Вернуться назад Распечатать

Запіканка "Капустяне асорті"

Я просто обожнюю всілякі запіканки! Особливо з сиром! Мені подобаються вони і смаком, і процесом приготування. З'їдаються ці ласощі завжди швидко, тому можна пекти різні хоч кожен день! ;)

Запіканка "Капустяне асорті"


Думаю, про користь капусти окремо і детально говорити не варто, це і так всі знають з дитячих років. До речі, в цьому віці її багато хто не люблять. Зі мною такого не було, але якоїсь великої любові до білокачанній капусті немає досі. Хоча, я з задоволенням їм з нею салати, борщі і тим більше пиріжки))

Пару років тому я захопилася покупкою брюссельської капусти. А тепер час від часу беру ще кольорову і брокколі. Ідея капустяного асорті мені сподобалася відразу, а додавання в неї сиру перевело рецепт в категорію «дуже подобається»! Або - «дуже хочеться»)) Тому я приступила до справи!

Інгредієнти:


- 200 г цвітної капусти

- 200 г броколі

- 100 г брюссельської капусти

- 3 яйця

- 300 мл молока

- 100 р сиру

- соняшникова олія

- суміш перців

- сіль

Приготування:

Довела до кипіння воду, подсолила, пустила броколі, цвітну, брюссельську капусту. Відварила 10 хвилин.

Запіканка "Капустяне асорті"


Відкинула на друшляк, дала охолонути.

Запіканка "Капустяне асорті"


В окремий посуд влила молоко, розбила сюди ж яйця.

Запіканка "Капустяне асорті"


Посолила і перемолола перці. Я взяла білий, зелений, чорний і рожевий.

Запіканка "Капустяне асорті"


Збила віночком.

Запіканка "Капустяне асорті"


100-граязикай шматочок сиру розрізала навпіл. Одну частину порізала дрібненькими кубиками, а другу натерла на дрібній тертці.

Запіканка "Капустяне асорті"


Форму змастила олією. Суцвіття брокколі і цвітної капусти розділила на більш дрібні, а вилочки брюссельської розрізала на кілька частин. Виклала у форму всі три види капусти і сир, намагаючись рівномірно розосередити всі інгредієнти.

Запіканка "Капустяне асорті"


Залила яєчно-молочною сумішшю.

Запіканка "Капустяне асорті"


Відправила в розігріту до 180' духовку на 20 хвилин.

Запіканка "Капустяне асорті"


Вийняла, припорошила зверху сиром.

Запіканка "Капустяне асорті"


Повернула в духовку ще на 15-20 хвилин.

Запіканка "Капустяне асорті"


Моя порада - печіть її в першій половині дня! Тому що втриматися, щоб не з'їсти відразу половину цієї запіканки навіть на ніч - складно ;)

Запіканка "Капустяне асорті"


Однак я все-таки знайшла в собі сили і залишила половину шматочка на потім. У холодному вигляді вона не менш смачна!