Часто нам дуже хочеться приготувати щось оригінальне і незвичайне. Та до того ж швидко, просто, смачно і корисно. Пропонуємо вашій увазі рецепти риби, запеченої з помідорами. Готувати цю страву суцільне задоволення, а його смак неодмінно перевершить всі ваші очікування.
Риба з помідорами в духовці
Інгредієнти: філе риби - 1 кг; помідор - 2 шт.; спеції для риби - на смак; олія рослинна. Приготування Давайте розберемося, як приготувати рибу з помідорами. Томати промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками товщиною приблизно 1 см. Якщо у помідорів товста шкірка, то її краще попередньо зняти, опустивши овочі на 30 секунд в крутий окріп, а потім переклавши в холодну воду. Рибу бажано вибирати малокостную і не сухий. Якщо риба заморожена, то її необхідно попередньо розморозити, щоб весь лід, що знаходиться на ній, розтанув, а талу воду обережно злити.
Потім беремо глибокий лист, застеляємо всередині фольгою і рясно змащуємо рослинним маслом. Після цього укладаємо рибне філе в один ряд, скроплюємо маслом, трохи додаємо сіль і посипаємо будь-якими спеціями за смаком. Поверх риби щільно укладаємо часточки помідорів, трохи підсолюємо і перчимо. Ставимо деко в духовку і запікаємо рибу при температурі 220 градусів протягом 30-40 хвилин, в залежності від виду риби і від товщини філе.
Риба з помідорами під сиром
Інгредієнти: рибне філе - 5 шт.; помідор - 3 шт.; сир - 200 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до 220 градусів. Філе нарізаємо порційними шматочками, солимо і перчимо. Помідори шаткуємо тоненькими кружечками, а сир тремо на крупній тертці. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо підготовлену рибу. Зверху покриваємо її кружечками помідор, посипаємо сиром і ставимо вже в гарячу духовку. Запікаємо філе до готовності протягом 30 хвилин.
Риба у фользі з помідорами
Інгредієнти: риба пеленгас - 1 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; помідори - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком. Приготування Рибу чистимо, промиваємо, підсушуємо рушником, видаляємо великі кістки і натираємо за смаком сіллю і перцем. Помідори ріжемо кружальцями, підсолюємо і начиняємо ними нашу рибу. Потім збризкуємо пеленгас лимонним соком, зверху викладаємо обсмажені цибулю, загортаємо все фольгу, викладаємо на решітку і ставимо в розігріту духовку. Через 30 хвилин рибу відкриваємо і запікаємо ще хвилин 10 до появи апетитною скоринки. Готову рибу з помідорами подаємо до столу гарячою з смаженою картоплею або горохової каші.