Я обожнюю всілякі десерти! По-перше, за їх смак. По-друге, за те, що їх приємно їсти з креманки, розтягуючи задоволення ;) Будь-яка трапеза відразу ж стає святковою!
Так як цей десерт називається «Пустеля Сахара», то в ній обов'язково буде присутнім пісок. Але не цукровий ;) я, зазвичай, взагалі не стала класти. Однак смак все одно вийшов солодким, але в міру.
Отже, роль піску в цьому десерті виконає печиво. А для поліпшення смаку я до нього додала ще й горіхи. Скажу пару слів про цих компонентах.
Печиво слід взяти звичайне, без будь-яких начинок, прошарків, глазурі тощо. У мене в цей раз - «До чаю». Підійдуть також «До кави», «Ювілейне» (звичайне), «Пряжене молоко», «Цукрове» і їм подібні.
Горіхи можна вибрати за смаком. На мій погляд, найкращий варіант для даного десерту - це волоські або арахіс. Я зупинилася на друге. Взяла звичайні, без обжарювання і солі. Отже
Необхідні інгредієнти (на 3 порції): - 100 г печива
- 05 склянки несолоного арахісу
- 250 г вологого сиру
- 1 великий банан
- 2 столові ложки лікеру
- 50 мл молока
Приготування: Печива поламала на шматочки і відправила в подрібнювач. З найбільш свіжими і розсипчастими печивом процес вийде швидше, а результат смачніше ;)
Виклала перемелені в крихти печива в окремий посуд.
Засипала в подрібнювач арахіс, прямо з шкіркою (при бажанні можна очистити).
Подрібнила, але не зовсім в борошно. Поєднала і перемішала з печивом.
Половину отриманого «піску» розклала по креманкам.
Банан і вологий сир (у мене 9%-ї жирності) поєднала у високій склянці.
Влила сюди ж молоко і лікер.
Перетворила масу в пюре за допомогою блендера (можна використовувати міксер). Розклала в рівній кількості по креманкам.
Поверх сирної маси розподілила решту суміш печива і горіхів.
Солодкий смак виходить за рахунок печива (у них же по-любому є цукор і, як правило, чимало!), лікеру і банана.
Можна дати десерту трохи постояти, щоб печиво просякло сирною масою, а можна приступати до отримання задоволення відразу ж! ;)