Курячі ньоккі. Смачне дієтичне блюдо
Зізнаюся, це блюдо зацікавило мене в першу чергу назвою. Хоча, заперечувати той факт, що всі рецепти з курячої грудки привертають мою увагу, теж не можна ;)
Але повернуся все-таки до назви. Ньоккі - італійське блюдо, яке представляє собою галушки, частіше овальної форми. Готують їх з картоплі, сиру, сиру, грибів, гарбуза та інших овочів. В даному випадку - з курки.
Галушки - виріб борошняне. У тих ньокках, про які я хочу вам сьогодні розповісти, борошна не дуже багато. Цей варіант дієтичний і дуже корисний!
До речі, кому цікаво, в 100 г міститься близько 110 ккал.
Інгредієнти:
- 600 г філе курячої грудки
- 2 пучка кропу
- 2 яйця
- 2 великих цибулини
- 4 зубчики часнику
- 70 г пшеничного борошна
- базилік
- чорний і рожевий перець
- сіль
Приготування:
Куряче філе промила під холодною водою.
Порізала дрібними шматочками.
Помістила в подрібнювач (можна прокрутити через м'ясорубку).
На максимальній швидкості перетворила у фарш.
Цибуля подрібнила на середній швидкості, поєднала з фаршем.
Тепер в подрібнювач відправила промиту петрушку і часник.
Сюди ж розбила пару яєць.
Перетворила в однорідну масу на максимальній швидкості.
Вилила отриману суміш до фаршу з цибулею. Перемолола базилік, чорний і рожевий перець. Посолила.
Добре перемішала інгредієнти, після чого додала до них просіяне борошно.
Ретельно размешала отриманий фарш. Він вийде не дуже густим, буде липнути до рук.
У казан налила воду, встановила ґрати, поставила на газ до закипання.
Сформувала руками, змоченими в холодній воді, невеликі кульки (форму можна зробити і овальної), виклала на решітку. У розмірі вони не збільшаться, тому багато місця не можна відступати. Однак зовсім щільно укладати теж не раджу - незручно буде перевертати.
Закрила кришкою. Через 15 хвилин акуратно перевернула ньоккі лопаткою, варила на пару ще 10-15 хвилин.
Можна використовувати пароварку або просто відварити їх, пускаючи як звичайні галушки в каструлю з киплячою водою.
Ньоккі виходять дуже ніжними, як і всі страви, приготовані на пару. Смачно і корисно! ;)
Але повернуся все-таки до назви. Ньоккі - італійське блюдо, яке представляє собою галушки, частіше овальної форми. Готують їх з картоплі, сиру, сиру, грибів, гарбуза та інших овочів. В даному випадку - з курки.
Галушки - виріб борошняне. У тих ньокках, про які я хочу вам сьогодні розповісти, борошна не дуже багато. Цей варіант дієтичний і дуже корисний!
До речі, кому цікаво, в 100 г міститься близько 110 ккал.
Інгредієнти:
- 600 г філе курячої грудки
- 2 пучка кропу
- 2 яйця
- 2 великих цибулини
- 4 зубчики часнику
- 70 г пшеничного борошна
- базилік
- чорний і рожевий перець
- сіль
Приготування:
Куряче філе промила під холодною водою.
Порізала дрібними шматочками.
Помістила в подрібнювач (можна прокрутити через м'ясорубку).
На максимальній швидкості перетворила у фарш.
Цибуля подрібнила на середній швидкості, поєднала з фаршем.
Тепер в подрібнювач відправила промиту петрушку і часник.
Сюди ж розбила пару яєць.
Перетворила в однорідну масу на максимальній швидкості.
Вилила отриману суміш до фаршу з цибулею. Перемолола базилік, чорний і рожевий перець. Посолила.
Добре перемішала інгредієнти, після чого додала до них просіяне борошно.
Ретельно размешала отриманий фарш. Він вийде не дуже густим, буде липнути до рук.
У казан налила воду, встановила ґрати, поставила на газ до закипання.
Сформувала руками, змоченими в холодній воді, невеликі кульки (форму можна зробити і овальної), виклала на решітку. У розмірі вони не збільшаться, тому багато місця не можна відступати. Однак зовсім щільно укладати теж не раджу - незручно буде перевертати.
Закрила кришкою. Через 15 хвилин акуратно перевернула ньоккі лопаткою, варила на пару ще 10-15 хвилин.
Можна використовувати пароварку або просто відварити їх, пускаючи як звичайні галушки в каструлю з киплячою водою.
Ньоккі виходять дуже ніжними, як і всі страви, приготовані на пару. Смачно і корисно! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Ньоккі з гарбуза
Ньоккі - страва італійської кухні, яке, по суті, являє собою щось схоже з нашими галушками. Часто готують з картоплі. А ми вам зараз розповімо, як