Минтай в сметані
Риба - один із самих важливих і потрібних продуктів на нашому столі. Вона надзвичайно корисна, а до того ж ще і легко засвоюється організмом. Минтай - один з найбільш поширених і доступних видів морської риби. Як приготувати минтай в сметані, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
філе минтая - 600 г;
сметана - 400 мл;
ріпчаста цибуля - 300 г;
олія соняшникова - 10 мл;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Філе минтая нарізаємо невеликими шматочками, цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім викладаємо на цибулю філе минтая і обсмажуємо хвилини по 3 з кожної сторони. Після цього вливаємо в сковороду сметану, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. На повільному вогні тушкуємо минтай в сметані на сковороді хвилин 20. Притрушиваем блюдо подрібненою зеленню відразу ставимо на стіл.
Інгредієнти:
філе минтая - 700 г;
оливкова олія - 30 мл;
цибуля ріпчаста великий - 2 шт.;
сметана - 200 г;
сіль, перець, базилік.
Приготування
Філе минтая нарізаємо порційними шматками, притрушиваем сіллю, перцем, приправляємо базиліком і скроплюємо оливковою олією. Форму для випічки також змащуємо оливковою олією і викладаємо шматочки філе. Цибулю ріжемо півкільцями і посипаємо їм рибу. Заливаємо все це зверху сметаною. При 180°С запікаємо минтай в духовці зі сметаною близько 25 хвилин. А щоб верхній сметанний шар не підгорів, форму краще прикрити фольгою, а хвилин за 5-10 до готовності фольгу потрібно зняти.
Інгредієнти:
минтай свіжоморожений - 3 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
сметана - 150 г;
сіль, спеції;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Тушки минтая попередньо розморожуємо. А щоб рибка вийшла соковитою, розморожувати потрібно поступово - тобто з морозилки краще перемістити її в холодильник і залишити до повного розморожування. Далі рибу чистимо, видаляємо плавники і добре промиваємо. Мультиварку включаємо в режимі «Випічка» або «Смаження», якщо такий є. Потрібний нам час - 40 хвилин. Наливаємо в чашу рослинне масло, додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Поки овочі трохи підрум'яняться, займемося рибою - ріжемо її крупними шматочками, солимо, перчимо та посипаємо спеціями. В процесі обсмажування овочів кришку мультиварки закривати не потрібно, а самі овочі потрібно пару раз перемішати і підсолити. Коли на дисплеї висвітиться 25 хвилин до закінчення програми, укладаємо в каструлю підготовлені шматочки минтая в 1 шар. Заливаємо їх сметаною. Мультиварку закриваємо і в режимі «Випічка» готуємо до закінчення програми, тобто до звукового сигналу.
Інгредієнти:
минтай - 500 г;
майонез - 50 г;
сметана - 50 г;
цибуля - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 50 мл;
сіль, спеції для риби.
Приготування
Тушки минтая нарізаємо порційними шматочками, посипаємо спеціями, сіллю і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо рибку до золотистої скоринки на олії. На іншій сковороді смажимо цибулю, нарізану кубиками. Змішуємо сметану з майонезом, вливаємо 50 мл води, сіль і спеції додаємо за смаком. На цибулю зверху викладаємо обсмажені шматочки риби, заливаємо все це соусом і на невеликому вогні тушкуємо минтай зі сметаною і майонезом близько 20 хвилин.
Інгредієнти:
минтай великий - 1 шт.;
картопля - 700 г;
сметана - 100 мл;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Рибу чистимо, плавники зрізаємо і нарізаємо тушку на порційні шматочки. Цибулю шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі, потім сюди ж на сковороду викладаємо шматочки риби. Разом обсмажуємо хвилини 2. Очищену картоплю нарізаємо кружальцями і відправляємо в сковороду з рибою і цибулею. Вливаємо зверху сметану, близько 50 мл води, підсолюємо за смаком і під закритою кришкою на невеликому вогні тушкуємо близько 30 хвилин. Перед подачею до столу прикрашаємо рибу з картоплею зеленню.
Тушкований минтай в сметані - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе минтая нарізаємо невеликими шматочками, цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім викладаємо на цибулю філе минтая і обсмажуємо хвилини по 3 з кожної сторони. Після цього вливаємо в сковороду сметану, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. На повільному вогні тушкуємо минтай в сметані на сковороді хвилин 20. Притрушиваем блюдо подрібненою зеленню відразу ставимо на стіл.
Минтай в сметані в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе минтая нарізаємо порційними шматками, притрушиваем сіллю, перцем, приправляємо базиліком і скроплюємо оливковою олією. Форму для випічки також змащуємо оливковою олією і викладаємо шматочки філе. Цибулю ріжемо півкільцями і посипаємо їм рибу. Заливаємо все це зверху сметаною. При 180°С запікаємо минтай в духовці зі сметаною близько 25 хвилин. А щоб верхній сметанний шар не підгорів, форму краще прикрити фольгою, а хвилин за 5-10 до готовності фольгу потрібно зняти.
Минтай в мультиварці зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Тушки минтая попередньо розморожуємо. А щоб рибка вийшла соковитою, розморожувати потрібно поступово - тобто з морозилки краще перемістити її в холодильник і залишити до повного розморожування. Далі рибу чистимо, видаляємо плавники і добре промиваємо. Мультиварку включаємо в режимі «Випічка» або «Смаження», якщо такий є. Потрібний нам час - 40 хвилин. Наливаємо в чашу рослинне масло, додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Поки овочі трохи підрум'яняться, займемося рибою - ріжемо її крупними шматочками, солимо, перчимо та посипаємо спеціями. В процесі обсмажування овочів кришку мультиварки закривати не потрібно, а самі овочі потрібно пару раз перемішати і підсолити. Коли на дисплеї висвітиться 25 хвилин до закінчення програми, укладаємо в каструлю підготовлені шматочки минтая в 1 шар. Заливаємо їх сметаною. Мультиварку закриваємо і в режимі «Випічка» готуємо до закінчення програми, тобто до звукового сигналу.
Рецепт минтая в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Тушки минтая нарізаємо порційними шматочками, посипаємо спеціями, сіллю і обвалюємо в борошні. Обсмажуємо рибку до золотистої скоринки на олії. На іншій сковороді смажимо цибулю, нарізану кубиками. Змішуємо сметану з майонезом, вливаємо 50 мл води, сіль і спеції додаємо за смаком. На цибулю зверху викладаємо обсмажені шматочки риби, заливаємо все це соусом і на невеликому вогні тушкуємо минтай зі сметаною і майонезом близько 20 хвилин.
Рецепт приготування минтая в сметані з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо, плавники зрізаємо і нарізаємо тушку на порційні шматочки. Цибулю шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслі, потім сюди ж на сковороду викладаємо шматочки риби. Разом обсмажуємо хвилини 2. Очищену картоплю нарізаємо кружальцями і відправляємо в сковороду з рибою і цибулею. Вливаємо зверху сметану, близько 50 мл води, підсолюємо за смаком і під закритою кришкою на невеликому вогні тушкуємо близько 30 хвилин. Перед подачею до столу прикрашаємо рибу з картоплею зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Філе минтая в духовці
Любите рибу? Хочете навчитися готувати з неї багато корисних, апетитних і смачних страв? Тоді ви потрапили за адресою. У цій статті ми розповімо, як
Смажений минтай
З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
Філе минтая в мультиварці
Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви