Юшка з річкової риби
Вчора, з ранку раніше, відправився мій чоловік на риболовлю. І вже до обіду повернувся додому з непоганим уловом - двома толстолобиками, по 2 кг вагою. З рибки ми вирішили зробити оселедчик (рецептом я поділюся трохи пізніше). А от решта голови і хвости я вирішила пустити на юшку.
Перебравши безліч рецептів, я зупинила свій вибір на ситної і наваристої юшки з пшоном.
Час приготування - 40 хвилин.
Рівень складності - дуже просто.
Для приготування юшки знадобиться :
- 3 л. води
- рибні голови і хвости
- 1 лавровий листочок
- чорний мелений перець за смаком
- картопля-3-4 шт.
- 1 морквина
- 1 невелика цибулина
- 1/2 склянки пшона
- сіль за смаком
- свіжа зелень (цибуля, петрушка, кріп).
Приготування
В першу чергу я зайнялася рибою. Видалила зябра і очі, самі голови ретельно промила і опустила в гарячу воду. Довела до кипіння і скинула вогонь. Залишила варитися на 20 хвилин.
За цей час підготувала крупу (добре промила холодною водою).
Картопля почистила, помила і нарізала невеликими кубиками.
Моркву також помила, почистила і подрібнила. Можна зробити це за допомогою терки, але, як мені здається, нарізана кубиками, вона набагато смачніше.
Невелику цибулину я дрібно порізала, додала до неї подрібнену світлу частину зеленої цибулі.
Готову рибку я переклала в окремий посуд, бульйон процідила і додала в нього крупу і овочі. Посолила, поперчила і приправив лавровим листом. Довела до кипіння, скинула вогонь і залишила варитися до готовності. Приблизно хвилин на 20.
Коли рибка трохи охолола, я відокремила м'якоть від кісток.
Пір'я зеленої цибулі, кріп і петрушку я подрібнила і відставила поки в сторону.
Коли крупа і овочі зварилися, я додала в каструльку рибку і знову довела вуха до кипіння. Розлив ароматний суп по тарілках, я додала подрібнену зелень.
Чи варто говорити про те, як швидко був з'їдений такий вечерю. :)
А вам подобається вуха? Який з її рецептів найулюбленіший?
Перебравши безліч рецептів, я зупинила свій вибір на ситної і наваристої юшки з пшоном.
Час приготування - 40 хвилин.
Рівень складності - дуже просто.
Для приготування юшки знадобиться :
- 3 л. води
- рибні голови і хвости
- 1 лавровий листочок
- чорний мелений перець за смаком
- картопля-3-4 шт.
- 1 морквина
- 1 невелика цибулина
- 1/2 склянки пшона
- сіль за смаком
- свіжа зелень (цибуля, петрушка, кріп).
Приготування
В першу чергу я зайнялася рибою. Видалила зябра і очі, самі голови ретельно промила і опустила в гарячу воду. Довела до кипіння і скинула вогонь. Залишила варитися на 20 хвилин.
За цей час підготувала крупу (добре промила холодною водою).
Картопля почистила, помила і нарізала невеликими кубиками.
Моркву також помила, почистила і подрібнила. Можна зробити це за допомогою терки, але, як мені здається, нарізана кубиками, вона набагато смачніше.
Невелику цибулину я дрібно порізала, додала до неї подрібнену світлу частину зеленої цибулі.
Готову рибку я переклала в окремий посуд, бульйон процідила і додала в нього крупу і овочі. Посолила, поперчила і приправив лавровим листом. Довела до кипіння, скинула вогонь і залишила варитися до готовності. Приблизно хвилин на 20.
Коли рибка трохи охолола, я відокремила м'якоть від кісток.
Пір'я зеленої цибулі, кріп і петрушку я подрібнила і відставила поки в сторону.
Коли крупа і овочі зварилися, я додала в каструльку рибку і знову довела вуха до кипіння. Розлив ароматний суп по тарілках, я додала подрібнену зелень.
Чи варто говорити про те, як швидко був з'їдений такий вечерю. :)
А вам подобається вуха? Який з її рецептів найулюбленіший?
Рекомендуємо добрі рецепти

Юшка з тріски
Вуха - це апетитне і універсальне блюдо в будь-який час року. Взимку вона відмінно зігріває і насичує, а влітку є відмінним компонентом будь-якого

Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій

Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.

Юшка з горбуші
Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.