Нехай шашлик з індички не дуже популярний, але це зовсім не означає, що він менш смачний, ніж шашлик з баранини або свинини. Як і в будь-якому іншому вигляді даного страви, особливе місце в процесі приготування займає маринад для шашлику з індички. Тому сьогодні ми хочемо розповісти вам про те, як замаринувати індичку так, щоб вона вийшла ніжною і соковитою.
Як приготувати шашлик з індички? Рецепти
Шашлик з філе індички в кефірі
Інгредієнти: 2 кг філе індички; 4 головки ріпчастої цибулі; 2 склянки кефіру; 2-3 болгарських перцю; 2 столові ложки томатного соку; лавровий лист, запашний перець, перець чорний мелений; сіль за смаком. Приготування: Ріжемо індичатину порційними шматками. Складаємо м'ясо в каструлю, туди ж нарізаємо кільцями цибулю і трохи мнемо м'ясо з цибулею руками. Це потрібно для того, щоб цибуля пустив сік. Потім виливаємо в каструлю кефір, прянощі (перець духмяний і чорний мелений, лавровий лист), томатний сік і сіль. Маринуємо м'ясо в прохолодному місці протягом 6 годин. Нанизуючи філе на шампур, чергуйте його з шматочками болгарського перцю.
Шашлик з індички в духовці
Інгредієнти: 15 кг філе з берда індички; 3 головки ріпчастої цибулі; 3 столові ложки соняшникової олії; 5 столових ложок вустерширського соусу; 1 лимон; сушений базилік, чорний мелений перець, майоран; сіль за смаком. Приготування: Нарізаємо індичку невеликими шматочками. Цибулю нарізаємо кільцями і змішуємо його з м'ясом. Потім приправляємо сухим майораном, чорним меленим перцем, сушеним базиліком і сіллю за смаком. Перемішуємо і додаємо олію, сік половинки лимона і вустерширський соус. Маринуємо м'ясо протягом 4 годин. Потім нанизуємо м'ясо на дерев'яні шпажки і смажимо в розігрітій до 220 градусів духовці 30 хвилин.
Шашлик з індички в аерогрилі
Інгредієнти: 15 кг філе індички; 4 головки ріпчастої цибулі; 1 лимон; 4 столові ложки оливкової олії; червоний і чорний мелений перець; сіль за смаком. Приготування: Нарізаємо філе індички на порційні шматки. Заправляємо філе соком 1 лимона і оливковим маслом. Туди ж додаємо цибулю, сіль і суміш червоного і чорного перцю. Маринуємо м'ясо протягом 1-2 годин. Потім зливаємо маринад з м'яса, додаємо туди трохи води і виливаємо його на дно аэрогриля (разом з цибулею). Нанизуємо м'ясо на шампури і готуємо його на аерогрилі протягом 6 хвилин при температурі 260 градусів. Вентилювання при цьому повинно бути сильним. Після знижуємо температуру до 235 градусів і ставимо регулятор вентилювання в середнє положення. І смажимо ще 15 хвилин. Подаємо з маринованою цибулею.
Рецепт пікантного шашлику з індичатини
Інгредієнти: 1 кілограм індичого філе; маленький шматочок імбиру; 2-3 зубки часнику; зелена цибуля; меліса (кілька гілочок); 2 червоних солодких перцю; 4 столові ложки соняшникової або оливкової олії; 125 мл соєвого соусу; 1 лайм; 50 мл апельсинового соку; 05 чайної ложки аджики; чорний мелений перець, сіль за смаком. Приготування: Нарізаємо індичку на невеликі шматочки, посипаємо її сіллю і перцем і відставляємо в сторону. Приступаємо до приготування маринаду. Червоний перець ріжемо невеликими кубиками, цибулю дрібно рубаємо. Також потрібно дрібно порізати імбир і часник, і подрібнити гілочки свіжої меліси. Всі ці інгредієнти перемішуємо і додаємо рослинне масло, сік половинки лайма, 50 мл апельсинового соку, півсклянки соєвого соусу і половину чайної ложки аджики (бажано гострої). Потім додаємо маринад до нарізання м'яса і маринуємо шашлик в холодильнику близько 1-2 годин.
Смажити шашлик за цим рецептом можна як на розжареному вугіллі, так і в духовці. Для другого способу смаження потрібно нанизати індичку на дерев'яні шпажки, скласти на змащений маслом деко і смажити при температурі 240 градусів протягом 40 хвилин. Періодично слід поливати шашлик маринадом.