Пиріжки на сирі і кефірі з різними начинками
До тесту я небайдужа з дитячих років. Мама по можливості готувала нам з братом що-небудь смачне, так і випічкою з шкільної або університетській їдальні я ніколи не цуралася.
Навчившись у підлітковому віці робити дріжджове тісто, я більше не експериментувала. По-перше, я пекла не так вже часто, по-друге, результат мене влаштовував. Чомусь не було навіть думки, що способів приготування тіста на ті ж самі пиріжки дуже багато, що освоєний мною - не один-єдиний.
Захоплення розмаїттям страв прийшло до мене вже в інститутські роки і досі мене не відпускає))
Ось і сьогодні мені хочеться поділитися з вами, дорогі читачки, хорошим рецептом. Сподіваюся, що він сподобається вам, як і мені!
Інгредієнти для тіста:
- 300 г сиру
- 1 склянка варенца (або кефіру)
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 яйце
- 1/2 чайної ложки солі
- близько 3 склянок пшеничного борошна
- 1 чайна ложка цукру
- скибочку лимона
- соняшникова олія для смаження
Начинка №1:
- 4 середніх яблука (краще брати соковиті)
- кандированний цукор
- кориця
- ваніль
- гвоздика
Начинка №2:
- 4 середніх листа пекінської капусти
- 3 варених яйця
- білий, чорний, рожевий перець
- сушена петрушка
- сіль
Приготування:
Поєднала в мисці сир з варенцом.
Розбила яйце, додала сюди ж сіль і цукор.
Вичавила сік з скибочки лимона. Збила віночком.
Просіяла борошно, змішане з содою.
Вимесила м'яке тісто. Краще не робити його крутим - пиріжки не будуть такими ніжними. Нехай трохи липне до рук.
Накрила серветкою і залишила на 25-30 хвилин.
Тим часом зайнялася першої начинкою.
Яблука вимила, очистила від шкірки, порізала кубиками. Додала ваніль і кандированний цукор, а також мелену корицю і гвоздику. Размешала.
«Свіже» тісто поділила на рівні шматочки, розкрутила в «коржики». Виклала в центр начинку.
Зробила защипи, сформувала пиріжки традиційної форми і виклала на сковороду з розпеченою олією.
Обсмажила під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору.
Другу начинку я зробила несолодким.
Вимила і дрібно порубила листя пекінської капусти.
Порізала Кубиками варені яйця, пустила сіль, сушену петрушку, свіжомелені перці. Размешала.
Виклала начинку на розкачані «коржі» тесту.
Точно також обсмажила. На фото зліва - яблучна начинка, праворуч - капустяно-яєчна.
Зрозуміло, з начинкою можна експериментувати до безконечності! Будь-які джеми, картопля, рис з яйцем, рис з грибами, сир з родзинками, сир із зеленню. І це лише ті, які в першу чергу мені прийшли на розум.
А тісто виходить ніжним і смачним! Для тих, хто не дуже любить дріжджову випічку цей варіант буде гідною заміною ;)
Навчившись у підлітковому віці робити дріжджове тісто, я більше не експериментувала. По-перше, я пекла не так вже часто, по-друге, результат мене влаштовував. Чомусь не було навіть думки, що способів приготування тіста на ті ж самі пиріжки дуже багато, що освоєний мною - не один-єдиний.
Захоплення розмаїттям страв прийшло до мене вже в інститутські роки і досі мене не відпускає))
Ось і сьогодні мені хочеться поділитися з вами, дорогі читачки, хорошим рецептом. Сподіваюся, що він сподобається вам, як і мені!
Інгредієнти для тіста:
- 300 г сиру
- 1 склянка варенца (або кефіру)
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 яйце
- 1/2 чайної ложки солі
- близько 3 склянок пшеничного борошна
- 1 чайна ложка цукру
- скибочку лимона
- соняшникова олія для смаження
Начинка №1:
- 4 середніх яблука (краще брати соковиті)
- кандированний цукор
- кориця
- ваніль
- гвоздика
Начинка №2:
- 4 середніх листа пекінської капусти
- 3 варених яйця
- білий, чорний, рожевий перець
- сушена петрушка
- сіль
Приготування:
Поєднала в мисці сир з варенцом.
Розбила яйце, додала сюди ж сіль і цукор.
Вичавила сік з скибочки лимона. Збила віночком.
Просіяла борошно, змішане з содою.
Вимесила м'яке тісто. Краще не робити його крутим - пиріжки не будуть такими ніжними. Нехай трохи липне до рук.
Накрила серветкою і залишила на 25-30 хвилин.
Тим часом зайнялася першої начинкою.
Яблука вимила, очистила від шкірки, порізала кубиками. Додала ваніль і кандированний цукор, а також мелену корицю і гвоздику. Размешала.
«Свіже» тісто поділила на рівні шматочки, розкрутила в «коржики». Виклала в центр начинку.
Зробила защипи, сформувала пиріжки традиційної форми і виклала на сковороду з розпеченою олією.
Обсмажила під кришкою з обох боків до красивого золотистого кольору.
Другу начинку я зробила несолодким.
Вимила і дрібно порубила листя пекінської капусти.
Порізала Кубиками варені яйця, пустила сіль, сушену петрушку, свіжомелені перці. Размешала.
Виклала начинку на розкачані «коржі» тесту.
Точно також обсмажила. На фото зліва - яблучна начинка, праворуч - капустяно-яєчна.
Зрозуміло, з начинкою можна експериментувати до безконечності! Будь-які джеми, картопля, рис з яйцем, рис з грибами, сир з родзинками, сир із зеленню. І це лише ті, які в першу чергу мені прийшли на розум.
А тісто виходить ніжним і смачним! Для тих, хто не дуже любить дріжджову випічку цей варіант буде гідною заміною ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.