Іноді навіть простий хліб набридає і хочеться чогось особливого. Цілком можна урізноманітнити меню, подавши до столу не просто хліб, а часниковий. Існують різні способи приготування це смачного ласощі. Ми хочемо вам запропонувати і швидкі, і більш складні.
Як зробити часниковий хліб?
Цей простий рецепт допоможе вам, коли часу зовсім мало, а хочеться подати до столу щось незвичайне. У тому, як приготувати часниковий хліб по-швидкому, немає нічого складного. І ви самі переконаєтеся в цьому.
Інгредієнти: французький багет - 1 шт.; вершкове масло - 150 г; часник - 3 зубчики; петрушка. Приготування Масло добре розітріть з часником і рубаною петрушкою. Багет наріжте кругляшками трохи навскіс, товщиною приблизно 1-15 см. Кожен шматок змастіть маслом з обох сторін, і акуратно зібравши багет назад, загорніть у фольгу. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці, приблизно 7-10 хвилин. Останні 2-3 хвилини можете трохи відкрити фольгу, щоб хліб підрум'янився.
Часниковий хліб в хлібопічці
Такий хліб ще називають італійським. Він чудово підійде до будь-якого святкового столу. Особливо смак він має, коли гарячий, так що намагайтеся його випікати перед самою подачею на стіл.
Інгредієнти: борошно - 500 г; оливки (порізані) - 100 г; часник - 4 зубчики; вода - 300 мл; оливкова олія - 1 ст. ложка; дріжджі; сіль. Приготування Дріжджі розчиніть у невеликій кількості води, краще всього теплою. Залиште постояти хвилин 15. Щоб дріжджі підійшли швидше, додайте щіпку цукру. В контейнер хлібопічки вилийте воду, потім оливкова олія. Часник продавіть і додайте разом з оливками у воду, вилийте дріжджі і в останню чергу додайте борошно. Ваш хліб буде готовий через 3 години. А щоб він вийшов смачніше, використовуйте борошно різного помелу. Так само можете трохи додати в борошно солі.
Сирно-часниковий хліб
Інгредієнти: білий батон - 1 шт.; вершкове масло - 150 г; сир (твердий) - 100 г; часник - 3 зубчики; зелень. Приготування Вершкове масло розімніть, додайте роздавлений часник і сир, натертий на дрібну тертку. Добре перемішайте. Зелень дрібно порубаєте і так само додайте в часникове масло. Хліб порізати на скибочки товщиною 1 см і намажте маслом. Викладіть хліб на деко, застелене папером для випічки. Духовку розігрійте до 200 градусів і запікайте в ній хліб приблизно 15 хвилин до рум'яної скоринки.