Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Юшка з річкової риби

Юшка з річкової риби

4-12-2014, 18:08
853
Вчора, з ранку раніше, відправився мій чоловік на риболовлю. І вже до обіду повернувся додому з непоганим уловом - двома толстолобиками, по 2 кг вагою. З рибки ми вирішили зробити оселедчик (рецептом я поділюся трохи пізніше). А от решта голови і хвости я вирішила пустити на юшку.

Юшка з річкової риби

Перебравши безліч рецептів, я зупинила свій вибір на ситної і наваристої юшки з пшоном.

Час приготування - 40 хвилин.

Рівень складності - дуже просто.

Для приготування юшки знадобиться :

- 3 л. води

- рибні голови і хвости

- 1 лавровий листочок

- чорний мелений перець за смаком

- картопля-3-4 шт.

- 1 морквина

- 1 невелика цибулина

- 1/2 склянки пшона

- сіль за смаком

- свіжа зелень (цибуля, петрушка, кріп).

Приготування

В першу чергу я зайнялася рибою. Видалила зябра і очі, самі голови ретельно промила і опустила в гарячу воду. Довела до кипіння і скинула вогонь. Залишила варитися на 20 хвилин.

Юшка з річкової риби


За цей час підготувала крупу (добре промила холодною водою).

Юшка з річкової риби


Картопля почистила, помила і нарізала невеликими кубиками.

Юшка з річкової риби


Моркву також помила, почистила і подрібнила. Можна зробити це за допомогою терки, але, як мені здається, нарізана кубиками, вона набагато смачніше.

Юшка з річкової риби


Невелику цибулину я дрібно порізала, додала до неї подрібнену світлу частину зеленої цибулі.

Юшка з річкової риби


Готову рибку я переклала в окремий посуд, бульйон процідила і додала в нього крупу і овочі. Посолила, поперчила і приправив лавровим листом. Довела до кипіння, скинула вогонь і залишила варитися до готовності. Приблизно хвилин на 20.

Коли рибка трохи охолола, я відокремила м'якоть від кісток.

Пір'я зеленої цибулі, кріп і петрушку я подрібнила і відставила поки в сторону.

Юшка з річкової риби


Коли крупа і овочі зварилися, я додала в каструльку рибку і знову довела вуха до кипіння. Розлив ароматний суп по тарілках, я додала подрібнену зелень.

Чи варто говорити про те, як швидко був з'їдений такий вечерю. :)

Юшка з річкової риби


А вам подобається вуха? Який з її рецептів найулюбленіший?
Рекомендуємо добрі рецепти
Юшка з тріски
Юшка з тріски
Вуха - це апетитне і універсальне блюдо в будь-який час року. Взимку вона відмінно зігріває і насичує, а влітку є відмінним компонентом будь-якого
Юшка з лосося
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Юшка з осетрини - рецепт
Юшка з осетрини - рецепт
Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
Юшка з горбуші
Юшка з горбуші
Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.