На Русі споконвіку на всіх урочистостях обов'язково присутній осетер. Це блюдо не тільки служила прикрасою столу, але виходило невимовно смачним і дуже корисним. Давайте і ми з вами дізнаємося, як приготувати осетрину в домашніх умовах.
Як приготувати осетрину цілком?
Інгредієнти: осетер - 1 шт.; спеції; чебрець; сушена петрушка; лимон - 1 шт.; сухе біле вино - 1 ст.; олія рослинна; зелень петрушки. Приготування Давайте розглянемо з вами, як приготувати осетрину у фользі. Для цього беремо велику тушку, обдаємо її окропом і очищаємо від луски. Потім видаляємо всі нутрощі, промиваємо рибу і витираємо рушником. Тепер натираємо рибу спеціями, посипаємо чебрецем і сушеної петрушкою.
Поливаємо осетра лимонним соком і змащуємо рослинним маслом. Після цього беремо глибокий лист, застеляємо його фольгою, викладаємо осетра і поливаємо його білим сухим вином.
Далі гарненько запечатуємо рибку у фольгу і відправляємо на 7 хвилин у гарячу духовку, розігріту до 200 градусів. Після цього фольгу розгортаємо, осетра змащуємо невеликою кількістю масла і продовжуємо запікати страву, зменшивши вогонь, до повної готовності. Потім викладаємо рибу на сервірувальне блюдо, прикрашаємо часточками лимона і гілочками петрушки.
Як приготувати осетрину в духовці?
Інгредієнти: осетер - 1 шт.; коньяк - 2 ст. ложки; спеції. Для соусу:
сметана 20 % - 5 ст. ложок; вершки 20 % - 1 ст. Для гарніру:
свіжі шампіньйони. Приготування Промиваємо рибу, обробляємо, потрошимо, знімаємо шкірку і нарізаємо шматочками. Потім кожен підсолюємо, перчимо на свій смак і перекладаємо в підготовлену форму. Щоб надати рибі пікантності, збризкуємо шматочки невеликою кількістю коньяку і переходимо до приготування вершкового соусу . Для цього беремо вершки, додаємо сметану і перемішуємо. Підготовленою вершковою сумішшю заливаємо шматочки осетрини і відправляємо їх на 15-20 хвилин в розігріту духовку. А цим часом готуємо гарнір. Печериці обробляємо, нарізаємо пластинами і тушкуємо на сковороді в рослинному маслечко.
Як приготувати осетрину в мультиварці?
Інгредієнти: м'ясо осетра - 700 г; яблука - 700 г; сметана - 250 мл; твердий сир - 100 г; олія рослинна; спеції. Приготування Осетрину промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо шкірку, виймаємо кістки, обробляємо на філе і нарізаємо невеликими кубиками. Те ж саме робимо з зеленими яблуками.
На дно мультиварочной каструлі наливаємо трохи масла, викладаємо рибу, зверху висипаємо яблука, заливаємо все сметаною, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо. Тепер включаємо прилад, виставляємо режим «Випічка» і готуємо протягом 45 хвилин.
А цим часом натираємо на крупній терочке сир. Хвилин за 10-15 до закінчення обраної програми, відкриваємо кришку мультиварки і посипаємо їм нашу страву. Замість сиру можна використовувати домашній сир . Він прекрасно плавиться, але не покривається кіркою, як сир, а проникає в блюдо і надає йому невелику пікантність.
Як приготувати осетрину з зеленню?
Інгредієнти: філе осетрини - 600 г; спеції; лимон - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; свіжа зелень кропу і петрушки - 1 пучок. Приготування Осетрину підсолюємо, перчимо за смаком і скроплюємо лимонним соком. Потім робимо в рибі глибокий надріз і наповнюємо його подрібненою зеленню кропу, петрушки і лимонними скибочками. Обмазуємо рибку рослинним маслом, викладаємо у фольгу і щільно загортаємо. Запікаємо осетра в духовці при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.