Що ж це таке - ньоккі ? Під такою цікавою назвою криється страва італійської кухні, яке, по суті, являє щось схоже з нашими галушками. Часто готують з картоплі. А ми вам зараз розповімо, як приготувати ньоккі з гарбуза. Найчастіше їх подають, поливши розтопленим вершковим маслом, а вже до нього можливі різні доповнення.
Рецепт ньоккі з гарбуза і картоплі
Інгредієнти: картопля - 500 г; гарбуз (м'якоть) - 300 г; борошно - 200 г; жовтки - 2 шт.; масло вершкове - 4 ст. ложки; сир пекоріно тертий - 3 ст. ложки; мускатний горіх мелений - щіпка; сіль. Приготування Гарбуз і картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками, а потім відварюємо в киплячій воді близько 10 хвилин. Після цього воду зливаємо і робимо пюре. Потім охолоджуємо. Сир з'єднайте з жовтками, мускатним горіхом і сіллю і додаємо в пюре з гарбуза і картоплі. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
Формуємо з нього ковбаски діаметром близько 15 см і ріжемо їх на шматочки шириною 1 див Опускаємо ньокии в киплячу підсолену воду і відварюємо до того моменту, поки вони не спливуть. Після цього виймаємо їх за допомогою шумівки. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Гарячі ньоккі з гарбуза і картоплі поливаємо маслом і подаємо відразу ж до столу.
Ньоккі з гарбуза з шавлією
Інгредієнти: гарбуз - 500 г; борошно - 400 г; сіль - 05 ч. ложки; яйця - 1 шт.; пармезан - 30 г; вершкове масло - 30 г; шавлія - 3 листочка. Приготування Гарбуз нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо до м'якості, після цього перетворюємо її в пюре. Додаємо в нього яйце, сіль і подрібнені листочки шавлії. Потихеньку вводимо борошно і вимішуємо тісто. Ділимо його на шматочки, з яких скачуємо джгутики діаметром 15-2 см, потім нарізаємо на шматочки довжиною близько 2 см. Кожен шматочок можна злегка придавити виделкою, щоб вийшов більш цікавий зовнішній вигляд.
Відварюємо ньоккі протягом 2-3 хвилин в підсоленій воді. Коли вони спливуть, витягаємо їх шумівкою і поливаємо розтопленим маслом, а зверху присипаємо тертим пармезаном. Ньоккі з гарбуза з шавлією можна також подавати з овочами гриль, в'яленими помідорами і будь-яким соусом.
Ньоккі з гарбуза в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: Для тіста:
гарбуз - 17 кг; олія оливкова - 20 мл; борошно - 450 г; яйця - 1 шт.; сіль - щіпка. Для соусу:
масло вершкове - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; шавлія - 7 листочків; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування В цілій гарбузі робимо кілька надрізів гострим ножем біля плодоніжки. Запікаємо 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і запікаємо ще 5 хвилин. Після такої процедури її легше розрізати. Ділимо її навпіл, виймаємо насіння і волокна і кладемо зрізом вгору на деко, попередньо застелений фольгою. Посипаємо гарбуз сіллю і поливаємо оливковою олією.
Запікаємо в духовці близько години при температурі 180 градусів. Коли гарбуз трохи охолоне, знімаємо шкірку, м'якоть поміщаємо в блендер і перетворюємо на пюре. Перекладаємо його в сковороду і протушиваем ще 10 хвилин, щоб пішла
зайва рідина. Після цього пюре охолоджуємо. Додаємо сіль, яйце, борошно і вимішуємо тісто. Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто, скачуємо його в кулю.
Формуємо з тіста ковбаски і ріжемо їх на шматочки 2 см завдовжки. Ньоккі опускаємо в киплячу підсолену воду і варимо 2 хвилини, поки вони не спливуть. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо пропущений через прес часник і подрібнений шавлія. Обсмажуємо до тих пір, поки часник не придбає золотавий колір. Готові ньоккі з гарбуза поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відразу після цього подаємо до столу.