Вернуться назад Распечатать

Запечений гарбуз з куркою

Останні дні мені відверто не вистачає сонця і яскравих фарб. На вулиці холод, осіння сірість, а від літа тільки пил Зате на моїй кухні сьогодні сонячний настрій - я вирішила приготувати гарбуз.

Запечений гарбуз з куркою


Правда, не всі члени моєї родини шанують цей овоч. Тому я готую не просто гарбуз, а гарбуз з куркою. Вже її-то люблять всі.

Інгредієнти

Для курки:

2 великі курячі грудки

Сік половинки лимона

Імбир сушений

Барбарис сушений

Сіль за смаком

Для гарбуза

600 г гарбуза

3 повні столові ложки сметани

3 зубчики часнику (можна і більше)

Трохи рослинного масла

Складність: легко

Час приготування: 2 години

Хід роботи

Спочатку я промила і обсушити грудки.

Запечений гарбуз з куркою


Шкіру знімати не стала, вирішила: шлях з неї топиться жирок при запіканні. Відокремила філе від кісток і нарізала пластинами.

Присипала шматки курки імбиром і сіллю.

Запечений гарбуз з куркою


Склала в блюдо, додала рівномірно барбарис і полила лимонним соком.

Якби я готувала з картоплею, то кислота тут була б зайвою. Адже у картоплі є така властивість - у кислому середовищі вона може втратити свою розсипчастість. А ось гарбузі кислинка не завадить.

Так само вчинила з другої грудкою. Прибрала в холодильник на 1 годину (можна і на 30 хвилин).

Запечений гарбуз з куркою

Почистила і порізала гарбуз. Шматки зробила розміром з шматки курки.

Запечений гарбуз з куркою

Поки м'ясо маринувалося, я зайнялася підготовкою гарбуза. У маленькій розетки змішала сметану і роздавлений часник. Ця суміш знадобилася мені трохи пізніше.

Запечений гарбуз з куркою

Гарбуз готується швидко, але в духовці запікається чомусь досить довго. Тому в духовку я вирішила поміщати її в напівготовому вигляді. Обсмажила шматки гарбуза на рослинному маслі, постійно перевертаючи, 5 хвилин.

Запечений гарбуз з куркою

Виклала на гарбуз сметану, закрила кришкою і залишила ще на хвилинку.

Запечений гарбуз з куркою


Завадила і вимкнула.

Запечений гарбуз з куркою

Коли гарбуз трохи охолола, я дістала курку і стала заповнювати деко, змащене маслом: шматки курки перемежала з шматками гарбуза. Всіх інгредієнтів акурат вистачило на деко.

Запечений гарбуз з куркою

Зверху розподілила залишки сметани зі сковороди і поставила деко в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.

Запечений гарбуз з куркою


За 20 хвилин до готовності додала температуру до 200 градусів, щоб пішла зайва рідина. Через 10 хвилин включила верхню пальник.
Дістала деко з духовки.

Запечений гарбуз з куркою

Для не любителів гарбуза зробила рис на гарнір. А мені сподобалася просто курка з гарбузом. По-моєму, прекрасне поєднання смаків.

Запечений гарбуз з куркою

Приємного апетиту!