Шашлик із сома
Страви з сома завжди користувалися популярністю у наших краях, в першу чергу у людей, які захоплюються риболовлею, так як цю рибку не завжди просто знайти в наших магазинах. Крім смачного і ніжного м'яса, безсумнівним плюсом даного страви залишається швидкість приготування: на маринівку йде хвилин 20-25 а на смаження і того менше. У підсумку отримуємо смачне і швидке блюдо, яке зручно готувати не тільки вдома, але і на природі. Як приготувати шашлик з сома читайте в цій статті.
Інгредієнти:
сом - 15-2 кг;
біле вино (сухе) - 200 мл;
сіль і червоний перець - за смаком;
рослинне масло - 2-3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
томати - 4 шт.;
печериці - 6-7 шт.;
лавровий лист - 2-3 шт.
Приготування
Цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо з сіллю, щоб пустив аромат. Наливаємо в каструльку трохи рослинного масла, додаємо вино і нарізану цибулю. Сома моєму, і витираємо насухо за допомогою паперових рушників. Потрошимо рибу при необхідності і нарізаємо на стейки, або відокремлюємо філе і нарізаємо його кубиками. Даємо рибі промаринуватися 15-25 хвилин, залежно від розміру шматочків. Тривала маринівка робить рибу більш сухою.
Шматочки філе нанизуємо на шампури, чергуючи з грибами, томатом і цибульними кільцями. Якщо ж ви вирішили приготувати шашлик з сома в духовці, або на решітці, то викладайте овочі зі стейками разом. На приготування філе піде хвилин 10-15 на стейк - 15-20.
Часто від дегустації сома їдців відлякує саме річковий аромат тіни, яким просякнуте м'ясо. Щоб всі гості залишилися задоволені, ми ділимося з вами рецептом, який допоможе уникнути неприємного аромату.
Інгредієнти:
сом - 15-2 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
рослинне масло - 3-4 ст. ложки;
сік 2 лимонів;
кайенский перець, сіль - за смаком;
сушені томати - 1 ч. ложка;
сушений гранат - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як замаринувати на шашлик сома, його слід промити і насухо витерти паперовим рушником. Якщо необхідно, також слід випатрати черево і відокремити голову. Всі викладаємо в глибоку миску. Слідом за рибою відправляємо добру пучку солі і перцю за смаком, щоб позбутися від запаху твані, поливаємо її лимонним соком і поливаємо олією. Додаємо до риби сушений гранат і томати, перемішуємо і заливаємо рибу кільцями цибулі. На маринівку піде близько 20 мнуть, після чого рибу можна нанизати на шампури, або викласти на решітку і приступати до готування. Наш шашлик з риби готовий!
Рецепт шашлику з сома
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо великими кільцями і злегка обминаємо з сіллю, щоб пустив аромат. Наливаємо в каструльку трохи рослинного масла, додаємо вино і нарізану цибулю. Сома моєму, і витираємо насухо за допомогою паперових рушників. Потрошимо рибу при необхідності і нарізаємо на стейки, або відокремлюємо філе і нарізаємо його кубиками. Даємо рибі промаринуватися 15-25 хвилин, залежно від розміру шматочків. Тривала маринівка робить рибу більш сухою.
Шматочки філе нанизуємо на шампури, чергуючи з грибами, томатом і цибульними кільцями. Якщо ж ви вирішили приготувати шашлик з сома в духовці, або на решітці, то викладайте овочі зі стейками разом. На приготування філе піде хвилин 10-15 на стейк - 15-20.
Ароматний шашлик із сома
Часто від дегустації сома їдців відлякує саме річковий аромат тіни, яким просякнуте м'ясо. Щоб всі гості залишилися задоволені, ми ділимося з вами рецептом, який допоможе уникнути неприємного аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як замаринувати на шашлик сома, його слід промити і насухо витерти паперовим рушником. Якщо необхідно, також слід випатрати черево і відокремити голову. Всі викладаємо в глибоку миску. Слідом за рибою відправляємо добру пучку солі і перцю за смаком, щоб позбутися від запаху твані, поливаємо її лимонним соком і поливаємо олією. Додаємо до риби сушений гранат і томати, перемішуємо і заливаємо рибу кільцями цибулі. На маринівку піде близько 20 мнуть, після чого рибу можна нанизати на шампури, або викласти на решітку і приступати до готування. Наш шашлик з риби готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
М'який шашлик з яловичини
У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
Шашлик в аерогрилі
Шашлик - це те блюдо, яке у всіх асоціюється з весняними сонячними днями, коли можна вийти на природу або просто у двір, розпалити вогнище та