Риба - продукт не лише смачний, але і дуже потрібний нашому організму. Є маса варіантів приготування риби. Зараз ми вам розповімо, як готувати товстолобика в духовці.
Рецепт товстолобика з овочами в духовці
Інгредієнти: товстолобик - 1 кг; цибуля - 300 г; баклажани - 1 кг; печериці - 500 г; майонез - 100 г; рослинна олія; сіль. Приготування Спочатку готуємо овочі: шаткуємо цибулю і трохи обсмажуємо її на рослинній олії. Синенькі (400 г) нарізаємо кубиками, гриби - скибочками і окремо обсмажуємо. Після цього овочі з'єднайте, підсолюємо.
Рибу розбираємо на порційні шматочки, миємо і солимо безпосередньо перед запіканням. Деко вистилаємо гуртками баклажанів, які зверху злегка присипаємо сіллю. Викладаємо зверху підготовлену рибу, а в проміжках між нею викладаємо овочевий фарш. Зверху поливаємо майонезом і ставимо в розігріту духовку. При 250°С готуємо хвилин 15 після чого знижуємо температуру до 220°С і запікаємо товстолобика з овочами в духовці ще хвилин 15-20.
Товстолобик в сметані в духовці
Інгредієнти: товстолобик - 1 кг; цибуля - 2 шт.; помідори - 2 шт.; сметана - 100 г; часник - 4 зубчики; вершкове масло - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Рибу чистимо, потрошимо, промиваємо, зовні і зсередини натираємо сумішшю перцю і солі. Цибулю, помідори і часник нарізаємо скибочками. Деко застеляємо фольгою, на нього викладаємо рибу, всередину якої кладемо скибочки цибулі, часнику і шматочки вершкового масла. Навколо рибки розкладаємо залишився цибулю і скибочки помідорів. Тепер краї фольги піднімаємо вгору, заливаємо рибу з овочами сметаною і скріплюємо краю фольги, утворюючи щось типу пакета. Випікаємо При 200 градусах товстолобика в духовці 25 хвилин.
Товстолобик з картоплею в духовці
Інгредієнти: товстолобик - 2 кг; картопля - 1 кг; сіль, спеції - за смаком; оливкова олія - 50 мл; сметана - 1 ст. ложка; помідори - 1 шт. Приготування Рибу чистимо, миємо й обсушуємо. Потім натираємо її спеціями і залишаємо хвилин на 15 просочуватися. Робимо 7-8 поперечних надрізів. Картоплю чистимо, ріжемо на 8 частин, солимо і приправляємо спеціями. Перемішуємо і так само залишаємо на 15 хвилин. У надрізи вставляємо часточки помідорів. Після цього картоплю і рибку змащуємо оливковою олією і викладаємо на деко. Духовку нагріваємо до 250°С і відправляємо туди підготовлені продукти. Випікаємо 40 хвилин.
Філе товстолобика в духовці
Інгредієнти: філе товстолобика - 1 кг; сметана - 200 г; помідори - 2 шт.; твердий сир - 100 г; цибуля - 2 шт.; сіль, приправа для риби. Приготування З філе товстолобика зрізаємо шкіру, потім його натираємо приправою для риби і сіллю. Форму змащуємо маслом і викладаємо в неї «овочеву подушку» - гуртки помідора, кільця цибулі. Зверху на овочі кладемо порційні шматочки рибного філе. Сметану змішуємо з тертим сиром і покриваємо філе даної масою. Відправляємо в духовку, розігріту до 180°С приблизно на півгодини. Як з'явилася рум'яна кірочка, рибку можна діставати з духовки.
Смачний товстолобик в духовці
Інгредієнти: товстолобик - 15 кг; соус тартар - 5 ст. ложок; солодкий перець - 2 шт.; приправа для риби - 3 ч. ложки; лимон - половинка; сік лимона - 1 ст. ложка; сіль, чорний мелений перець. Приготування Тушку товстолобика миємо, чистимо і ріжемо на порційні шматочки. Натираємо їх сіллю, перцем і притрушиваем приправою для риби. Зверху скроплюємо соком лимона. Залишаємо маринуватися години на 15. Підготовлену таким чином рибу викладаємо в жароміцну ємність і змащуємо зверху соусом тартар. Солодкий перець чистимо і нарізаємо часточками, які розкладаємо між шматочками товстолобика. А безпосередньо на самі шматочки риби кладемо по часточці лимона. Щоб було красиво, бажано, щоб перець був різних кольорів. При 180°С запікаємо товстолобика близько 40 хвилин.