Вернуться назад Распечатать

Десерт "Пустеля Сахара"

Я обожнюю всілякі десерти! По-перше, за їх смак. По-друге, за те, що їх приємно їсти з креманки, розтягуючи задоволення ;) Будь-яка трапеза відразу ж стає святковою!

Десерт "Пустеля Сахара"


Так як цей десерт називається «Пустеля Сахара», то в ній обов'язково буде присутнім пісок. Але не цукровий ;) я, зазвичай, взагалі не стала класти. Однак смак все одно вийшов солодким, але в міру.

Отже, роль піску в цьому десерті виконає печиво. А для поліпшення смаку я до нього додала ще й горіхи. Скажу пару слів про цих компонентах.

Десерт "Пустеля Сахара"


Печиво слід взяти звичайне, без будь-яких начинок, прошарків, глазурі тощо. У мене в цей раз - «До чаю». Підійдуть також «До кави», «Ювілейне» (звичайне), «Пряжене молоко», «Цукрове» і їм подібні.

Горіхи можна вибрати за смаком. На мій погляд, найкращий варіант для даного десерту - це волоські або арахіс. Я зупинилася на друге. Взяла звичайні, без обжарювання і солі. Отже

Необхідні інгредієнти (на 3 порції):

- 100 г печива

- 05 склянки несолоного арахісу

- 250 г вологого сиру

- 1 великий банан

- 2 столові ложки лікеру

- 50 мл молока

Приготування:

Печива поламала на шматочки і відправила в подрібнювач. З найбільш свіжими і розсипчастими печивом процес вийде швидше, а результат смачніше ;)

Десерт "Пустеля Сахара"


Виклала перемелені в крихти печива в окремий посуд.

Десерт "Пустеля Сахара"


Засипала в подрібнювач арахіс, прямо з шкіркою (при бажанні можна очистити).

Десерт "Пустеля Сахара"


Подрібнила, але не зовсім в борошно. Поєднала і перемішала з печивом.

Десерт "Пустеля Сахара"


Половину отриманого «піску» розклала по креманкам.

Десерт "Пустеля Сахара"


Банан і вологий сир (у мене 9%-ї жирності) поєднала у високій склянці.

Десерт "Пустеля Сахара"


Влила сюди ж молоко і лікер.

Десерт "Пустеля Сахара"


Перетворила масу в пюре за допомогою блендера (можна використовувати міксер). Розклала в рівній кількості по креманкам.

Десерт "Пустеля Сахара"


Поверх сирної маси розподілила решту суміш печива і горіхів.

Десерт "Пустеля Сахара"


Солодкий смак виходить за рахунок печива (у них же по-любому є цукор і, як правило, чимало!), лікеру і банана.

Десерт "Пустеля Сахара"


Можна дати десерту трохи постояти, щоб печиво просякло сирною масою, а можна приступати до отримання задоволення відразу ж! ;)