Вернуться назад Распечатать

Суп-пюре з гарбуза

Кожен раз, коли я готую суп-пюре з гарбуза, лаю себе. За те, що так рідко роблю. Легкий Суп, що готується просто, а вже про користь гарбуза і говорити, думаю, не варто. Всі знають, що це джерело вітамінів, легкозасвоюваний і дієтичний продукт.

Суп-пюре з гарбуза


Чим ще хороша гарбуз? Тим, що з нею сміливо можна експериментувати. Вона підходить для випічки, для других страв і супів і десертів. Ось такий універсальний овоч.

Смак її я розсмакувала зовсім недавно. До цього мені здавалося, що ті, хто нахвалюють гарбуз, кривлять душею, так як любити її неможливо. Беру свої слова назад! Цієї осені я вже робила фаршировану гарбуз і запіканку з гарбуза і сиру . Настала черга супу-пюре.

Інгредієнти:

500-700 г гарбуза

2 середні картоплини

1 цибулина

50 г сиру (будь-якого, лише б легко плавився)

Четвертинка середнього кореня селери

Рослинна олія

Сухарі з пшеничного хліба

Складність: мінімальна

Час приготування: 30 хвилин

Хід роботи

Чистимо картоплю і розрізаємо його на досить великі шматки.

Суп-пюре з гарбуза

Гарбуз теж очищаємо і ріжемо.

Суп-пюре з гарбуза

Четвертинку селери можна також розрізати крупно, він вариться так само швидко, як картопля і гарбуз. До речі, можна обійтися і без нього, але я дуже люблю цей корінець і вважаю, що смак будь-якої страви від нього стає тільки краще.

Суп-пюре з гарбуза

Складаємо все в каструлю і заливаємо водою. Щоб не виливати потім зайвий бульйон, води наливають стільки, щоб вона покрила овочі.

Суп-пюре з гарбуза

Цибулю пасеруємо на рослинній олії і теж додаємо в каструлю.

Суп-пюре з гарбуза

Поки овочі варяться, зробимо сухарики. Я порізала булку і підсмажила її в тостері. Можна зробити це і на сковороді, додавши туди часник.

Суп-пюре з гарбуза

Мені здається, часнику для супу-пюре багато не треба, а от трохи аромату - саме те. Якщо ви зі мною згодні, підсушений хліб натираємо часточкою часнику і поріжемо його на шматочки.

Суп-пюре з гарбуза


Коли овочі стануть м'якими, зливаємо бульйон в окремий посуд, а гущу пюрируем блендером або товкачиком.

Суп-пюре з гарбуза

Вливаємо бульйон, що залишився, роблячи потрібну густоту супу.

Суп-пюре з гарбуза

Додаємо натертий сир і заважаємо, поки він не розійдеться.

Суп-пюре з гарбуза

Подаємо суп з сухариками.

Суп-пюре з гарбуза

Приємного апетиту!