Ньоккі з гарбуза
Що ж це таке - ньоккі ? Під такою цікавою назвою криється страва італійської кухні, яке, по суті, являє щось схоже з нашими галушками. Часто готують з картоплі. А ми вам зараз розповімо, як приготувати ньоккі з гарбуза. Найчастіше їх подають, поливши розтопленим вершковим маслом, а вже до нього можливі різні доповнення.
Інгредієнти:
картопля - 500 г;
гарбуз (м'якоть) - 300 г;
борошно - 200 г;
жовтки - 2 шт.;
масло вершкове - 4 ст. ложки;
сир пекоріно тертий - 3 ст. ложки;
мускатний горіх мелений - щіпка;
сіль.
Приготування
Гарбуз і картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, а потім відварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин. Після цього воду зливаємо і робимо пюре. Потім охолоджуємо. Сир з'єднайте з жовтками, мускатним горіхом і сіллю і додаємо в пюре з гарбуза і картоплі. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
Формуємо з нього ковбаски діаметром близько 15 см і ріжемо їх на шматочки шириною 1 див Опускаємо ньокии в киплячу підсолену воду і відварюємо до того моменту, поки вони не спливуть. Після цього виймаємо їх за допомогою шумівки. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Гарячі ньоккі з гарбуза і картоплі поливаємо маслом і подаємо відразу ж до столу.
Інгредієнти:
гарбуз - 500 г;
борошно - 400 г;
сіль - 05 ч. ложки;
яйця - 1 шт.;
пармезан - 30 г;
вершкове масло - 30 г;
шавлія - 3 листочка.
Приготування
Гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, після цього перетворюємо її в пюре. Додаємо в нього яйце, сіль і подрібнені листочки шавлії. Потихеньку вводимо борошно і вимішуємо тісто. Ділимо його на шматочки, з яких скачуємо джгутики діаметром 15-2 см, потім нарізаємо на шматочки довжиною близько 2 см. Кожен шматочок можна злегка придавити виделкою, щоб вийшов більш цікавий зовнішній вигляд.
Відварюємо ньоккі протягом 2-3 хвилин в підсоленій воді. Коли вони спливуть, витягаємо їх шумівкою і поливаємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо тертим пармезаном. Ньоккі з гарбуза з шавлією можна також подавати з овочами гриль, в'яленими помідорами і будь-яким соусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
гарбуз - 17 кг;
олія оливкова - 20 мл;
борошно - 450 г;
яйця - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Для соусу:
масло вершкове - 2 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
шавлія - 7 листочків;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
В цілій гарбузі робимо кілька надрізів гострим ножем біля плодоніжки. Запікаємо 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і запікаємо ще 5 хвилин. Після такої процедури її легше розрізати. Ділимо її навпіл, виймаємо насіння і волокна і кладемо зрізом вгору на деко, попередньо застелений фольгою. Посипаємо гарбуз сіллю і поливаємо оливковою олією.
Запікаємо в духовці близько години при температурі 180 градусів. Коли гарбуз трохи охолоне, знімаємо шкірку, м'якоть поміщаємо в блендер і перетворюємо на пюре. Перекладаємо його в сковороду і протушиваем ще 10 хвилин, щоб пішла зайва рідина. Після цього пюре охолоджуємо. Додаємо сіль, яйце, борошно і вимішуємо тісто. Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, скачуємо його в кулю.
Формуємо з тіста ковбаски і ріжемо їх на шматочки 2 см завдовжки. Ньоккі опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини, поки вони не спливуть. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо пропущений через прес часник і подрібнений шавлія. Обсмажуємо до тих пір, поки часник не придбає золотавий колір. Готові ньоккі з гарбуза поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відразу після цього подаємо до столу.
Рецепт ньоккі з гарбуза і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз і картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, а потім відварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин. Після цього воду зливаємо і робимо пюре. Потім охолоджуємо. Сир з'єднайте з жовтками, мускатним горіхом і сіллю і додаємо в пюре з гарбуза і картоплі. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
Формуємо з нього ковбаски діаметром близько 15 см і ріжемо їх на шматочки шириною 1 див Опускаємо ньокии в киплячу підсолену воду і відварюємо до того моменту, поки вони не спливуть. Після цього виймаємо їх за допомогою шумівки. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Гарячі ньоккі з гарбуза і картоплі поливаємо маслом і подаємо відразу ж до столу.
Ньоккі з гарбуза з шавлією
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, після цього перетворюємо її в пюре. Додаємо в нього яйце, сіль і подрібнені листочки шавлії. Потихеньку вводимо борошно і вимішуємо тісто. Ділимо його на шматочки, з яких скачуємо джгутики діаметром 15-2 см, потім нарізаємо на шматочки довжиною близько 2 см. Кожен шматочок можна злегка придавити виделкою, щоб вийшов більш цікавий зовнішній вигляд.
Відварюємо ньоккі протягом 2-3 хвилин в підсоленій воді. Коли вони спливуть, витягаємо їх шумівкою і поливаємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо тертим пармезаном. Ньоккі з гарбуза з шавлією можна також подавати з овочами гриль, в'яленими помідорами і будь-яким соусом.
Ньоккі з гарбуза в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для соусу:
Приготування
В цілій гарбузі робимо кілька надрізів гострим ножем біля плодоніжки. Запікаємо 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і запікаємо ще 5 хвилин. Після такої процедури її легше розрізати. Ділимо її навпіл, виймаємо насіння і волокна і кладемо зрізом вгору на деко, попередньо застелений фольгою. Посипаємо гарбуз сіллю і поливаємо оливковою олією.
Запікаємо в духовці близько години при температурі 180 градусів. Коли гарбуз трохи охолоне, знімаємо шкірку, м'якоть поміщаємо в блендер і перетворюємо на пюре. Перекладаємо його в сковороду і протушиваем ще 10 хвилин, щоб пішла зайва рідина. Після цього пюре охолоджуємо. Додаємо сіль, яйце, борошно і вимішуємо тісто. Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, скачуємо його в кулю.
Формуємо з тіста ковбаски і ріжемо їх на шматочки 2 см завдовжки. Ньоккі опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини, поки вони не спливуть. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо пропущений через прес часник і подрібнений шавлія. Обсмажуємо до тих пір, поки часник не придбає золотавий колір. Готові ньоккі з гарбуза поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відразу після цього подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з гарбуза
Гарбуз - дуже корисний і смачний овоч, її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити соус з гарбуза. Таке
Пюре з гарбуза для грудничка
Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
Запечений гарбуз з медом
Всі ми знаємо про користь меду для нашого організму. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити смачний і корисний десерт - запечену гарбуз з медом. Ми
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
Фетучіні з шинкою
Фетучіні - широко поширений і відомий вид італійської пасти довшої і ширшої форми. Особливо смачними макарони виходять з шинкою, грибами або сиром з