Шанежки з м'ясом
Шановні читачки Алимеро! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, який мені дуже подобається. Якщо ви - великі любителі м'яса і тесту, то вам він теж сподобається! ;)
Шанежка - це зменшувально-пестливе від слова «ш а ньга». Погодьтеся, тут є сенс змінювати форму, інакше звучить досить грубо і є немилозвучною.
Отже, це блюдо російської кухні, що представляє собою відкриті пиріжки/коржі. Спочатку тісто для них замішували на яловичому або баранячому жирі, найчастіше воно було дріжджовим.
В даний час різновидів та інтерпретацій шанежек дуже багато! Я представлю вам одну з них, з яловичиною та бездріжджовим тестом .
Інгредієнти:
- 400 р яловичини
- 2 великих цибулини
- 250 р сиру
- 3 яйця
- 2 склянки борошна
- суміш перців
- сіль
- 2 ст. л. соняшникової олії в тісто
- соняшникова олія для смаження
- 1 ч. л. соди, погашеної оцтом
Приготування:
У миску виклала сир, розбила 2 яйця.
Соду погасити оцтом, додала соняшникову олію.
Збила віночком.
Просіяла борошно.
Замісила м'яке еластичне тісто.
Накрила серветкою і взялася за начинку .
З допомогою подрібнювача зробила з філе яловичини (попередньо вимивши м'ясо і прибравши плівки) фарш. Подрібнила і цибулю.
Розбила яйце, перемолола білий, чорний, зелений і рожевий перець, посолила.
Ретельно вимесила фарш.
Розкатала тісто.
Виклала зверху приготований фарш, разровняла.
Згорнула рулетом.
Порізала на шматочки товщиною приблизно в один сантиметр.
Розігріла сковороду з великою кількістю соняшникової олії (як для пончиків або чебуреків). Обсмажила шанежки з двох сторін, накривши кришкою.
При бажанні можна викласти готову страву спочатку на серветку, щоб в неї вбрався зайвий жир.
Шанежки виходять дуже ситними. Відмінний варіант для годування чоловіка, який любить м'ясо і випічку. Так і для нас, жінок, хто любить смачно поїсти! ;)
Шанежка - це зменшувально-пестливе від слова «ш а ньга». Погодьтеся, тут є сенс змінювати форму, інакше звучить досить грубо і є немилозвучною.
Отже, це блюдо російської кухні, що представляє собою відкриті пиріжки/коржі. Спочатку тісто для них замішували на яловичому або баранячому жирі, найчастіше воно було дріжджовим.
В даний час різновидів та інтерпретацій шанежек дуже багато! Я представлю вам одну з них, з яловичиною та бездріжджовим тестом .
Інгредієнти:
- 400 р яловичини
- 2 великих цибулини
- 250 р сиру
- 3 яйця
- 2 склянки борошна
- суміш перців
- сіль
- 2 ст. л. соняшникової олії в тісто
- соняшникова олія для смаження
- 1 ч. л. соди, погашеної оцтом
Приготування:
У миску виклала сир, розбила 2 яйця.
Соду погасити оцтом, додала соняшникову олію.
Збила віночком.
Просіяла борошно.
Замісила м'яке еластичне тісто.
Накрила серветкою і взялася за начинку .
З допомогою подрібнювача зробила з філе яловичини (попередньо вимивши м'ясо і прибравши плівки) фарш. Подрібнила і цибулю.
Розбила яйце, перемолола білий, чорний, зелений і рожевий перець, посолила.
Ретельно вимесила фарш.
Розкатала тісто.
Виклала зверху приготований фарш, разровняла.
Згорнула рулетом.
Порізала на шматочки товщиною приблизно в один сантиметр.
Розігріла сковороду з великою кількістю соняшникової олії (як для пончиків або чебуреків). Обсмажила шанежки з двох сторін, накривши кришкою.
При бажанні можна викласти готову страву спочатку на серветку, щоб в неї вбрався зайвий жир.
Шанежки виходять дуже ситними. Відмінний варіант для годування чоловіка, який любить м'ясо і випічку. Так і для нас, жінок, хто любить смачно поїсти! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти