Вуха з осетриною - дуже легкий і простий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста риби. Пропонуємо вам кілька рецептів його приготування.
Рецепт юшки з осетрини
Інгредієнти: свіжий осетер - 400 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; паста томатна - 1 ст. ложка; масло вершкове - 2 ст. ложки; картопля - 2 шт.; спеції. Приготування Беремо рибну голову або хвіст, гарненько промиваємо і кладемо в каструлю. Потім заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Варимо бульйон хвилин 20-25 і, як тільки він закипить, зменшуємо полум'я і накриваємо кришкою, щоб риба не розвалилася. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком. Не втрачаючи часу дарма, підготуємо поки овочі для супу: моркву натираємо на тертці, а цибулька дрібненько шаткуємо. Далі робимо зажарку на вершковому маслечко і томатній пасті близько 7-10 хвилин, подсаливая за смаком.
Одночасно з цим чистимо картоплю і ріжемо його невеликими кубиками. Як тільки рибний бульйон буде готовий, акуратно виймаємо рибу, очищаємо його від шкірки, кісток і поділяємо на більш дрібні шматочки. Після цього знову повертаємо осетра назад в каструлю і додаємо в бульйон подрібнену картоплю і овочеву засмажку. Тепер збільшуємо вогонь і доводимо суп до кипіння. У готову юшку з осетрини додаємо свіжу зелень і подаємо до столу.
Юшка з осетрини з рисом
Інгредієнти: тушка осетрини - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; рис - 3 ст. ложки; лавровий лист - 1 шт.; зелень - за бажанням; лимон для прикраси; спеції. Приготування Рибу добре промиваємо і чистимо. Потім відокремлюємо хвіст, голову і плавники і кладемо їх у киплячу воду. Підсолюємо рибу за смаком
і варимо приблизно 30 хвилин. Далі бульйон акуратно проціджуємо. Картоплю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчаста цибулька очищаємо від лушпиння, промиваємо і одну цибулину дрібно шаткуємо, а другу залишаємо цілком.
Тулуб риби розрізаємо порційними шматочками. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Бульйон знову доводимо до кипіння і кидаємо в нього картоплю, моркву, цибулю і варений рис. Додаємо перчик горошком і шматочки осетрини. Накриваємо каструлю кришкою і варимо юшку до готовності приблизно хвилин 15-20. Потім посипаємо супчик свіжою зеленню, перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо страві постояти приблизно 5 хвилин, розливаємо по тарілках, кидаємо лимончик і подаємо на стіл.