Десерт "Пустеля Сахара"
Я обожнюю всілякі десерти! По-перше, за їх смак. По-друге, за те, що їх приємно їсти з креманки, розтягуючи задоволення ;) Будь-яка трапеза відразу ж стає святковою!
Так як цей десерт називається «Пустеля Сахара», то в ній обов'язково буде присутнім пісок. Але не цукровий ;) я, зазвичай, взагалі не стала класти. Однак смак все одно вийшов солодким, але в міру.
Отже, роль піску в цьому десерті виконає печиво. А для поліпшення смаку я до нього додала ще й горіхи. Скажу пару слів про цих компонентах.
Печиво слід взяти звичайне, без будь-яких начинок, прошарків, глазурі тощо. У мене в цей раз - «До чаю». Підійдуть також «До кави», «Ювілейне» (звичайне), «Пряжене молоко», «Цукрове» і їм подібні.
Горіхи можна вибрати за смаком. На мій погляд, найкращий варіант для даного десерту - це волоські або арахіс. Я зупинилася на друге. Взяла звичайні, без обжарювання і солі. Отже
Необхідні інгредієнти (на 3 порції):
- 100 г печива
- 05 склянки несолоного арахісу
- 250 г вологого сиру
- 1 великий банан
- 2 столові ложки лікеру
- 50 мл молока
Приготування:
Печива поламала на шматочки і відправила в подрібнювач. З найбільш свіжими і розсипчастими печивом процес вийде швидше, а результат смачніше ;)
Виклала перемелені в крихти печива в окремий посуд.
Засипала в подрібнювач арахіс, прямо з шкіркою (при бажанні можна очистити).
Подрібнила, але не зовсім в борошно. Поєднала і перемішала з печивом.
Половину отриманого «піску» розклала по креманкам.
Банан і вологий сир (у мене 9%-ї жирності) поєднала у високій склянці.
Влила сюди ж молоко і лікер.
Перетворила масу в пюре за допомогою блендера (можна використовувати міксер). Розклала в рівній кількості по креманкам.
Поверх сирної маси розподілила решту суміш печива і горіхів.
Солодкий смак виходить за рахунок печива (у них же по-любому є цукор і, як правило, чимало!), лікеру і банана.
Можна дати десерту трохи постояти, щоб печиво просякло сирною масою, а можна приступати до отримання задоволення відразу ж! ;)
Так як цей десерт називається «Пустеля Сахара», то в ній обов'язково буде присутнім пісок. Але не цукровий ;) я, зазвичай, взагалі не стала класти. Однак смак все одно вийшов солодким, але в міру.
Отже, роль піску в цьому десерті виконає печиво. А для поліпшення смаку я до нього додала ще й горіхи. Скажу пару слів про цих компонентах.
Печиво слід взяти звичайне, без будь-яких начинок, прошарків, глазурі тощо. У мене в цей раз - «До чаю». Підійдуть також «До кави», «Ювілейне» (звичайне), «Пряжене молоко», «Цукрове» і їм подібні.
Горіхи можна вибрати за смаком. На мій погляд, найкращий варіант для даного десерту - це волоські або арахіс. Я зупинилася на друге. Взяла звичайні, без обжарювання і солі. Отже
Необхідні інгредієнти (на 3 порції):
- 100 г печива
- 05 склянки несолоного арахісу
- 250 г вологого сиру
- 1 великий банан
- 2 столові ложки лікеру
- 50 мл молока
Приготування:
Печива поламала на шматочки і відправила в подрібнювач. З найбільш свіжими і розсипчастими печивом процес вийде швидше, а результат смачніше ;)
Виклала перемелені в крихти печива в окремий посуд.
Засипала в подрібнювач арахіс, прямо з шкіркою (при бажанні можна очистити).
Подрібнила, але не зовсім в борошно. Поєднала і перемішала з печивом.
Половину отриманого «піску» розклала по креманкам.
Банан і вологий сир (у мене 9%-ї жирності) поєднала у високій склянці.
Влила сюди ж молоко і лікер.
Перетворила масу в пюре за допомогою блендера (можна використовувати міксер). Розклала в рівній кількості по креманкам.
Поверх сирної маси розподілила решту суміш печива і горіхів.
Солодкий смак виходить за рахунок печива (у них же по-любому є цукор і, як правило, чимало!), лікеру і банана.
Можна дати десерту трохи постояти, щоб печиво просякло сирною масою, а можна приступати до отримання задоволення відразу ж! ;)
Рекомендуємо добрі рецепти
Десерт з морозива
Морозиво - це відмінний самостійний десерт, гаряче улюблений ласунами всіх віків. Щоб зробити дороге серцю ласощі ще смачніше, ми зібрали для вас
Десерт з печива
Не знаєте такого новенького і смачненького зробити до чаю? Пропонуємо просте і оригінальне рішення - десерт з печива. Давайте розберемо кілька
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Рецепт тірамісу з маскарпоне
Тірамісу - популярний італійський десерт, основними інгредієнтами якого є печиво савоярді і сир маскарпоне. У нашій статті ми детально розберемо
Тірамісу без яєць
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який люблять у всьому світі. І зараз ми вам розповімо, як його зробити без яєць, якщо ви з якихось причин