Вернуться назад Распечатать

Бефстроганов з курячої грудки

Boeuf з французької - яловичина. Тому бефстроганов - спочатку блюдо саме з цього виду м'яса. Але російський народ не скупиться на експерименти! Тим більше, що це блюдо як раз російської кухні. Так у ньому і з'явилася куряча грудка :)

Бефстроганов з курячої грудки


Бефстроганов (яловичина по-строгановськи) отримав таку назву на честь графа А. Р. Строганова. Особливість цієї страви полягає в тому, що шматочки м'яса заливаються гарячим сметанним соусом.

Рецепт, який я сьогодні публікую, відрізняється від традиційного не тільки куркою, але і вершками замість сметани. Страва виходить не менш смачним, ніж в класичному варіанті. Навіть більш ніжним! Отже

Інгредієнти:

- 500-600 г філе курячої грудки

- 150 мл вершків жирністю 20%

- 1 чайна ложка гірчиці

- 1 столова ложка томатної пасти

- 1 їдальня ложка пшеничного борошна

- 1 велика цибулина

- 1 чайна ложка солі

- чорний мелений перець

- 50 мл кип'яченої води

- соняшникова олія

Приготування:

Філе промила і обсушити. Нарізала більш або менш рівними пластинами.

Бефстроганов з курячої грудки


Порізала грудку соломкою, виклала на розігріту з олією сковороду. Обсмажила, помішуючи, хвилин п'ять-сім.

Бефстроганов з курячої грудки


Цибуля очистила і порізала півкільцями.

Бефстроганов з курячої грудки


Пустила до грудей, обсмажила протягом п'яти хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


Додала попередньо просіяне борошно.

Бефстроганов з курячої грудки


Ретельно перемішала, щоб не утворилося борошняних грудочок.

Бефстроганов з курячої грудки


Пустила вершки.

Бефстроганов з курячої грудки


Перемішала і залишила гаситися на пару хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


В цей час томатну пасту залила гарячою кип'яченою водою, размешала до однорідності. Потім з'єднала з гірчицею.

Бефстроганов з курячої грудки


Гірчично-томатну заправку виклала до грудей.

Бефстроганов з курячої грудки


Поперчила, посолила.

Бефстроганов з курячої грудки


Скинула вогонь на мінімум, накрила кришкою.

Бефстроганов з курячої грудки


Гасила 10 хвилин.

Бефстроганов з курячої грудки


Вважається, що якщо бефстроганов яловичий, то для гарніру краще підходить картопля, смажена у фритюрі (картопля фрі). А з курячим мені подобається саме рис.