер беремо тільки що спечений багет, надрізаємо його невеликими шматочками, приблизно 4 см. завширшки, не дорізуючи батон до кінця. Акуратно викладаємо часникове масло між розрізами в багеті і посипаємо тертим сиром. Обережно загортаємо його в фольгу і ставимо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку приблизно на 10 хвилин.
Якщо ви хочете, щоб смак багета вийшов більш насиченим і солодким, то перед тим як додати часник до вершкового масла, злегка обсмажте на сковороді. По закінченню часу дістаємо готовий батон, остуджуємо, розгортаємо і подаємо до столу.