Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шашлик із сома

Шашлик із сома

21-03-2015, 21:22
1 912
Шашлик із сома
Страви з сома завжди користувалися популярністю у наших краях, в першу чергу у людей, які захоплюються риболовлею, так як цю рибку не завжди просто знайти в наших магазинах. Крім смачного і ніжного м'яса, безсумнівним плюсом даного страви залишається швидкість приготування: на маринівку йде хвилин 20-25 а на смаження і того менше. У підсумку отримуємо смачне і швидке блюдо, яке зручно готувати не тільки вдома, але і на природі. Як приготувати шашлик з сома читайте в цій статті.

Рецепт шашлику з сома


Інгредієнти:

  • сом - 15-2 кг;

  • біле вино (сухе) - 200 мл;

  • сіль і червоний перець - за смаком;

  • рослинне масло - 2-3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 4 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • печериці - 6-7 шт.;

  • лавровий лист - 2-3 шт.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо з сіллю, щоб пустив аромат. Наливаємо в каструльку трохи рослинного масла, додаємо вино і нарізану цибулю. Сома моєму, і витираємо насухо за допомогою паперових рушників. Потрошимо рибу при необхідності і нарізаємо на стейки, або відокремлюємо філе і нарізаємо його кубиками. Даємо рибі промаринуватися 15-25 хвилин, залежно від розміру шматочків. Тривала маринівка робить рибу більш сухою.
    Шматочки філе нанизуємо на шампури, чергуючи з грибами, томатом і цибульними кільцями. Якщо ж ви вирішили приготувати шашлик з сома в духовці, або на решітці, то викладайте овочі зі стейками разом. На приготування філе піде хвилин 10-15 на стейк - 15-20.

    Ароматний шашлик із сома


    Часто від дегустації сома їдців відлякує саме річковий аромат тіни, яким просякнуте м'ясо. Щоб всі гості залишилися задоволені, ми ділимося з вами рецептом, який допоможе уникнути неприємного аромату.
    Інгредієнти:

  • сом - 15-2 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • рослинне масло - 3-4 ст. ложки;

  • сік 2 лимонів;

  • кайенский перець, сіль - за смаком;

  • Шашлик із сома

  • сушені томати - 1 ч. ложка;

  • сушений гранат - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як замаринувати на шашлик сома, його слід промити і насухо витерти паперовим рушником. Якщо необхідно, також слід випатрати черево і відокремити голову. Всі викладаємо в глибоку миску. Слідом за рибою відправляємо добру пучку солі і перцю за смаком, щоб позбутися від запаху твані, поливаємо її лимонним соком і поливаємо олією. Додаємо до риби сушений гранат і томати, перемішуємо і заливаємо рибу кільцями цибулі. На маринівку піде близько 20 мнуть, після чого рибу можна нанизати на шампури, або викласти на решітку і приступати до готування. Наш шашлик з риби готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Курячий шашлик
    Курячий шашлик
    Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Шашлик в аерогрилі
    Шашлик в аерогрилі
    Шашлик - це те блюдо, яке у всіх асоціюється з весняними сонячними днями, коли можна вийти на природу або просто у двір, розпалити вогнище та